Kategoriarkiv: Innehav och utdelningar

Mina utdelningar Januari

Hej!

Förra året var inget bra spar år för mig, planen är att ändra det i år.

Förra året lyckades jag knappt lägga av nånting eftersom att jag hade väldigt höga utgifter med bland annat 2 boenden. Jag har ganska höga omkostnader fortfarande eftersom att jag pendlar långt till jobbet varje dag samtidigt som bensinersättningen ständigt försämras. Men jag har ändå förhoppningar på att detta spar året ska bli bättre.

En förutsättning för ett lyckat spar år är att utdelningarna fortsätter trilla in efter plan. Jag brukar inte räkna så mycket på utdelningen för innevarande år eftersom att jag föredrar att bli lite positivt överraskad.

Jag kommer dock att följa upp mina utdelningar varje månad och jämföra dessa med samma period förra året.

Här är mina utdelningar för Januari 2018, därefter 2019.

Som vi ser ovan så har alltså utdelningarna höjts från 1 227 kr till 2 245 kr senaste året. Det är en ökning med cirka 80% och det är jag nöjd med. Ännu mer nöjd är jag att jag har ökat antalet aktier i alla innehav och jag har dessutom köpt in ett nytt månadsutdelande bolag – Exhange Income Corp som hjälper de övriga lagkamraterna. I sommar finns det planer på att ta in ännu ett månadsutdelande bolag men jag har inte bestämt vare sig vilket bolag eller helt säkert att det ens blir av, vi får se.

Nu är det först Lördag 🙂