Kategoriarkiv: Mitt liv

Köpt bostadsrätt, Avanza bolån aktuellt kanske?

Hej!

För en tid sedan berättade jag att jag var på jakt efter en ny bostad och nu så har jag slagit till.

Lägenheten är en tvårummare och området är helt nybyggt. De som har bott längst i husen runt omkring har bara bott en månad och vi är de första som bor i vår lägenhet, helt fräscht alltså.

Månadskostnader för bostadsrätten:

Kostnad för bostadsrätten: 1 375 000 kr

Egen insats: 100 000 kr

Månadskostnad till föreningen: 2950 kr

Bottenlån: 3 944kr/mån, (Amortering 1948kr Ränta 1996kr)

Topplån: 1239 kr/mån, (Amortering 885kr, ränta 354kr)

Garage: 600 kr/mån

Total månadskostnad: 8733 kr

Månadskostnaden på 8733 kr är rätt dyr men på 2 heltidsinkomster borde det ändå funka. Framöver kommer vi alltså att betala ungefär 4500 kr var.

Jag kan inte påstå att jag är särskilt bra på att förhandla ränta och jag hade en deal som jag skulle vilja få igenom. Nedan ser ni vad jag ville ha…

Min förhoppning innan

Bottenlån: 1,3% ”ish”

Topplån: 3,0% ”ish”

Bankens bud från början

Bottenlån 2,5%

Topplån 4,5%

Så här blev det

Bottenlån 1,65%

Topplån 4,0%

Nackdelen är att jag står som medlånstagare till ett annat lån utan säkerhet sedan tidigare i samma bank vilket inte direkt gynnade förutsättningarna. Min sambo går sista terminen på Universitetet nu och kommer förmodligen börja jobba efter sommaren. Förhoppningen är såklart  att vi då kan omförhandla med banken när förutsättningarna för våra gemensamma inkomster har förändrats, men det blir då det.

Avanza som bolånsbank?

Sen har det ryktats om att Avanza kanske ska börja ge sig in i bolånebranschen. Jag ringde kundtjänst och kollade läget och trots  mycket hysh hysh så blev beskedet att de kanske drar igång strax efter jul.

Då Avanza har stenkoll på stor del av min ekonomi finns tankarna att jag kanske flyttar bolånet dit (om erbjudandet är tillräckligt bra). Jag hoppas att Avanza går ut hårt från början med riktigt bra erbjudanden för att knyta bolånekunder till sig. Har man riktigt tur kanske de fjäskar hårt för sina trogna sparare (som jag tex) och kanske fläskar på med ordentligt fina erbjudanden, vi får se nästa år. Får jag ett bra erbjudande kommer jag inte tveka att byta bank…

Nu har det vart mycket med jobb och bostadsköp men jag återkommer i dagarna med en månadsrapport för bloggen också. Lite trist att kapitalet kommer att sjunka när egeninsatsen ska betalas men vad ska man göra?

So long! 

 

 

Vad menas med att nånting är ”för dyrt” egentligen?

Hej!

Jag har varit inne på ämnet tidigare på bloggen om vad som är för dyrt egentligen? Den gången jämförde jag med Zlatan och om man kan säga att han tjänar för mycket! Vadå för mycket, säger jag? Han tjänar vad nån tycker att han är värd helt enkelt! Ingen kommer att ge honom pengar bara för att de tycker att det är kul att ge bort pengar, det funkar inte så.

Samma sak tänker jag när det pratas om att det finns en bostadsbubbla i sverige idag. Det är väldigt lätt att bara slänga ut sig det eftersom att bostadspriserna har stigit så otroligt mycket de senaste 40 åren och exakt alla är överens om att det är dyrt att köpa bostad, särskilt i storstäderna. Många jämförelsetal man kan titta på visar att bostadspriserna har ökat ordentligt, KPI, inkomst, nettolön osv….ja det har blivit dyrt som satan att köpa hus eller lägenhet, så är det.

Men jag menar att det som styr bostadspriserna ändå är utbud och efterfrågan. Urbaniseringen fortsätter och folk vill gärna flytta (åtminstone en tid i livet) till storschtaan och göra karriär. Avstånden minskar i takt med att infrastrukturen utvecklas och befolkningen ökar liksom antalet miljonärer gör. Detta är bara några faktorer som jag ser till att möjligheten finns att bostadspriserna bara fortsätter att växa under bra många år framöver.

Risker för bostadskrasch då?

Givetvis finns det massor som talar för att det kan vara en överhettning på bostadsmarknaden nu också. Man kan bara slå upp i princip vilken informationskanal man vill så kan man läsa hur mycket som helst om dessa, därför anser jag det överflödigt för mig att presentera det här. Jag vill bara ge en annan bild för att väga upp vågskålen lite…

Så hur ser bostadspriserna ut då?

Av 37 Europeiska länder som jag kikat på så ligger sverige nu på 6 è plats i europa vad gäller dyrast per kvm2 (kvadratmeter)

Källa: Global property guide

Det rymdes inte på bilden men billigast är det att bo i Moldavien där snittpriset är under 1000Euro/kvm2, faktiskt det enda landet i Europa där snittpriset är under 1000Euro.

Jag vet inte hur du läser av ovanstående information men jag tolkar det som att priserna på lägenheter kan sjunka, absolut. Men jag menar att det i jämförelsen också finns utrymme för dem att stiga.  Varför ska det tex vara 4 ggr så dyrt att bo i England jämfört med sverige i framtiden?

Vad tror du? Är en bostadskrasch på gång eller?

(Hoppas inte, jag funderar nämligen på att köpa bostadsrätt inom en mycket närstående framtid)

Månadsbudget och kvarskatt

Hej!

Jag har tidigare berättat att jag tycker att jag har börjat slösa alldeles för mycket under de senaste månaderna. Sanningen är att det faktiskt har pågått längre än så (typ 1 år kanske) och jag tror att det omedvetet har blivit så att jag sakta men säkert höjt min levnadsstandard. Senaste klockrena exemplet är ju förstås bilköpet men utgiftshöjningen har pågått rätt lång stund före det också…

Hursomhelst….

Som ett led i att försöka ta ordentlig kontroll över ekonomin igen så kommer jag att börja redovisa mina förvärvsinkomster och mina utgifter här på bloggen. Målet är att jag ska klara mina vardagliga utgifter utan att vara och nalla i arvspengarna.

Budget för April månad

2017 Budget April

 

Så här ser alltså min hushållsbudget för April månad ut, som ni ser så är utgifterna för April månad lika stora som inkomsterna utan att jag har avsatt något eget sparande överhuvudtaget. Anledningen till detta är 2 saker…

 • Jag betalar Årsavgiften på Merza försäkringen 4997 nu
 • Jag betalar 837 kr till Dacia försäkringen (min tidigare bil)

Några saker jag kan tillägga är att….

 • 1000 kr nöjen är avsatt för en resa till min hemstad för att hälsa på familj och kompisar.
 • Dacia försäkring är sista betalningen för den gamla bilen. Det är alltså en engångsbetalning
 • Bensin, vi har beslutat att inte köra bilen på veckodagarna utan vi har bara tänkt att använda den på helger, på så sätt kommer kostnaden förmodligen att bli mycket lägre.
 • Försäkringsavgiften 4997 kr är en engångsavgift som betalas nu i April för hela året.

Deklarationen

Jag kommer att få en jätteutgift (kvarskatt) eftersom att jag sålde mammas fonder förra sommaren och flyttade över dessa till Avanza. Då hoppades jag på att Fingerprint skulle betala den kostnaden men det vet vi ju alla hur det gick….åt skogen!

Nu är jag alltså i situationen att jag ska betala tillbaka istället för det vanliga att jag får tillbaka på skatten. Jag har bett lönekontoret dra 400 kr extra varje månad vilket tidigare år lett till att jag brukar få tillbaka runt 4000 spänn per år, men nu ska jag alltså betala en gigantisk summa istället….

Jag vet inte riktigt hur det fungerar men när det handlar om att man ska betala restskatt så har jag fattat det som att man får slutskattebeskedet tidigast i Augusti och därefter har man 3 månader på sig att betala sin skatt. Jag ska alltså då betala min kvarskatt senast i november.

Kruxet är bara att jag tror att det kan vara så att jag måste betala ränta from datumet som jag får mitt slutskattebesked (redan i Augusti alltså) så det kan finnas en fördel att betala bort skatten direkt när beskedet kommer. Dessutom har jag läst något om att det blir någon skillnad om man ska betala över 30 000 kr (vilket jag ska göra) men då det finns så många osäkerhetsfaktorer så kommer jag att ringa skatteverket och fråga helt enkelt så det inte blir några misstag.

Jag behöver omedelbart börja spara till att betala min kvarskatt och det kommer jag att göra genom att…

 • Alla utdelningar (mars -augusti) sätts av på räntekonto
 • Alla arvsutbetalningar sätts av till räntekonto
 • Jag försöker att inte spräcka min hushållsbudget

Följer jag ovanstående så borde jag kunna betala tillbaka restskatten utan att behöva sälja några aktieinnehav. Hamnar jag i situationen att jag måste skjuta till pengar så kommer jag att sälja en del fonder (jämt fördelat över min innehav). 

Idag har dagen gått åt till en översyn av hushållsbudgeten och det känns riktigt skönt nu när jag försökt återta kontrollen över utgifterna igen. Nu gäller det bara att beta av restskatten och sen känns det som att jag bör kunna vara tillbaka på banan igen med ordentlig kontroll över ekonomin. From September månad hoppas jag kunna återinvestera alla mina utdelningar samt spara alla arvspengar igen.

Heja drommar`n :), sätt fart mot 6 mille igen!

 

 

Nu får det vara slutslösat…..

Hej!

jajafeb17

För snart 2 år sedan så gjorde jag mina första investeringar på Avanza. Arvet från min mamma betalades till största del ut i 2-3 klumpsummor tex: 600 000 kr i juni 2015 och sedan 400 000 kr februari 2016. ”Datumen och summorna är rejält skjutna från höften då mitt minne sviker mig lite”. 

I samma veva så startade jag också bloggen och hittade på alla kategorier som ni kan finna här inne såsom ”innehav och utdelningar”, ”tillgångar och skulder” osv.

Från början hade jag ett tydligt fokus som helt enkelt handlade om att 1) spara så mycket pengar jag kunde 2) minska mina skulder och sedan redovisa detta på bloggen. Så här i efterhand har det blivit lite mer komplicerat än vad jag trodde från början, jag ska försöka förklara…

1) När det handlar om att spara så mycket pengar som möjligt så började det med att jag inte visste riktigt hur jag skulle presentera min ekonomi. Detta eftersom att jag får 2 typer av inkomster numera där det ena inkomsten består av min vanliga lön och den andra ”inkomsten” är utbetalningar från mammas arv som fortfarande pågår och trillar in på mitt lönekonto ett par gånger i månaden.

”Problemet” är egentligen att jag mer och mer mixat ihop dessa inkomster. I början var jag väldigt noga med att dela upp mellan mina arvspengar och min vanliga förvärvslön. Arvspengarna investerades på Avanza medan förvärvspengarna användes till livets vanliga omkostnader såsom räkningar och fritidssysselsättningar. Tyvärr har jag alltefter tiden gått förlorat mer och mer av mitt tidigare fokus och numera känns det som att jag silar mygg och sväljer elefanter. Jag sparar in på plastpåsar när jag handlar på ICA medan jag utan problem kan köpa kaffe för 300 spänn i månaden??? De senaste månaderna har jag också syndat O det värsta genom att jag flera gånger i veckan har börjat äta lunch på restaurang. Mitt tidigare fokus på investeringar och ett sunt (billigt) leverne är numera som bortblåst.

Det måste bli ändring på detta känner jag….

2) När det handlar om att minska mina skulder så funkade det jättebra ända tills jag fick iden att jag skulle köpa en ny bil, Dacia Sandero Stepway hette den och gav mig 100 000kr i skuld. 2 år senare, eller för 1 månad sen så valde jag att byta upp mig ännu mer, köpte Mercedes Benz och la på ytterligare 200 000 kr i skuld så numera har jag 260 000kr i bilskuld. Mina månadsuppdateringar som jag visat här på bloggen under 2 år, som visat hur mina skulder kontinuerligt minskat under den tiden, har nu skjutit i höjden. Jag har aldrig haft så mycket skulder i kronor sett som nu…..

Summa sumarum 

När det handlar om att spara så mycket pengar jag kan så har jag hittills i år totalt misslyckats och det känns verkligen som att jag totalt har tappat kontrollen. Jag köper uteluncher, bilar, juicemaskiner, godis kläder och det värsta av allt är att det känns som att jag inte bryr mig? Jag vet inte varför, det är som att proppen har gått i år, fattar inte vad jag håller på med?

När det handlar om att minska mina skulder så har jag istället valt att öka dessa med ungefär dubbelt så hög belåning i kr än vad jag hade tidigare. Jag valde att inte belåna portföljen på grund av riskerna med detta samtidigt som jag köpte en ny Merca i stället. Herregud vilka prioriteringar jag gjort senaste tiden, nu måste jag verkligen skärpa mig. Nu får det vara nog med penningslöseriet och jag ska använda bloggen för att hjälpa mig att hålla mig på mattan, så som jag gjorde tidigare.

Härmed lovar jag följande för resten av året

 1. Jag ska försöka klara mig på min förvärvsinkomst och sluta komma med dåliga undanflykter. Arvet ska investeras på på Avanza och Swedbank (jag har ett litet sparande på Swedbank också)
 2. Jag ska redovisa mina utgifter månadsvis här på bloggen i ett separat månadsinlägg med början av April så att jag får bra koll på var pengarna egentligen tar vägen. Jag känner att jag behöver det nu. Dessa ska inte vara så avancerade eftersom att det tar så mycket administrativ tid, så dessa ska hållas enkelt.
 3. Jag ska betala reavinstskatt i sommar eftersom att jag förra året sålde mammas fonder och placerade de pengarna på Avanza. Det är nästan 30 000 kr så den månaden kommer jag inte att klara mig på min förvärvslön, resterande månader ska jag försöka klara det

Nu jäklar är det slutslösat…….

 

 

200 mil senare och ny bil

Hej!

De senaste dagarna har vart rätt intensiva, även i mina mått mätt. Som jag berättade i mitt senaste inlägg så har jag alltså köpt en ny bil, Mercedes-Benz – och den ser ut som på bilden längst ned i inlägget.

Jag har tittat på bilar i typ 6 månader och hade egentligen tänkt köpa ny bil i sommar. Men de senaste månaderna har googlandet på bilar på kvällstid i sängen ökat drastiskt och som sagt i tisdags så bestämde jag mig för att göra slag i saken. Jag hittade en bil utlagd på nätet som kändes rätt och resten är historia.

Tisdag – Bestämde mig, fixade banklån och ringde bilfirman

Onsdag – 16 timmar bilfärd ner till södra Sverige och inhandlande av bil

Torsdag-14 timmar bilresa tillbaka igen och kom hem 04.00 på natten

Fredag – Återhämtning, lätt ångest för att ha lagt så mycket pengar men ändå riktigt nöjd då jag fullkomligt älskar bilen

Lördag – Skidåkning både längd och i backe, perfekt läge att testa takboxen som jag också inhandlat i samband med bilköpet.

Bilen har en massa finesser så som apple car play, parkeringsassistent, säteskomfortpaket och en massa annat och jag har inte hunnit testa ännu. Det finns också en finess som heter mecedes me som innebär att man kopplar upp bilen till sin smartphone och sen kan man övervaka och hantera en massa därifrån, men det har jag inte kommit igång med ännu. From nästa vecka är tanken att jag ska komma igång med det, det ska bli kul att se vad det är….

Börsen då?

Jo jag har inte glömt mina kära investeringar men givetvis innebär bilaffären att jag tvingas förändra mina mål något. Hur mycket man än vill är det ju svårt att göra en plusaffär när man har köpt en ny bil :). Jag hoppas fortfarande att jag kommer att nå upp till 6 miljoner kring år 2025 men det känns som att det kommer att bli en svår uppgift. Men skam den som ger sig….

Jag är ju van att det alltid lyser rött i min portfölj eftersom att Fingerprint har backat senaste 13 månaderna ungefär. Men nu sedan jag sålt bort mitt största sänke i portföljen så lyser det faktiskt helt plötsligt gröna siffror däri igen vilket känns lite ovanligt.

blandsaften

Nu kommer jag att fokusera på att bygga upp min gubbportfölj så som jag hade tänkt det från början. Visst kommer jag att ha någon krydda i framtiden men jag har lärt mig läxan att inte ha oproportionerligt stor andel av ett innehav fast i en enda investering. Man lär sig via den hårda skolan…..

Jag måste ju få avsluta med några bilder på min nya bil då jag är så ruskigt nöjd. Är det någon som går i nybilstankar så tipsar jag skarpt om denna bil, en riktig pärla!

(Ej min bil nedan, samma modell dock)bil 5

 

Nedan följer några bilder på min bil från insidan….

 

bil 1

 

 

 

 

bil 2

 

bil 3

 

 

Ok, det var allt för idag!

Surfa lugnt och tänk på följande…

”Planera som att du ska leva för evigt men lev idag som om du skulle dö i morgon”

Funder på den!

 

Tänkvärt, hoppas jag!

Hej!

Hoppas allt är bra med er! Själv är ja så inihelvete jävla förbannad just nu eftersom att jag just förlorat ett chackparti mot nån snubbe som jag (efter att jag förlorat) var fullständigt övertygad om fuskade. Trots att jag kan allt om sportsmanship efter en rackarns massa år i branschen så kan ja inte låta bli att vara en kass förlorare.

De e fan helt omöjlig för mig att förlora med värdigheten i behåll. Helt ärligt vette fan hur man gör det. Ger jag mig in i nånting så gör jag det med inställningen att jag kommer att bli riktigt bra på det. När jag väl har satt den antennen på skallen så är den otroligt svår, faktiskt näst intill omöjligt att plocka bort, den bara finns där, å det har den alltid gjort.

Måste bara dra en kortis – när morsan levde följde hon med en gång för att kolla på en av mina tennismatcher, det var cirka 20 år sedan. Första och enda gången hon hängde med. Hon slängde på sig sin fuskpäls och verkligen låtsades intressera sig för det jag höll på med. Starkt gjort av henne förövrigt måste jag säga, hon tog med sig min mormor som support.

Tyvärr blev tillställningen inte riktigt vad hon hoppas på. Missförstå mig rätt nu, mamma var riktigt snäll men hon var som morsor i allmänhet är, lite för nära, lite för rak och lite för intresserad….

Nåväl….

Mamma hade ju hört nånstans (hon jobbade som frisör) att hennes son (jag) var ganska bra på tennis, så hon tog som sagt med sig sin mamma för att kolla upp hur det verkligen var med den saken. Det enda hon visste då var att jag var jäkligt dålig förlorare så det ville hon ju verkligen inte se där. Jag kommer ihåg att hon sa till mig – Sköt dig snyggt nu!!! Tror ni ja lyckades med det? Nä!

Blev så inihelvete förbannad när jag insåg att min motståndare var bättre än mig så jag hade svårt att kontrolera mina känslor. Racket flög i ilska rätt ner i marken å både mormor å mammas haka hängde med rätt ner i marken. Jag kollade vid det tillfället upp mot läktaren och såg mammas min men förstod inte då att det inte var ilska hon kände utan skam för att hennes son bettede sig så otroligt dåligt vid det tillfället. (mormors min ska vi inte ens prata om, särskilt eftersom att det kan ha flugit nått olämplig grovt könsuttryck ur min mun, minns inte vilket dock) Den insikten har för mig kommit långt senare. Efter det så kom hon aldrig någonsin mer och kollade på någon tennistävling igen, morsan alltså, jag förstod inte varför….

Jag skulle så gärna vilja avsluta detta inlägg med nått riktigt fint, jag suddade och startade om flera gånger, men sanningen är inte alltid så himla fin. Jag är fortfarande dålig förlorare, jag har fortfarande ruskigt dåligt samvete för att enda gången morsan kom och kollade på min match – var jag tvungen att kasta sönder racketen i ilska. Jag önskar att jag kunde vrida tillbaka tiden och istället gjort min mamma stolt vid det tillfället. Jag önskar att jag på något sätt hade kunnat visa henne att jag var glad att hon följde med och visade engagemang……men det fattade jag inte då……då handlade allting bara om att vinna. Å nu är det tyvärr försent…..nu är hon borta…försent att ångra sig……nu finns det inte längre några ord….ingenting!!

Nu vill inte jag vara mister surpuppa som förstör stämningen för alla runtomkring utan jag vill bara påminna alla om att det viktigaste i livet är att vårda sina relationer. Pengar är kul…..med det är inte allt. Det viktigaste som finns är familj och vänner! Utan minasta lilla tvekan, i alla fall om du frågar mig. Kom ihåg det!

Ska jag publicera eller ej….hmmm vänta får ja fundera en stu…

Puss på er! Å skål 🙂

 

 

 

Nu är det allvar…reflektion på Amerikanska valet

Hej!

Jag sitter på jobbet och är helt chockad efter att ha följt valvakan i natt. Jag vet nästan inte ens vad jag ska säga….

Jag brukar aldrig någonsin skriva inlägg på bloggen när jag jobbar (av förklarliga skäl) men jag bara måste kommentera utgången av det Amerikanska valet.

Det är jävligt lätt att kritisera, klaga och hitta fel på saker, det kan alla göra. Det är desto svårare att komma på lösningar på problemen. Trump har utan tvekan varit extremt framgångsrik med sin retorik och alla kan säga vad de vill men Amerika har gjort sitt val, hes in charge… Nu kan han inte bara peka på allt som är dåligt längre utan nu är det upp till honom och hans team att också finna lösningar på dessa problem. Hur detta ska gå till har hittills varit höljt i ett rejält dunkel men nu har han inget val förutom att leverera konkret politik.

Att leda världens mäktigaste land, vars politik påverkar i stort sett alla länder i hela världen, är ingen lätt uppgift. Det är heller ingen uppgift som ska ses med blida ögon eftersom att efterverkningarna av felaktiga beslut kan få ödesdigra konsekvenser för flera generationer framöver. Snabba, ogenomtänkta, direkt felaktiga och respektlösa kommentarer eller aktioner kommer definitivt direkt att utlösa svallvågor som kan vara svåra att stoppa.

Med såna förutsättningar kan det ibland vara viktigt att väga sina ord på silvervåg oavsett vilken åsikt man har. Klarar Trump det?

Som politiker kan man ofta hamna i  konstiga situationer på så sätt att man bär ansvar för exakt allt som man säger och gör utan undantag, det finns helt enkelt ingen acceptans för mänskliga brister. Det beror på att världens mäktigaste personer har störst inverkan på hur människor…

 • Beter sig mot varandra
 • Accepterar andra
 • Ser vilka som ens vänner och vilka som är ens fiender
 • Ser på framtiden
 • Behandlar de svagaste i samhället
 • Osv…Osv…..

Även i Sverige har vi totalt misslyckats politiskt med att hålla god ton med våra oliktänkande. Man ger dubbla budskap i hur man ska hantera olikheter när man i ena klassrummet pratar om hur man ska respektera varandra medan man i det andra bestraffar de som tänker olika. Hur lite dagens politiker än vill ta åt sig, (ibland funderar jag ärligt talat på om de ens förstår sin roll i detta?) så är de högst delaktiga till att klimatet i Sverige är som det är. Står man och gastar och skriker och visar noll respekt för ens ”meningsmotståndare” så visar man egentligen noll respekt för hela iden om att respektera varandra. Blir ärligt talat lite fånigt när jag ska försöka lära min dotter vikten av respekt när avsaknaden av den ända upp i regeringen lyser med sin frånvaro.

Nu tappar jag spåret lite men åter till Amerika och hur framtiden nu ska te sig….såhär tänker jag…

 • Jag ska ge Trump en chans, gör jag inte det är jag inte bättre än dem jag smiskar upp i det här inlägget. Upp till bevis för honom att inte bara göra ”America great again” utan också se till att ”The world is going great”, det är hans ansvar nu.
 • Ni som inte fattar ovanstående punkt, googla efter hur Obama hanterade en republikan som inte kunde respektera ordningen. Som han agerade agerar en som i sanning vill försvara människors rätt till en åsikt och som på riktigt värnar demokrati
 • Jag önskar verkligen alla Amerikaner ett stort lycka till i framtiden då jag förstår att många är väldigt oroliga nu.
 • Jag hoppas att vi i Sverige lär oss av det här och framförallt politikerna som sätter tonen för hur vi andra behandlar varandra.
 • Respekt, förståelse, förlåtelse och acceptans kommer absolut inte gratis så sluta ta det för givet. Risken är annars att vi förlorar vår värdegrund
 • När det gäller börsen så måste mina ego tankar komma i andra hand i ett sånt här läge, nu är det verkligen allvar. Det finns viktigare saker att tänka på nu än hur snabbt jag kan komma upp till 6 mille (i alla fall idag)

Sist vill jag bara säga att jag hoppas att Trump lyckas navigera genom det minfält han och resten av Amerikanska folket försatt USA i för annars finns risken att det smäller…..det vill jag inte!!

Efter en förfrågan så lägger jag in hur Obama hanterar en stökig republikan. Thats how u do it….respect!

 

 

 

 

Varför inte testa på att driva webshop?

Hej!

Jag inleder med samma ord som man vanligtvis brukar höra från Janne Björklund….

Men såhär

Som ni har märkt har jag inte lagt så mycket tid på bloggen sedan jag kom hem från Mallorca och det beror främst på 3 olika anledningar.

1. Var absolut nödvändigt att på kvällarna se igen alla avsnitt av Idol. Missade dessa i Spanien. ‘

2. NHL 17 har kommit ut, helkul faktiskt. Har spelat rätt mycket för att vara jag senaste tiden faktiskt, så kvällarna är ofta bokade

Man kan tycka att ovanstående anledningar borde vara nog men lyssna här nu, det kommer mera 🙂

Jag har nämligen gjort slag i saken och ska testa på försäljning via internet. Därför har jag engagerat mig lite i en hemsida som jag har för avsikt att starta framöver. Just nu är den fortfarande under uppbyggnad men om ni har lust att kika in på den redan nu så kan ni göra det genom att klicka här på lekfordon.se. OBS: sidan är inte riktigt klar ännu! det går inte att beställa än! Lämna gärna synpunkter och kommentarer här på vad ni tror om detta, det skulle uppskattas.

Jag har inga större förhoppningar om att det ska sälja som smör i solsken utan min förhoppning är att jag ska lära mig lite mer om hur det är att driva en liten internet buisness. Jag har kollat lite på större åtaganden men inser mina begränsningar och att jag inte har någon som helst erfarenhet. Så mitt mål just nu är att försöka skapa lite trafik och kanske till och med lite försäljning från sidan i framtiden, vi får se hur det går med den saken.

Givetvis kommer jag att erbjuda mina läsare här lite extra bra priser förstås om man skulle vilja beställa, men mer om det senare.

__________________________________________________________________________

När det gäller börsen och investeringar så ligger det högst upp på priolistan efter detta inlägg att skrapa ihop ett inlägg angående hur Augusti månad gått, jag har fortfarande inte fått ut det. Förmodligen lägger jag ut både Augusti och September samtidigt, lika bra. September är ju snart slut.

Som sagt, har ni synpunkter på lekfordon.se får ni gärna lämna dessa i kommentarsfältet. Jag mottager tacksamt alla synpunkter!

 

Ha det gött!

 

Dyr månad

Hej!

 

Det var ett tag sedan. Jag har haft fullt upp med en massa grejer i sommar. För det första så har jag hittills inte tagit ut någon semester i sommar. Tanken var egentligen från början att inte vara ledig alls utan jag hade tänkt spara semestern och plocka ut den i vinter, under de trista mörka månaderna i stället. Men så blev det alltså inte utan istället blev det så att vi bestämde oss för att besöka Mallorca i 4 veckor och vi åker den 12 Augusti, om nästan 2 veckor alltså. Känns grymt härligt. Först kommer vi att hänga på norra sidan ön i Alcudia och sedan efter en vecka kommer vi att bosätta oss i Palma resterande 3 veckor, behöver jag säga att jag längtar?

4 Weeks EXTREME challange, vilket inte blev särskilt populärt här på bloggen har jag fortsatt köra. Jag är inne på min fjärde vecka nu och jag har fortsatt tränat stenhårt. Jag har inte nått upp till flera pass exakt varenda dag men nästan, jag har tränat riktigt hårt och börjar vara i ganska bra form nu. Enda dagarna jag har tagit träningsledigt har vart söndagar, annars har jag tränat alla dagar de senaste veckorna.

Den här månaden är den dyraste månaden hittills i mitt liv och bara för att nämna några kostnader så kan jag lista några saker här under…

 • All inclusive maten betalar vi (ca 15 000 kr) för oss och barnen
 • Hotell 3 veckor (lite drygt 30 000 kr)
 • 2 stycken cyklar (ca 10 000kr)
 • Semesterpengar övrigt (20 000kr), sambon utan inkomst den här månaden!
 • Till sist semesterpengar i Mallorca under 3 veckor (20 000)

Över 90 000 kr ut den här månaden, behövs en gammal klassiker för att beskriva den känslan, O HARRE!

Från och med den 6 September när vi kommer hem så ska jag försöka fokusera på bloggen igen tänker jag. Givetvis ska jag försöka bjuda på en del foton så ni får se vad vi hållit på med på Mallorca. Det kanske rent av är någon annan där ute som ska dit? Vi får styra upp en kaffe i såna fall :).

Härnäst kommer en månads sammanfattning, får se om jag orkar trycka upp den i morgon. Hoppas ni har det fantastiskt och kom ihåg att den enda sanna förklaringen är bortförklaringen, i övrigt finns inga undanflykter. Be all u can be!

Tjao!

 

 

4weeks EXTREME challange dag 12 ÖL FUSK och tokträning

Hej!

Min utmaning där jag tränar som en absolut galning fortsätter och är inne på sin 12 dag idag. Lördag betyder extra hård…..eller rättare sagt extra mycket träning.

Pass 1: Cykling (ca 3,5 tim)

Jag började klockan 11.00 idag och cyklade ungefär 4 mil (efter halva vägen stannade jag till och käkade lunch ute, vilket jäkla väder alltså, helt otroligt skönt. Dessutom visade sig moder natur från sin absolut bästa sida med väldigt fin natur, härliga dofter och fantastiska vattendrag och ängar. uj uj ujuj uj….samt uj vad fin vår natur är.

Förresten, jag har ju glömt att berätta att jag handlade en cykel igår (eller 2, en till tjejen också) så nu behöver jag inte gå överallt. Skönt att slippa ta bilen om man ska nånstans såhär på sommaren….

Hursomhelst….

Pass 2: 100 armhävningar och 100 situps (20 st vardera, sen byte upp till 100)

Därefter hoppade jag i badet för att mjuka upp kroppen lite, såg faktiskt nyaste intervjun Avanza gjort med Jörgen Lantto (avgående VD Fingeprint) i badkaret, vilken jag förövrigt rekomenderar alla som är intresserade att se. Direkt efter badet var det dags för Gymmet igen….

Pass 3: stack iväg till Gymet och körde lite blandade styrkeövningar med ganska många reps och väldigt mycket fokus på teknik och kontakt. Avslutade det passet med 10st rusher på löpbandet på maxfart. Körde 20 sekunder och sen vila 40 sek och som sagt 10 ggr.

Fuskar med Öl idag

Eftersom att jag inte drack någon öl förra helgen så kände jag mig nästan tvungen att dricka någon (eller några) idag. Så jäkla tragiskt att inte få unna sig en sluring när det är sånt här väder och kylskåpen är proppad med Lapin. Hade inte tänkt dricka förrän Spanien men klarade inte att hålla mig. Som tur är är det bara 33 cl och jag ska försöka hålla mig till bara ett pas stycken (får se hur det går). Den 12 Augusti sticker vi iväg!

När det gäller käket så fortsätter jag att äta rätt bra kost men det händer att jag fuskar lite. Idag bland annat så åt jag en glass på Cykelturen men jag kompenserade det genom att bara äta sallad till lunch 🙂 Hur jag ska lyckas kompensera bort biran ikväll vette fan men nått ska jag väl lyckas hitta på.

Njut av sommaren nu allihopa!