Kategoriarkiv: Mitt liv

En tanke till de som dött av Coronaviruset

Hej!

Det pågår just nu en global spridning av Coronaviruset och väldigt många människor blir smittade. Enligt de senaste siffror jag har sett från europeiska smittskyddsmyndigheten (ECDC) så har nu 98 000 fall av sjukdomen Covid – 19 rapporterats runt världen. Av dessa är det 3 380 personer som har dött av Viruset.

Jag har försökt söka och hitta information om hur många som dött i Europa men hittade ingen sammanställning. Däremot vet vi att Italien är värst drabbat och där har hittills 233 personer dött av viruset.

De senaste siffrorna jag sett från Sverige så har 161 människor blivit smittade av sjukdomen – ännu så länge har som tur var ingen dött.

Jag läste nu på morgonen att Italien stänger ned norra delarna av landet och sätter hela 16 miljoner människor i karantän – helt otroligt. Jag vet inte detaljerna men i det stora hela handlar det om att undvika folkmassor, ha en meters avstånd till alla människor du möter, stanna inomhus så länge det inte är akuta ärenden du måste uträtta.

Med det här vill jag skänka en tanke åt de som hittills blivit drabbade av sjukdomen.

Jag kom på mig med sitta och söka branscher och bolag som blir mest drabbade av Coronaviruset – för att kanske hitta ett bra köpläge. Jag tänkte först att inlägget skulle heta “3 bolag som gynnas av Corona-oron” men insåg att jag hellre skänker en tanke till de som blivit drabbade av den här epidemin.

Nu rockas det melodifestivalen

Hej!

För den som är alldeles för upptagen av börsen så kanske ni missat att det är melodifestivalen – final ikväll. Jag kan avslöja att med flera barn i hushållet så är det omöjligt att missa.

Nu laddas det för fullt och det dunkar både Drängarna och Hanna Färm så jag undrar om högtalarna överhuvudtaget kommer att överleva kvällen.

Nu är middagen avklarad och nu är det bara att invänta att TV showen ska börja. Personligen håller jag på Anis don Demina då jag rycks med som Sss…Zlatan i låten. Tyvärr har han inte vassaste pipan i världen så live håller den väl inte riktigt måttet men med lite autotune så är den ju grym.

Nu får börsen stå tillbaka -Kom igen nu Anis!

Fasen – Jag råkade radera inlägget!

Hej!

Förbaskat, ibland blir man bara så Dj***a less. Hade suttit i 1,5 timmar och skrivit på ett inlägg som jag just skulle publicera, å vad gör jag?

Lite Hjärnfakta!

Lillhjärnan får absolut kortslutning (Förmodligen syrebrist eller ansträngningsbrist) och ögat hinner uppfatta vad som är på väg att ske. Frontallooben eller prefontala Cortex rappar på med sina synapser men när Hippocamus ska ta emot informationen så är det som om ett inferno skapas i hjärnan.

Truncus encephali försöker komma tillrätta med problemet och medulla oblongata försöker hjälpa till men det är redan försent. Kaos utbryter och innan rörelsen hinner avbrytas så är hela arbetet borta “Poff” sa det bara.

Handflatan hinner ge pannan en välförtjänt snärt och därefter råder blackout.

Nu orkar jag inte skriva om inlägget

Nedan har ni förklaringen – God natt!

Besökstatistik, reklam och Twitter

Hej!

Bloggen

Jag har ju bloggat länge – började för snart 5 år sedan. Det var ganska många som bloggade redan då men utvecklingen har gått snabbt framåt och idag är det flera 100 investeringsbloggar som ångar på – flertalet riktigt bra faktiskt. Kul att följa så många människors framtidsdrömmar och investeringstankar via bloggarna.

De Första 2-3 åren när jag bloggade var det i princip alltid kommentarer på inläggen. Antalet varierade förstås men det var vanligt med kanske 4-5 kommentarer när jag skrivit något. Det dyker såklart fortfarande in några kommentarer här och där men det är betydligt färre än vad det har varit förut, varför vet jag inte men jag har mina teorier.

 • Jag har tagit flera uppehåll på bloggen – då glöms man snabbt bort
 • Det har kommit massor av nya bra bloggar (jag är bara en i mängden)
 • Twitter har kommit och folk interagerar där istället

När det gäller antalet läsare så har jag alltid upplevt att det har funnits ett intresse för min blogg. När jag sätter igång och skriver så hittar en hel del människor hit igen – om det är samma som förut eller nya personer vet jag inte.

Här hjälps vi ju åt (de flesta i alla fall) och vi länkar till andra bloggare inom samma nisch vilket är oerhört värdefullt för oss alla. Det skapar ett större intresse för investeringsbloggar överlag och vi når ut till fler människor. Alla som bloggar vill ju såklart att andra ska läsa det vi skriver – annars skulle vi ju inte blogga!

Antal besökare

Jag har 2 räknare som ni kan se. Båda visas på vänster sida av bloggen (På datorn) och ena visar aktuella besökare på sidan just nu. Den andra visar antal besökare i olika tidsintervaller.

Besöksräknaren på min blogg som visar antalet besökare är jag väldigt nöjd med – den har hängt med under alla åren. Den räknar precis som det står antalet unika besökare så även om jag loggar in 150 gånger under 1 dag från min dator så registreras bara 1 gäst. Däremot så räknar den också in “botar” som är på besök och ibland kan de vara väldigt många vilket då blir lite missvisande. Igår till exempel står det att jag hade 921 unika besökare – Det hade jag också – men av dessa var över 500 Bot besök så antalet “riktiga” människor var egentligen 443 stycken. Så här ser min vy ut precis när jag skriver just nu. 3 Online Users, 160 “riktiga” besökare hittills idag och 443 stycken igår. Senaste månaden har jag haft 11 540 riktiga unika besökare

Reklam på bloggen

Som säkert de flesta har upptäckt så har ju även jag sållat mig inför kapitalismens oerhörda tryck och en acklamation för att utreda vilka belackare som står för att domesticera….Nä.

Jag har börjat med reklam!

Överallt så hör man ju bara om hur bra det går för alla, det är all time high hela tiden på börsen och de som har reklam på bloggen tjänar hur mycket som helst. Det stämmer inte för mig. Ibland kan det vara skönt att höra den sidan också.

Jag har kört några få utvalda annonser via Adtraction och Adrecord som är 2 olika Affiliatnätverk. Jag började den 16 Januari i år och sedan dess har jag haft några olika annonser och de har visats cirka 115 000 gånger enligt sidornas egna räknare. Det har klickats ungefär 660 gånger totalt sedan dess på någon av annonserna. Av dessa så är absoluta majoriteten Avanza klick, 514 stycken. Dessa 514 klick har gett mig = 0 kr i ersättning :). Ni som är rädda för att klicka på Affiliatlänkar behöver alltså inte vara det – det är bara om det är någon ny som klickar på en och skapar ett konto på Avanza som jag tjänar några pengar – det har alltså inte hänt ännu.

När man bloggar mycket och försöker lägga ut någorlunda kvalitativa inlägg så tar det en oerhörd tid. Att skriva ett vanligt inlägg som är faktabaserat med mycket olika källor tar mycket förarbete och sen ska det presenteras på ett enkelt och begripligt sätt för den som ska läsa det. Ett vanligt inlägg som tar 2 minuter att läsa kan ta 2 timmar ibland att skriva. Det här inlägget till exempel har jag suttit med i cirka 45 minuter nu. Det blir lite som ett extra jobb och jag har på senare tid insett att om jag kan tjäna några kronor på bloggen så gör jag gärna det – Hittills går det sådär…

 • Viktigt att påpeka är att pengar inte är min drivkraft bakom bloggandet – det har jag 5 års bloggande bakom mig som bevis 🙂

Twitter

Jag har ganska nyss också startat ett Twitterkonto för att hänga med i utvecklingen som alla andra. Twitter är absolut helt nytt för mig och jag har ingen erfarenhet av det sedan tidigare.

Efter många timmars grubblande framför datorn lyckades jag koppla något program så att jag kan skicka ut mina blogginlägg direkt till Twitter. Mitt problem är dock att det bara blir textlänkar och det ser ju jättetråkigt ut på Twitter – Jag skulle vilja att det blev en bild istället från mitt blogginlägg på Twitter men trots en massa googlande så fattar jag inte hur man gör. Finns det någon vänlig själ därute som kan berätta (enkelt) för mig hur man gör? Jag skulle uppskatta det.

Vill ni få dagliga uppdateringar om mina inlägg på bloggen så får ni gärna följa mig på Twitter – ni hittar Twitter”grejen” haha – här på sidan.

Ok! Det var en liten uppdatering om själva bloggandet, nu önskar Drommaren er en trevlig kväll.

Annons

Om du söker efter ett räntesparande som ger dig mellan 4-8% avkastning just nu kan du gå in och läsa mer hos Viaspar. Du förbinder dig inte på något sätt till någonting utan länken leder dig till deras hemsida där du kan läsa mer. Du stöttar dessutom bloggen om du gör det!

Så mycket snack om Botar – Kunde inte låta bli

God morgon!

Hej!

Idag, den 19 Februari 2020 är det exakt 40 år sedan den svenska skidlegendaren Ingemar Stenmark tar sitt första OS guld i vinter OS i Lake Placid.

Blir ni inte imponerade av det så kan jag berätta att det i dag också är exakt 31 år sedan Globen invigdes – på dagen alltså!

Blir ni inte imponerade av något av ovanstående så är ni helt enkelt svårimponerade!

Hursomhelst – Idag är den dagen under veckan som jag får testa på hur det är att leva som ekonomiskt fri. Det är den dagen i veckan där de flesta andra arbetar medan jag får spendera tiden såsom jag föredrar. Kanske en liten försmak på vad som komma skall – Jag hoppas det.

Jag jobbar 80% sedan en tid tillbaka och har provat lite olika modeller. Den senaste är att jag är ledig varje onsdag – mitt i veckan alltså. Hittills så tycker jag att det är helt fantastiskt skönt och jag rekommenderar det skarpt. Jag har fått mycket mer energi tillbaka sedan jag gick ned i tid.

Visst- det är väldigt kännbart då även 20% av lönen helt plötsligt försvinner, istället för 23 000 på lönedagen så dimper det endast ned cirka 18 500 kr istället och det är en jäkla skillnad när man dessutom har barn. Det är nu jag är så himla glad över att jag valde att engagera mig för investeringar för några år sedan – annars hade det här inte varit möjligt. Jag tar inte det här privilegiet för givet utan jag är tacksam varje dag.

Planen för dagen är att komma igång lite försiktigt med träningen igen. Jag har inte tränat på cirka 5 veckor då jag åkte på en rejäl släng av influensan (tror jag). Jag var sjuk med feber i 10 dagar i sträck för ett tag sedan och har nyss repat mig från det. Så idag står det simning på agendan, skönt.

Ok – Lova att inte skratta!

Jag hade lönesamtal med min chef för ett tag sedan och en av de sista frågorna hon ställde var angående min lön.

Nå drommaren sa hon, vad säger du om lönen då?

Jag funderade ett tag, sen sa jag att jag tyckte att jag var värd en högre lön i år. När hon frågade varför så svarade jag att dels så pendlar jag många mil per dag (som att det är hennes fel), när jag kände att det var en dålig anledning så la jag till att att jag dessutom bara jobbade 80% numera och att det sved rejält ekonomiskt (det måste väl i alla fall vara hennes fel?). När jag kände att det inte var de vassaste argumenten så la jag till att jag dessutom tyckte att jag gjorde ett rätt ok jobb ändå.

Kanske får lönesänkning i år istället haha!

Ha nu en bra onsdag!

Annons

Om du söker efter ett räntesparande som ger dig mellan 4-8% avkastning just nu kan du gå in och läsa mer hos Viaspar. Du förbinder dig inte på något sätt till någonting utan länken leder dig till deras hemsida där du kan läsa mer. Du stöttar dessutom bloggen om du gör det!

USA är himla intressant!

Hej!

Vi är många som bloggar som drömmer om den dagen när vi kan säga förväl till arbetslivet och ta våra första stapplande steg in i den nya världen av frihet. Många av oss har drömmar om att flytta utomlands och ofta pratas det om sydligare breddgrader – länder som Spanien. Grekland, Frankrike och Portugal är frekvent nämnda i de sammanhangen. Jag själv har tidigare sagt att jag skulle kunna tänka mig att flytta till Spanien, en del av året i alla fall, om förutsättningarna är de rätta.

Bo i USA?

På senare tid har jag börjat fundera mer på hur det skulle vara att bo i USA. Sverige har ju en fantastisk historia när det gäller USA. Jag tänker inte dra någon lång historiebeskrivning men i slutet av 1800 talet och början av 1900 talet så emigrerade ju nånstans kring 1.3- 1.5 miljoner svenskar till USA i jakt på lyckan efter ett bättre liv. Det var cirka 1/4 av Sveriges befolkning på den tiden och dessa gjorde avtryck som syns i staterna ännu till denna dag.

Förutom att vi har förträffliga förbindelser rent politiskt med USA så statuerade dessa pionjärer exempel på riktigt hårt arbete vilket resulterade i Sveriges förenta stater i Staterna. Hittade en rolig karta som illustrerar just detta. Svenska invandrares historia syns tydligt på namnen på flera orter i många delstater – så mycket som 41 av delstaterna innehåller orter med svenska namn.

Det var så mycket svenskar som flyttade till USA att år 1900 var faktiskt Chicago den staden där det bodde flest Svenskar efter Sveriges huvudstad Stockholm. Coolt va?

Landmärken i USA präglade av svenskar

 • Govall, Texas. Svensk benämning på bra betesmark – god vall.
 • Lindsborg, Kansas. Namnet sägs komma från att så många svenskar där hette nånting med Lind – i efternamn.
 • Sweeden, Kentucky. Först hette byn Sweden men det insåg man efter ett tag skapade en del problem, därför döptes den om till Sweeden.

Det finns hur många exempel som helst med Svenska avtryck i USA och massor av svenskättlingar som bor där idag.

Jag har alltid fascinerats av USA och skulle tycka att det var riktigt kul att åtminstone åka dit någon gång i framtiden. Är det någon av er läsare som också har funderat på USA? Det kanske rent av är någon som bor eller jobbar där nu? Jag tycker det skulle vara jättekul att höra hur det är från någon med erfarenhet.

Nu önskar jag er trevlig Lördag!

Jag har köpt elbil

Hej!

Efter att ha forskat cirka 6 månader så slog jag äntligen till och köpte elbil.Jag har varit i valet och kvalet länge men tyckte till slut att fördelarna övervägde.

Problemet har varit att elbil generellt fortfarande är så jäkla dyrt att köpa. Men ju mer jag ar tittat på det desto mer övertygad har jag blivit att det är värt det.

Bakgrunden till köpet är att jag pendlar cirka 10 mil om dagen på veckodagarna – jag ligger alltså runt 50 mil i veckan måndag till fredag. Diselkostnaden per månad har blivit drygt 3000 kronor i månaden vilket har känts alldeles för dyrt. Sedan i Fredags glider jag runt och snåltankar el varhelst jag kommer åt och det känns fantastiskt, det är fortfarande gratis på väldigt många ställen. Jag tippar att man kan “tanka” el gratis cirka 2 år till eller nått sånt så det gäller att passa på 🙂

För den som undrar så blev det en Hyundai Ionic!

Once u go elbil, u never go back!

Ursäkta mina uppehåll

Hej!

Min portfölj just nu

Hej allihopa! Jag ber om ursäkt för att jag inte postat så mycket inlägg senaste tiden! Det beror på att livet helt enkelt kommer emellan med familj, jobb och träning som ska hinnas med. Min sambo har dessutom nyss börjat på ett nytt jobb och då har hon börjat pendla om dagarna också. Det har inneburit att jag har fått ta stor del av att få iväg dottern till skolan och dessutom hämtat henna därifrån också. Tyvärr får bloggen då lida när tiden/orken inte finns.

Framöver kommer inläggsfrekvensen att pendla beroende på hur familjesituationen ser ut. Det jag däremot har bestämt är att jag inte kommer att ta några långa avbrott utan det kommer inlägg med jämna mellanrum, ibland lika ofta som jag inledde det här året – dvs 2 ggr per dag.

Jag tycker det är jättekul att blogga och jag gillar att skriva inlägg så bloggen kommer att leva kvar under lång tid framöver – det garanterar jag!

Näpp! Nu ropar dottern 🙂 Vi ses!

God Morgon

Hej!

Måndagsmorgon, träningsvärken gör sig mäkta påmind, faktiskt så till den milda grad att det känns som att jag blivit påkörd av en ångvält igår. Har precis hällt upp ett glas blåbärskräm och försöker ställa in mig mentalt på att sätta igång och jobba.

Jag ägnar en tanke åt dem här i bloggsfären som redan har gjort exit från ekorrhjulet. Jag tror inte att någon av dem sitter och ångrar sig en morgon som detta, det måste vara en fantastisk känsla att kunna styra sin tid. Jag börjar känna mer och mer att jag med vill bryta mig ur ekorrhjulet. Inte nödvändigtvis för att vara ledig men däremot öka min självbestämmanderätt över när jag ska vara ledig.

Hade jag fått bestämma i dag så hade min dag sett ut såhär

 • 06.30 Uppstigning
 • Fram till 09.00 morgonsoffan och nyheter samt läsa lite nyheter
 • 09.00 börsöppning
 • 11.00 styrkepass
 • 13.30 bege mig ut på stan (Kanske en bilaffär)
 • 17.00 middag
 • 18.30 Motionspass
 • 20.30 Mat igen
 • 21.00 Nyheter och slöa vid datorn

Men nu är jag ju inte fri så nu ser min dag ut såhär istället.

 • 07.10 Pendla till jobbet
 • Stressa som fasen för att hinna köra ett styrkepass på lunchen
 • Hela dagen jobba som fasen
 • Pendla hem från jobbet
 • 18.30 (gruppträning)
 • 21.00 lätt mat
 • Nyheter slöa vid datorn (lite ångest för att jobba i morgon)

Nä vad säger ni? Nu ökar vi takten!

Mot 6 miljoner!

Semesterdag

Hej

Idag har jag tagit en semesterdag och jag har just varit och lämnat dottern på förskolan.

Jag kände direkt i morse att något var annorlunda. Jag satte mig ner och tittade på barnprogram med dottern och vet ni vad? Jag var inte stressad – extremt ovanlig känsla, men jäkligt skön. Min dotter brukar säga till mig att pappa är aaaaaldrig stressad, det är tur att hon inte vet hur det känns inombords.

Efter jag hade lämnat av henne åkte jag på Coop och handlade, strosade runt i butiken bland flera pensionärer – “jaha, det är så här det brukar se ut på dagarna” tänkte jag. Jag brukar aldrig vara ledig om inte alla andra är det också. snacka om att det var lugnare tempo där klockan 08:15 jämfört med 18.15.

Idag tänkte jag att jag kanske skulle städa lite, sen kanske åka lite längdskidor hmmmmmm….men först ska jag kolla börsöppningen!

Ha det bra idag!