Kategoriarkiv: Mitt liv

Så här personlig har jag aldrig varit tidigare

Hej!

Först vill jag börja med att säga att min portfölj har nått en gräns där jag aldrig varit tidigare förut – nu får jag också säga ATH – min portfölj har passerat 1.6 miljoner. Jag vet att de flesta är trötta på den här typen av utspel – jag ber om ursäkt i förväg om det.

Det är bara det att just den här all time high är väldigt speciell för mig. I fredags sprängde jag för första gången sedan jag började investera 1.6 miljonersvallen. Faktum är att jag redan för 3 år sedan hade runt 1.5 miljoner sparat på Avanza. Varför har du inte mer pengar nu då kanske ni tänker?

Jo – för 3 år sedan var en speciell tid i mitt liv. Det hände mycket saker samtidigt då.

Jobbig tid i mitt liv

Jag kan inte påstå att jag mådde särskilt bra då. Min mor hade för en tid sedan dött i cancer 60 år gammal och hela min familj var i absolut chock. Jag försökte fokusera på det viktiga i livet – men det var svårt. Mamma dog i sämsta tänkbara tid när jag nyss hade börjat jobba igen. Jag hade alldeles nyligt varit sjukskriven 2 månader för en annan familjetragedi som i princip slagit min familjs liv i spillror.

Under den här perioden var jag mellanchef på en kommun i Sverige. Ni som minns kommer ihåg trycket hösten 2015 när det kom 160 000 invandrare och flyktingar till Sverige. Då var det högt tryck på mitt jobb.

De sista 4 månaderna av mammas liv spenderade hon på sjukhus. Till sjukhuset var det 100 mil tur och retur som jag körde med bil varje helg under 4-5 månader. Mitt liv såg då ut på följande sätt….

 • Mellanchef i en kommun
 • En 3 Åring att ta hand om hemma
 • Bonusbarn som flyttat in till oss för att hen inte mådde bra
 • Ensam försörjare för familj + ibland 3 bonusbarn
 • Ett syskon som var förkrossad över familjetragedin och mammas död – som behövde mycket stöd
 • Pendlade 100 mil till sjukhus varje helg – ibland med en 3 åring i bilen
 • Långt ifrån både min grundfamilj och vänner – jag var extremt mycket ensam.

Stressen inombords började ta sig fysiska uttryck!

Det här tog knäcken på mig. Jag visste det inte då men fick smärtsamt reda på det i efterhand. Min kropp började berätta för mig att något var fel.

En gång när jag var ute och sprang så fick jag fruktansvärd huvudvärk. Det var en sån huvudvärk jag aldrig hade känt tidigare. Det kändes som jag bara ville sätta mig ner och gråta. Den akuta värken gick över ett par timmar senare men efterdyningarna satt kvar i 2-3 dagar.

En annan gång när jag stod i duschen på morgonen ilade det bara till i ryggen. Sen spred sig smärtan runt magen och jag och det började göra ont på framsidan i stället. Jag kunde absolut inte röra mig utan hade så ont att jag skrek i lägenheten. Efter en stund lyckades jag få tag på en telefon och ringde min pappa och berättade vad som hänt – klockan var 06.00 på morgonen och det var inte så mycket han kunde göra. jag ringde sjukvårdsrådgivningen och hade de i telefon till och från – Efter cirka 30 minuter släppte trycket. Jag var helt säker på att jag fått en hjärtinfarkt – åkte och jobbade, kollade aldrig upp det.

Senaste 2-3 åren har mitt minne varit riktigt dåligt. Jag blir lätt stressad inombords och min tidigare entrepenörsanda och naturliga nyfikenhet är numera sällsynt framträdande. Istället söker jag lugn i alla situationer i princip hela tiden. Det var verkligen inte likt mig tidigare…värst är minnet!

Nära lägga ned bloggen

Sista året som jag jobbade som mellanchef flyttade min familj iväg till en annan stad. (Min sambo och dotter). De fick ta bilen och jag flyttade till en liten etta som jag bodde i ett år. De som har följt bloggen riktigt länge vet att jag pendlade med buss varje helg ner till familjen under det året. Då var det nära att jag la ned bloggen helt!

Några månader av den tiden innan vi köpte lägenhet var extremt påfrestande. Dottern skulle börja på ny skola men min sambo och hon hade ingenstans att bo. Vi hyrde då stuga på en Campingplats och jag tror den kostade 14 000 kronor i månaden. Där bodde de under tiden vi sökte lägenhet så att vår dotter kunde gå skola. Så det året såg då ut såhär…

 • 30-40 tusen kronor i utgift varje månad under några månader
 • Mån – fred jobbade – helg pendlade 10 timmar tur och retur med buss till familjen varje helg under 1 år.
 • Sökte febrilt efter lägenhet
 • Här nånstans tappade jag kontrollen och orkade inte ens försöka hålla igen på utgifterna – det kändes meningslöst
 • Ångade bara på – tänkte nästan ingenting.

Först nu börjar molnen skingra sig

Sen för 1.5 år sedan flyttade jag hit till min sambo och mitt barn där vi bor nu. Jag lyckades ställa till det för mig igen och pendlar numera varje dag 10 mil fram och tillbaka till jobbet. Men nu har jag en bekväm elbil och tycker faktiskt att det går ganska bra. Min Sambo gick klar sin utbildning förra sommaren och fick jobb direkt och sedan dess har vi 2 normala inkomster och delar på våra utgifter. Det är egentligen sedan dess som jag har kunnat spara pengar till Avanza.

I dagsläget jobbar jag 80% och försöker ta hand om mig själv på ett bättre sätt än tidigare, jag försöker fokusera på mig själv. Men det är fortfarande svårt – stressen inombords är väldigt hög och mitt nuvarande jobb innebär ofta för mig mental trötthet då jag jobbar i direkt klientkontakt med människor. Men jag jobbar på det…

Jag vet inte riktigt varför jag skriver det här inlägget – särskilt inte i det här forumet. Senaste veckan har jag varit sjuk i vad jag misstänker är influensan och kanske det har softat upp mig – jag vet inte.

Alla har det tufft ibland – det kallas att leva

Mitt viktigaste budskap med det här är dock att aldrig tycka synd om sig själv. Hur mycket skit livet än kastar på dig så är det du som bestämmer hur ditt liv ska se ut 1 år framåt, Det är du – Jag – som är chauffören. Det är jag som bestämmer min framtid. Äntligen så börjar det kännas som min pengamaskin jobbar åt rätt håll igen. Nu har jag 1.6 miljoner i portföljen – jag kämpar mot riktigt frihet, dock inte alltid i medvind!

Det här var personligt – ska jag verkligen publicera? Hmmmm…ok!

Jag har köpt elbil

Hej!

Efter att ha forskat cirka 6 månader så slog jag äntligen till och köpte elbil.Jag har varit i valet och kvalet länge men tyckte till slut att fördelarna övervägde.

Problemet har varit att elbil generellt fortfarande är så jäkla dyrt att köpa. Men ju mer jag ar tittat på det desto mer övertygad har jag blivit att det är värt det.

Bakgrunden till köpet är att jag pendlar cirka 10 mil om dagen på veckodagarna – jag ligger alltså runt 50 mil i veckan måndag till fredag. Diselkostnaden per månad har blivit drygt 3000 kronor i månaden vilket har känts alldeles för dyrt. Sedan i Fredags glider jag runt och snåltankar el varhelst jag kommer åt och det känns fantastiskt, det är fortfarande gratis på väldigt många ställen. Jag tippar att man kan “tanka” el gratis cirka 2 år till eller nått sånt så det gäller att passa på 🙂

För den som undrar så blev det en Hyundai Ionic!

Once u go elbil, u never go back!

Ursäkta mina uppehåll

Hej!

Min portfölj just nu

Hej allihopa! Jag ber om ursäkt för att jag inte postat så mycket inlägg senaste tiden! Det beror på att livet helt enkelt kommer emellan med familj, jobb och träning som ska hinnas med. Min sambo har dessutom nyss börjat på ett nytt jobb och då har hon börjat pendla om dagarna också. Det har inneburit att jag har fått ta stor del av att få iväg dottern till skolan och dessutom hämtat henna därifrån också. Tyvärr får bloggen då lida när tiden/orken inte finns.

Framöver kommer inläggsfrekvensen att pendla beroende på hur familjesituationen ser ut. Det jag däremot har bestämt är att jag inte kommer att ta några långa avbrott utan det kommer inlägg med jämna mellanrum, ibland lika ofta som jag inledde det här året – dvs 2 ggr per dag.

Jag tycker det är jättekul att blogga och jag gillar att skriva inlägg så bloggen kommer att leva kvar under lång tid framöver – det garanterar jag!

Näpp! Nu ropar dottern 🙂 Vi ses!

God Morgon

Hej!

Måndagsmorgon, träningsvärken gör sig mäkta påmind, faktiskt så till den milda grad att det känns som att jag blivit påkörd av en ångvält igår. Har precis hällt upp ett glas blåbärskräm och försöker ställa in mig mentalt på att sätta igång och jobba.

Jag ägnar en tanke åt dem här i bloggsfären som redan har gjort exit från ekorrhjulet. Jag tror inte att någon av dem sitter och ångrar sig en morgon som detta, det måste vara en fantastisk känsla att kunna styra sin tid. Jag börjar känna mer och mer att jag med vill bryta mig ur ekorrhjulet. Inte nödvändigtvis för att vara ledig men däremot öka min självbestämmanderätt över när jag ska vara ledig.

Hade jag fått bestämma i dag så hade min dag sett ut såhär

 • 06.30 Uppstigning
 • Fram till 09.00 morgonsoffan och nyheter samt läsa lite nyheter
 • 09.00 börsöppning
 • 11.00 styrkepass
 • 13.30 bege mig ut på stan (Kanske en bilaffär)
 • 17.00 middag
 • 18.30 Motionspass
 • 20.30 Mat igen
 • 21.00 Nyheter och slöa vid datorn

Men nu är jag ju inte fri så nu ser min dag ut såhär istället.

 • 07.10 Pendla till jobbet
 • Stressa som fasen för att hinna köra ett styrkepass på lunchen
 • Hela dagen jobba som fasen
 • Pendla hem från jobbet
 • 18.30 (gruppträning)
 • 21.00 lätt mat
 • Nyheter slöa vid datorn (lite ångest för att jobba i morgon)

Nä vad säger ni? Nu ökar vi takten!

Mot 6 miljoner!

Semesterdag

Hej

Idag har jag tagit en semesterdag och jag har just varit och lämnat dottern på förskolan.

Jag kände direkt i morse att något var annorlunda. Jag satte mig ner och tittade på barnprogram med dottern och vet ni vad? Jag var inte stressad – extremt ovanlig känsla, men jäkligt skön. Min dotter brukar säga till mig att pappa är aaaaaldrig stressad, det är tur att hon inte vet hur det känns inombords.

Efter jag hade lämnat av henne åkte jag på Coop och handlade, strosade runt i butiken bland flera pensionärer – “jaha, det är så här det brukar se ut på dagarna” tänkte jag. Jag brukar aldrig vara ledig om inte alla andra är det också. snacka om att det var lugnare tempo där klockan 08:15 jämfört med 18.15.

Idag tänkte jag att jag kanske skulle städa lite, sen kanske åka lite längdskidor hmmmmmm….men först ska jag kolla börsöppningen!

Ha det bra idag!

Helgquizzet-bilar

Hej!

Idag är det lördag och jag har spenaderat starten på den här dagen med att göra ett Helgquiz så ni har något att roa er med :). Den här helgen har ni möjligheten att kolla era kunskaper vad gäller bilmodeller -klarar du alla?

Ville egentligen skapa fler frågor men det är ju Lördag så det fick räcka med 10 frågor. Lycka till!

Äntligen Fredag!

Hej!

Äntligen Fredag, skönt att jobbveckan är över. Blir inget långt inlägg nu men jag vill bara säga att ni kan kolla fredagsklippet om ni har lust att skratta lite. I morgon kommer Lördagsquizzet som vanligt. Jag har inte ens påbörjat det ännu men jag har en lite aning om vad det ska handla om, men ni ser ju i morgon.

Ha nu en trevlig fredag kväll!

Äntligen fredag

Hej!

Äntligen slut på arbetsveckan för oss vanliga dödliga. Har vart en extremt tuff vecka så nu känns det riktigt skönt att det är helg.

På aktiefronten har det också varit en hektiskt vecka med flertalet rapporter. Atlas Copco, HM Swedbank och och NCC har rapporterat och det har varit en blandad kompott. Mestadels positiv tycker jag ändå.

Nästa vecka blir lugnare för mig och egentligen är det bara Nordeas rapport som jag kommer att följa närmare i min Svenska portfölj.

Nu är det Fredag och jag kommer att sätta mig och käka lite chips och bara ta det lugnt och kolla på TV. I morgon om jag får tid över så kommer jag att börja läsa H&M`s rapport lite mer ingående. Jag känner att jag vill försöka skapa så bra och rätvis bild över situationen som jag klarar av eftersom H&M är ett av mina kärninnehav.

Ikväll är sista kvällen att rösta på vilken bank ni tror kommer att gå bäst under 2019. Lägg gärna er röst om ni inte gjort det redan. Sen utmanar jag er på att lyssna på den Kazakstanska reportern – desto mer jag lyssnar på honom desto roligare blir det. Han låter ungefär som min bil gör en riktigt kall morgon 🙂

Ha en bra fredagskväll!