Kategoriarkiv: Mitt liv

God Morgon

Hej!

Måndagsmorgon, träningsvärken gör sig mäkta påmind, faktiskt så till den milda grad att det känns som att jag blivit påkörd av en ångvält igår. Har precis hällt upp ett glas blåbärskräm och försöker ställa in mig mentalt på att sätta igång och jobba.

Jag ägnar en tanke åt dem här i bloggsfären som redan har gjort exit från ekorrhjulet. Jag tror inte att någon av dem sitter och ångrar sig en morgon som detta, det måste vara en fantastisk känsla att kunna styra sin tid. Jag börjar känna mer och mer att jag med vill bryta mig ur ekorrhjulet. Inte nödvändigtvis för att vara ledig men däremot öka min självbestämmanderätt över när jag ska vara ledig.

Hade jag fått bestämma i dag så hade min dag sett ut såhär

 • 06.30 Uppstigning
 • Fram till 09.00 morgonsoffan och nyheter samt läsa lite nyheter
 • 09.00 börsöppning
 • 11.00 styrkepass
 • 13.30 bege mig ut på stan (Kanske en bilaffär)
 • 17.00 middag
 • 18.30 Motionspass
 • 20.30 Mat igen
 • 21.00 Nyheter och slöa vid datorn

Men nu är jag ju inte fri så nu ser min dag ut såhär istället.

 • 07.10 Pendla till jobbet
 • Stressa som fasen för att hinna köra ett styrkepass på lunchen
 • Hela dagen jobba som fasen
 • Pendla hem från jobbet
 • 18.30 (gruppträning)
 • 21.00 lätt mat
 • Nyheter slöa vid datorn (lite ångest för att jobba i morgon)

Nä vad säger ni? Nu ökar vi takten!

Mot 6 miljoner!

Semesterdag

Hej

Idag har jag tagit en semesterdag och jag har just varit och lämnat dottern på förskolan.

Jag kände direkt i morse att något var annorlunda. Jag satte mig ner och tittade på barnprogram med dottern och vet ni vad? Jag var inte stressad – extremt ovanlig känsla, men jäkligt skön. Min dotter brukar säga till mig att pappa är aaaaaldrig stressad, det är tur att hon inte vet hur det känns inombords.

Efter jag hade lämnat av henne åkte jag på Coop och handlade, strosade runt i butiken bland flera pensionärer – ”jaha, det är så här det brukar se ut på dagarna” tänkte jag. Jag brukar aldrig vara ledig om inte alla andra är det också. snacka om att det var lugnare tempo där klockan 08:15 jämfört med 18.15.

Idag tänkte jag att jag kanske skulle städa lite, sen kanske åka lite längdskidor hmmmmmm….men först ska jag kolla börsöppningen!

Ha det bra idag!

Helgquizzet-bilar

Hej!

Idag är det lördag och jag har spenaderat starten på den här dagen med att göra ett Helgquiz så ni har något att roa er med :). Den här helgen har ni möjligheten att kolla era kunskaper vad gäller bilmodeller -klarar du alla?

Ville egentligen skapa fler frågor men det är ju Lördag så det fick räcka med 10 frågor. Lycka till!

Äntligen Fredag!

Hej!

Äntligen Fredag, skönt att jobbveckan är över. Blir inget långt inlägg nu men jag vill bara säga att ni kan kolla fredagsklippet om ni har lust att skratta lite. I morgon kommer Lördagsquizzet som vanligt. Jag har inte ens påbörjat det ännu men jag har en lite aning om vad det ska handla om, men ni ser ju i morgon.

Ha nu en trevlig fredag kväll!

Äntligen fredag

Hej!

Äntligen slut på arbetsveckan för oss vanliga dödliga. Har vart en extremt tuff vecka så nu känns det riktigt skönt att det är helg.

På aktiefronten har det också varit en hektiskt vecka med flertalet rapporter. Atlas Copco, HM Swedbank och och NCC har rapporterat och det har varit en blandad kompott. Mestadels positiv tycker jag ändå.

Nästa vecka blir lugnare för mig och egentligen är det bara Nordeas rapport som jag kommer att följa närmare i min Svenska portfölj.

Nu är det Fredag och jag kommer att sätta mig och käka lite chips och bara ta det lugnt och kolla på TV. I morgon om jag får tid över så kommer jag att börja läsa H&M`s rapport lite mer ingående. Jag känner att jag vill försöka skapa så bra och rätvis bild över situationen som jag klarar av eftersom H&M är ett av mina kärninnehav.

Ikväll är sista kvällen att rösta på vilken bank ni tror kommer att gå bäst under 2019. Lägg gärna er röst om ni inte gjort det redan. Sen utmanar jag er på att lyssna på den Kazakstanska reportern – desto mer jag lyssnar på honom desto roligare blir det. Han låter ungefär som min bil gör en riktigt kall morgon 🙂

Ha en bra fredagskväll!

Telia rapport tankar

Hej!

Idag har Telia rapporterat. En klar besvikelse för mig faktiskt. När jag har läst de tidigare VD orden och ögnat igenom kvartalsrapporterna så fick jag ändå känslan av att de var på väg att vända skutan. Jag hade inte blivit förvånad om denna rapporten hade vart svagt positiv, jag trodde det faktiskt. Istället får jag läsa att Dennelind säger att…


Sett över helåret så kommer första halvåret kommer att fortsatt tungt men att det eventuellt kommer att lätta något andra halvåret.

Det här låter ju inte vida övertygande i mina öron.

Dessutom så läser jag att tjänsteintäkterna fortsätter att minska samtidigt som kostnaderna ökar, det ingen bra kombination.

Men trots detta så var det inte bara tråkigheter utan de rapporterar också ett kassaflöde över förväntan och en högre utdelning. Sen har ju Telia under 2018 köpt Tv4, C-more och MTV så beroende på hur det förvärvet utvecklas så finns det ju klar potential till förbättrat resultat.

Men som sagt, jag är ändå riktigt missnöjd med Telias resultat och jag kommer att ta mig en funderare på om jag ens vill ha kvar bolaget i portföljen fortsättningsvis.

Hur resonerar du kring Telia?

Uppdateringar på bloggen

Hej!

Äntligen Fredag! Jag har varit sjuk hela veckan så för mig har det varit en ovanligt lugn vecka. För er andra förstår jag att det är skönt att kunna låta stressen rinna av och förhoppningsvis bara kunna koppla av. Själv har jag haft fullt upp med att uppdatera bloggen senaste dagarna. Jag har bla: skrivit om mina mål för 2019, jag har skrivit ihop en ”välkommen” sida uppe i hörnet, fipplat med både blog roll och excell arket och lagt till en del nya ”widgets” på sidan. Det har varit riktigt kul faktiskt att fundera på hur jag vill att bloggens presentation ska se ut, det var länge sedan jag uppdaterade den.

Jag har nu och då tänkt genomföra en del omröstningar här på bloggen. Den första som ni ser här på bloggen handlar om huruvida ni som läser tycker att sverigedemokraterna ska få sitta med i regering. Lämna gärna din åsikt. Det är ingen reklam eller något annat konstigt påfund och du är helt anonym, det är bara en kul feature.

Jag har för första gången också startat ett Twitterkonto kopplat till bloggen På twitter kommer jag att uppdatera om nyheter som jag tycker är aktuellt för stunden. har du lust att följa mig där får du gärna göra det. Du ser länken till vänster i menyn. Det har inte direkt strömmat följare dit så vi får se hur det utvecklas framöver.

Nu är det bara en nöt kvar att knäcka ikväll. Ska vi se ”på spåret” eller ”skavlan”? Visst fasen, jag kan ju se båda 🙂

Bloggpaus

Hej!

Egentligen ingen nyhet men bara för att vara extra tydlig kommer jag att ta en bloggpaus ett tag framöver.

Anledningen till det har varit och är en prioriteringsfråga.

Mina veckodagar:

Jag jobbar till 16.00. Därefter sticker jag och tränar och brukar vara färdig 18.30. Sen sticker jag och handlar käk, lagar den, ringer till min familj (tjej och barn som bor i vår andra lägenhet i en annan stad) och kollar läget och när det är klart,  bortdiskat och stökat efter maten är klockan nästan 20.00. Då kollar jag börsen, ekonomibloggar, läser ikapp vad som hänt under dagen och sen lägger jag mig dödstrött.

Mina helger:

På fredagarna tar jag bussen ett par timmar och pendlar hem till familjen som bor i grannstaden och så är jag där över helgen. På söndag eftermiddag tar jag bussen tillbaka

Sanningen är att jag just nu inte prioriterar bloggen då jag tycker att det finns andra saker i livet som är viktigare.

Nuläge!

jag söker numera jobb i grannkommunen där jag har familjen och kommer att flytta så snart jag hittat något lämpligt. Jag har satt ett eget absolut sista datum till sista Augusti. Har jag inte hittat något innan dess kommer jag säga upp mig och flytta i alla fall, annars blir det väl aldrig av 🙂

När det gäller börsen, investeringar och läsande av andras investeringsbloggar kommer det att fortsätta precis som vanligt.

Jag kommer absolut inte att sluta blogga heller utan jag kommer att plocka upp det senast till sommaren igen eftersom jag tycker att det är rätt kul. Dock vill jag gärna känna att tiden finns till att skriva den typ av inlägg som jag gärna skriver. Just nu finner jag helt enkelt inte det tiden.

Så vi ses senast sista Augusti igen. Då plockar jag upp tråden där jag lämnade den och så kommer jag att uppdatera bloggen så att den blir aktuell igen.

Om vi inte hörs innan dess så lycka till med era investeringar. Mot 6 miljoner vandrar jag vidare…

C ya!