Kategoriarkiv: Mitt liv

Jag har köpt elbil

Hej!

Efter att ha forskat cirka 6 månader så slog jag äntligen till och köpte elbil.Jag har varit i valet och kvalet länge men tyckte till slut att fördelarna övervägde.

Problemet har varit att elbil generellt fortfarande är så jäkla dyrt att köpa. Men ju mer jag ar tittat på det desto mer övertygad har jag blivit att det är värt det.

Bakgrunden till köpet är att jag pendlar cirka 10 mil om dagen på veckodagarna – jag ligger alltså runt 50 mil i veckan måndag till fredag. Diselkostnaden per månad har blivit drygt 3000 kronor i månaden vilket har känts alldeles för dyrt. Sedan i Fredags glider jag runt och snåltankar el varhelst jag kommer åt och det känns fantastiskt, det är fortfarande gratis på väldigt många ställen. Jag tippar att man kan ”tanka” el gratis cirka 2 år till eller nått sånt så det gäller att passa på 🙂

För den som undrar så blev det en Hyundai Ionic!

Once u go elbil, u never go back!

Ursäkta mina uppehåll

Hej!

Min portfölj just nu

Hej allihopa! Jag ber om ursäkt för att jag inte postat så mycket inlägg senaste tiden! Det beror på att livet helt enkelt kommer emellan med familj, jobb och träning som ska hinnas med. Min sambo har dessutom nyss börjat på ett nytt jobb och då har hon börjat pendla om dagarna också. Det har inneburit att jag har fått ta stor del av att få iväg dottern till skolan och dessutom hämtat henna därifrån också. Tyvärr får bloggen då lida när tiden/orken inte finns.

Framöver kommer inläggsfrekvensen att pendla beroende på hur familjesituationen ser ut. Det jag däremot har bestämt är att jag inte kommer att ta några långa avbrott utan det kommer inlägg med jämna mellanrum, ibland lika ofta som jag inledde det här året – dvs 2 ggr per dag.

Jag tycker det är jättekul att blogga och jag gillar att skriva inlägg så bloggen kommer att leva kvar under lång tid framöver – det garanterar jag!

Näpp! Nu ropar dottern 🙂 Vi ses!

God Morgon

Hej!

Måndagsmorgon, träningsvärken gör sig mäkta påmind, faktiskt så till den milda grad att det känns som att jag blivit påkörd av en ångvält igår. Har precis hällt upp ett glas blåbärskräm och försöker ställa in mig mentalt på att sätta igång och jobba.

Jag ägnar en tanke åt dem här i bloggsfären som redan har gjort exit från ekorrhjulet. Jag tror inte att någon av dem sitter och ångrar sig en morgon som detta, det måste vara en fantastisk känsla att kunna styra sin tid. Jag börjar känna mer och mer att jag med vill bryta mig ur ekorrhjulet. Inte nödvändigtvis för att vara ledig men däremot öka min självbestämmanderätt över när jag ska vara ledig.

Hade jag fått bestämma i dag så hade min dag sett ut såhär

 • 06.30 Uppstigning
 • Fram till 09.00 morgonsoffan och nyheter samt läsa lite nyheter
 • 09.00 börsöppning
 • 11.00 styrkepass
 • 13.30 bege mig ut på stan (Kanske en bilaffär)
 • 17.00 middag
 • 18.30 Motionspass
 • 20.30 Mat igen
 • 21.00 Nyheter och slöa vid datorn

Men nu är jag ju inte fri så nu ser min dag ut såhär istället.

 • 07.10 Pendla till jobbet
 • Stressa som fasen för att hinna köra ett styrkepass på lunchen
 • Hela dagen jobba som fasen
 • Pendla hem från jobbet
 • 18.30 (gruppträning)
 • 21.00 lätt mat
 • Nyheter slöa vid datorn (lite ångest för att jobba i morgon)

Nä vad säger ni? Nu ökar vi takten!

Mot 6 miljoner!

Semesterdag

Hej

Idag har jag tagit en semesterdag och jag har just varit och lämnat dottern på förskolan.

Jag kände direkt i morse att något var annorlunda. Jag satte mig ner och tittade på barnprogram med dottern och vet ni vad? Jag var inte stressad – extremt ovanlig känsla, men jäkligt skön. Min dotter brukar säga till mig att pappa är aaaaaldrig stressad, det är tur att hon inte vet hur det känns inombords.

Efter jag hade lämnat av henne åkte jag på Coop och handlade, strosade runt i butiken bland flera pensionärer – ”jaha, det är så här det brukar se ut på dagarna” tänkte jag. Jag brukar aldrig vara ledig om inte alla andra är det också. snacka om att det var lugnare tempo där klockan 08:15 jämfört med 18.15.

Idag tänkte jag att jag kanske skulle städa lite, sen kanske åka lite längdskidor hmmmmmm….men först ska jag kolla börsöppningen!

Ha det bra idag!

Helgquizzet-bilar

Hej!

Idag är det lördag och jag har spenaderat starten på den här dagen med att göra ett Helgquiz så ni har något att roa er med :). Den här helgen har ni möjligheten att kolla era kunskaper vad gäller bilmodeller -klarar du alla?

Ville egentligen skapa fler frågor men det är ju Lördag så det fick räcka med 10 frågor. Lycka till!

Äntligen Fredag!

Hej!

Äntligen Fredag, skönt att jobbveckan är över. Blir inget långt inlägg nu men jag vill bara säga att ni kan kolla fredagsklippet om ni har lust att skratta lite. I morgon kommer Lördagsquizzet som vanligt. Jag har inte ens påbörjat det ännu men jag har en lite aning om vad det ska handla om, men ni ser ju i morgon.

Ha nu en trevlig fredag kväll!

Äntligen fredag

Hej!

Äntligen slut på arbetsveckan för oss vanliga dödliga. Har vart en extremt tuff vecka så nu känns det riktigt skönt att det är helg.

På aktiefronten har det också varit en hektiskt vecka med flertalet rapporter. Atlas Copco, HM Swedbank och och NCC har rapporterat och det har varit en blandad kompott. Mestadels positiv tycker jag ändå.

Nästa vecka blir lugnare för mig och egentligen är det bara Nordeas rapport som jag kommer att följa närmare i min Svenska portfölj.

Nu är det Fredag och jag kommer att sätta mig och käka lite chips och bara ta det lugnt och kolla på TV. I morgon om jag får tid över så kommer jag att börja läsa H&M`s rapport lite mer ingående. Jag känner att jag vill försöka skapa så bra och rätvis bild över situationen som jag klarar av eftersom H&M är ett av mina kärninnehav.

Ikväll är sista kvällen att rösta på vilken bank ni tror kommer att gå bäst under 2019. Lägg gärna er röst om ni inte gjort det redan. Sen utmanar jag er på att lyssna på den Kazakstanska reportern – desto mer jag lyssnar på honom desto roligare blir det. Han låter ungefär som min bil gör en riktigt kall morgon 🙂

Ha en bra fredagskväll!

Telia rapport tankar

Hej!

Idag har Telia rapporterat. En klar besvikelse för mig faktiskt. När jag har läst de tidigare VD orden och ögnat igenom kvartalsrapporterna så fick jag ändå känslan av att de var på väg att vända skutan. Jag hade inte blivit förvånad om denna rapporten hade vart svagt positiv, jag trodde det faktiskt. Istället får jag läsa att Dennelind säger att…


Sett över helåret så kommer första halvåret kommer att fortsatt tungt men att det eventuellt kommer att lätta något andra halvåret.

Det här låter ju inte vida övertygande i mina öron.

Dessutom så läser jag att tjänsteintäkterna fortsätter att minska samtidigt som kostnaderna ökar, det ingen bra kombination.

Men trots detta så var det inte bara tråkigheter utan de rapporterar också ett kassaflöde över förväntan och en högre utdelning. Sen har ju Telia under 2018 köpt Tv4, C-more och MTV så beroende på hur det förvärvet utvecklas så finns det ju klar potential till förbättrat resultat.

Men som sagt, jag är ändå riktigt missnöjd med Telias resultat och jag kommer att ta mig en funderare på om jag ens vill ha kvar bolaget i portföljen fortsättningsvis.

Hur resonerar du kring Telia?