Månadssammanställning Februari 2016

Hej!

vava

Februari månad har snart passerat och OMX 30 (de 30 största bolagen) index är upp lite drygt 1%. Det har fortsatt varit volatilt på aktiemarknaden även om jag tycker att det har lugnat sig lite. Oljan nådde botten någon gång i början/mitten av månaden (om jag minns rätt) och när den vände uppåt lite så hakade resten av marknaden på.

Det svänger verkligen snabbt alltså, vissa perioder målas allt svart och det ser inte ut att finnas en ljusning nånstans, långräntorna visar negativt, Kina katastrof, Grekland ska inte klara detta och England kommer att lämna Eurosamarbetet, allt känns kört. Helt plötsligt efter helgen så kommer en undersökning som visar att bla bla bla och helt plötsligt skingras molnen, investerarviljan tar fart och experterna börjar snacka om att det ändå ser rätt bra ut ändå. Så är börsen, bara gilla läget.

Så hur har det gått för min portfölj då?

Februari månad                                                             Sedan årsskiftet                                                                       

 • Nysparande:                               16 600                    (28 900 kr)
 • Utdelningar:                                720                              (940 kr)
 • Sparande 29 feb:                      965 235                (1 020 566 kr)
 • Portföljdförändring feb:      +0,7                               (-6,8%)                    
 1. En månad som slutar marginellt upp (+0,7%) och i kronor räknat ca: 23 377 kr med nysparande inräknat.
 2. Sedan 31 december ligger jag ungefär 80 000 kr back.
 3. Totalt sedan jag började investera 16 juni 2015 så ligger jag i skrivande stund ungefär 12 000 kr plus.

Mina aktier 29 februari….

babalala

 

Mina utdelningar har börjat ta fart och kommer vida överstiga min prognos. Anledningen till det är…

 • De flesta företagen har höjt sina utdelningar jämfört med när jag gjorde prognosen.
 • Jag har handlat fler aktier både från min krigskassa och från mitt nysparande sedan årsskiftet.
 • Jag återinvesterar alla utdelningar. Hittills i år 940 kr.

jajaja1

 

Nedan kan ni se mina utdelningar hittills i år. Den blå stapeln visar prognosen och den orangea stapeln visar mina faktiska utdelningar.

kakaka1

 

Om ni funderar på hur ni enkelt kan se hur mycket pengar ni har fört in på Avanza sedan start så gör följande steg….

Logga in på AvanzaMina sidortransaktioner

Då ser du följande bild….

tips 1

 

…Följ stegen

 1. Bläddra tillbaka i datumen så långt som möjligt tills den månad eller år du gjorde din första insättning.
 2.  Välj alla konton
 3. Välj insättningar och uttag
 4. Välj alla värdepapper

….tryck enter och bläddra sen ner så långt som möjligt och längst ner ser du alla transaktioner och på höger sidan summan av dessa.

5: Är alltså så mycket pengar som du stoppat in på Avanza sedan starten. Den kan man snabbt jämföra med kontoöversikten på första sidan om man vill slippa slippa räkna för hand.

blönd

 

 

Ok: det var allt för idag! bye bye!

 

 

O harre….

Hej!

 

Har ni inte använt ordet i rubriken tycker jag att ni ska börja omgående. Det är ett perfekt ord att använda i alla möjliga sammanhang. föreställ er följande scenario, nån pucko politiker på tv föreslår någon puckoåtgärd och ni bara tittar på sambon och skakar på huvudet och himlar lite med ögonen och uttrycker….Ooo harre…. hon/han behöver aldrig ha hört uttrycket förut men hon/han förstår direkt vad du menar, ni hamnar på samma våglängd direkt. Prova får du se.

Igår blev jag inbjuden att hålla träning här på orten i min gamla paradgren taekwondo. För många år sedan så elitsatsade jag och var under en period med i Svenska landslaget, lite häftigt nu när jag tänker tillbaka på det. Hursomhelst… då tävlade jag på hög nivå och tyckte att de som tränade 4 dagar i veckan tränade lite. MMmmm tiderna förändras….

Igår före jag åkte till träningslokalen så kändes det helt ok i kroppen. Jag gick omkring i lägenheten  och sparkade lite (det är det man gör i Taekwondo) och formen kändes inte så tokig. Kände mig lite som….

Claud

 

När jag vaknade i morse så var det till den brutala sanningen. Jean Claude var som bortblåst och hade bytts ut mot nån annan gubbe som jag inte riktigt känner igen. Jag vet inte vad han heter men han ser ut ungefär som….Fast med otrolig träningsvärk.

Snubbe

 

Idag blir det inte många knop gjorda, dessutom drack jag vin igår så idag är det Sean Claude träningsvärk blandat med bakfyllevinkänsla, tror jag gömmer mig bakom soffan tills jag har anledning att gå på dass och gömma mig där istället. Vad säger man?

O harre….

Hur mycket kan bostadspriserna stiga?

Hej!

Det är mycket snack om hur dyrt det är att bo i Sverige och det resoneras rätt frekvent angående om vi har en bostadsbubbla i Sverige eller inte. Frågan är enkel och svaret är komplicerat, som vanligt.

Tjänar Zlatan för mycket pengar? Han tjänar i alla fall ensam mer än Lyons hela startelva, Zlatan tjänar utan bonusar före skatt cirka 153 miljoner kr per år. För mycket tycker en del, vad han är värd tycker tydligen hans arbetsgivare.

Poängen med jämförelsen med Zlatan är att allt handlar om från vilket perspektiv man väljer att syna en fråga. När det gäller bostadspriserna i Sverige tycker jag att det bästa sättet att avgöra om det är dyrt att bo i Sverige är att jämföra med andra Länder och städer, därför gör jag det.

Kan bostadspriserna fortsätta stiga?

Absolut är mitt enkla svar på det, i alla fall om man jämför priserna med  hur dyrt det är att bo i New York eller Paris. Där är priserna per m2 på bostadsrätter dubbelt så dyra som i Stockholm. Köpa en lägenhet på Östermalm är med andra ord ett fynd i den jämförelsen.

Definitivt inte om du jämför med bostadspriserna i Sophia (Edit: Sofia ska det vara) i Bulgarien. Där kan du få 6 lägenheter till priset av en i Stockholm.

Sverige i världen

Global Property Guide har listat 94 st länder och huvudstäder i världen och rangordnat dem efter kostnad per m2. Jag blev ärligt talat förvånad när jag såg listan, jag hade förväntat mig att se Sverige längre ned där. Sverige hamnade i jämförelsen på 13 plats faktiskt, i toppskiktet av dyra bostadsrätter ute i världen alltså. Vill du se hela listan kan du trycka här

Lägenheter

 

Sverige i Europa

Jämför man Sverige i ett Europeiskt perspektiv så är det 6 länder där det är dyrare att bo och 31 länder där det är billigare. Nedan ser ni ”10 i topp Europa”.

Bild22

 

Slutsats

Kan bostadspriserna fortsätta stiga?

Pja…

Tjänar Zlatan för mycket pengar?

 

 

Presentation av Norfolk Southern

Hej!

Jag kan börja med att säga att det tog skitlång tid för mig att skriva detta inlägg så nu är det fan bara att du gillar det 🙂

Obs!

 • Detta är ingen analys av företaget utan endast en enkel presentation.
 • Jag kan ingenting om att värdera företag och låtsas heller inte kunna något.
 • Det kan ha smugit sig in något räknefel i texten också

Jag testar för att lära mig lite och ni får gärna ha synpunkter och kommentera för ris eller ros. Ursäkta att staplarna ser likadana ut men jag orkade inte joxa och flasha 🙂 Det tog tillräckligt lång tid ändå.

All information är hämtat från företagets IR (investor relation) sida.

Jag har kollat upp ett av mina amerikanska företag lite extra på senaste tiden, nämligen Norfolk Southern. Jag har varit intresserad NFav att ta reda på varför företaget aktiekurs har sjunkit så drastiskt senaste tiden och då jag inte hittat någon förklaring som har dugit för mig så försöker jag ta reda på det själv. Först en kort presentation av företaget för er som inte känner till det.

 

Presentation:

Norfolk Southern är ett Amerikanskt holdingbolag (ett bolag som äger aktier i andra bolag) som äger och driver ett av landets största järnvägssystem Norfolk Southern railway. Järnvägssystemet passerar 22 delstater i USA främst i Östra delarna och sträcker sig över till Ontario Canada. Nedan ser ni karta över järnvägssystemet.

Norfolk

 

Lite staplar och siffror och grejer

Omsättningen för NS ser ni nedan. Den årliga omsättningstillväxten har under perioden legat kring 5%. Vinsten per aktie har ökat från 3,11 dollar per aktie 2005 till 5,10 dollar 2015 dvs 64%. Det jag uppmärksammar på grafen är att företagets omsättning efter krisåren 2008/2009 bouncade upp och över tidigare nivåer rätt fort.

Omsättning NS

Nedan ser ni Företagets ”net income” eller företagets nettoresultat (totala intäkter minus totala kostnader),  från 2005 tom 2015. Krisåret 2009 hade företaget sitt sämsta resultat på 1 miljard dollar medan 2014 var det bästa året på 2 miljarder dollar. Nettoresultatet för 2015 landade på 1,6 miljarder dollar.

net income NSUtdelning

Utdelningshistoriken som ni ser nedan är då ingenting att klaga på. De senaste 10 åren har de höjt utdelningen i princip varje år. Jag noterade att de mellan åren 2010 och 2011 inte höjde utdelningen av någon anledning men märkte till min glädje att de istället höjde efter halva året 2011. Nu till 2016  har de inte heller höjt utdelningen  men vi kanske får se ett liknande scenario som 2011 där de höjde efter halva året. Totalt har de höjt utdelning med 454% sedan 2005 och den årliga utdelningstillväxten har varit drygt 16%. För mig indikerar det ett aktieägarvänligt företag. Man kan till och med säga att ovanstående var anledningen till att jag blev ägare i företaget. I dagsläget (23 feb 2016) handlar du aktien med 3,1% direktavkastning vilket jag tycker är bra för den här typen av bolag.

Edit: Utdelningen för varje år ska vara gånger 4, jag har råkat ta de kvartalsvisa siffrorna i diagrammet, men det har ingen inverkan på kurvan.

Utdelning NS

Om vi fokuserar på de senaste 3 åren så har företagets nettoresultat sjunkit med 354 miljoner dollar från år 2013 jämfört med 2015. Framförallt var det fjärde kvartalet 2015 som uppvisade riktigt dåliga siffror (361 miljoner dollar) jämfört med samma kvartal 2013 (513 miljoner dollar), alltså nästan en halvering av resultatet. Vinsten per aktie har under samma kvartaljämförelse sjunkit från 1,64 till 1,20 dollar (27%) Frågan jag ställer mig då är varför sjönk resultatet så pass mycket mellan de här perioderna? Jag har misstänkt att de fallande råvarupriserna och den minskade efterfrågan har haft inverkan på resultatet.

net2013Kollar jag vidare kan jag se att de årliga inkomsterna för transport av kol mellan år 2013 och 2015 föll med nästan 30%. Från 2,5 miljarder 2013 till 1,8 miljarder 2015, alltså en minskning med 700 miljoner dollar som ni ser nedan. Det jag ringat in till vänster är siffrorna för 2013 och det jag ringat in till höger är siffrorna för 2015.

KOLFramtiden

Norfolk Southern har en tydlig strategisk plan framöver som i punktform lyder att de ska…

 • Effektivisera verksamheten
 • Öka lönsamheten och tillväxten
 • Sänka kostnaderna

När jag tittar på kostnader mellan 2013-2015 så har de kapat rejält där och jag har ingen anledning att tro att de inte även fortsättningsvis ska kunna kostnadseffektivisera som de säger fram till först 2020.

Kuriosa

Canadian Pacific lade i slutet på år 2015 ett bud på Norfolk Southern på 28,4 miljarder dollar vilket var 17 ggr årsvinsten men ledningen avböjde budet i princip direkt (vilket förvånade i alla fall mig, att de nekade så snabbt alltså, tydligen inte aktuellt)

Min slutsats

Enligt vad jag kan utläsa så är det framförallt den minskade efterfrågan på råvaror som tex kol som har gjort att NS resultat har sjunkit senaste tiden. När jag kastar ett ”getöga”  eller gör en snabb ”okulärbesiktning” av de andra siffrorna så kan jag inte se någon jättestor skillnad de senaste åren utöver de minskade intäkterna från råvarorna vilket innebär att mitt beslut om jag ska öka mitt innehav i NS i stort avgörs av hur jag tror råvarumarknaden ska te sig framöver. Den frågeställningen får mig direkt att tänka på Kina som jag vet är en av de störta importörerna av råvaror och då blir frågan helt plötsligt makro orienterad och ska jag vara riktigt ärlig orkar jag inte fundera någe mer på det nu. Jag hoppas bara att NS fortsätter orka producera en riktigt härlig direktavkastning även 10 år framöver som jag har planerat att äga aktien.

 

Det blir inget….

Hej!

Söndagskväll och jag har just satt mig vid dator för att skriva ett inlägg  och jag har en tråkig nyhet att förmedla.

Jag har sålt min Vasaloppsbiljett med tillhörande allt i 2 dagar (boende, buss, mat mm). Det känns lite trist eftersom att jag har lagt vasagubbeut rätt mycket pengar och massor av energi inför Vasan. Men inte bara det, jag har också sagt till alla att jag ska åka så att hoppa av nu är inte kul men det känns som rätt beslut. Anledningen?

 • Haft influensan
 • Kunde inte åka seedningsloppen pga det så måste börja längst bak
 • Boendet var tvungen att säljas senast 21 dagar före start för att man skulle få tillbaka 90% av kostnaden. Hade jag väntat längre hade jag inte fått tillbaka något alls.

Detta innebär att jag har misslyckats med min första utmaning som jag hade satt upp för mig själv. Det är bara att bita i det sura äpplet. Jag har tänkt att samla mina utmaningar på bloggen under fliken ”utmaningar” så kan jag se om ett par år vilka jag har genomfört samt om jag lyckats eller misslyckats.

Ny utmaning!

Inom ett par veckor så kommer jag att ha bestämt mig för en ny utmaning som jag ska genomföra till sommaren. Är det någon som har förslag på utmaningar så tar jag tacksamt emot tips. Lite tankar just nu är Vandra efter kungsleden, Köpa en cykel och cykla långt så in i helvete åt nått håll :), bestiga kebnekaise kanske….jag vet inte riktigt. Men nästa utmaning hoppas jag verkligen att jag genomför, annars blir det flik mindre på bloggen efter sommaren, det kan du lita på. Jag hade inte tänkt att samla en massa misslyckanden under en flik på bloggen haha, nope.

Var ligger mitt fokus inför kommande vecka?

Ingen har väl vid det här laget missat att jag är Fingerprintägare och nästa vecka blir mycket spännande då GSMA world congress kör igång i Barcelona.  GSMA är världens största utställning för mobilindustrin och utställningen håller på mellan 22-25 februari. Fingerprint Cards tycker jag väl att jag har rätt bra koll på idag men det som ska bli riktigt intressant tycker jag är att få reda på hur det går för eventuella konkurrenter, vad kommer de visa upp?

Jag suktar också efter att få reda på mer om Fortum under nästa vecka, jag hoppas att det kommer någon nyhet som kan få mig att se vilken kurs företaget kommer ta framöver. Jag känner mig lite osäker på Företagets framtid och om de kommer att ha lika eller helst högre utdelning framöver om säg 5- 10 år. Till dagens kurs får man väldigt bra direktavkastning (över 9%) men företaget ska ju kunna leverera över tid också, där pendlar jag lite fram och tillbaka mellan hopp och förtvivlan.

Under nästa vecka kommer jag också att ha ögonen på Castellum. Blir det en sur vecka med nedgång så kommer jag nog att börja fylla på vid mellan 115-120 kr någonstans, det är vad jag tänker nu i alla fall. Jag gillar verkligen Castellum men är inte lika överförtjust i branschen, fastigheter är inte min favoritbransch (just nu)

Fokus på krigskassa

Såhär i efterhand kan jag väl säga att jag de senaste 6 månaderna tryckt in rätt mycket pengar på Avanza. Min krigskassa är relativt mitt investerade kapital rätt låg nu (Januari dipp) och med rådande marknad tänker jag att det kan vara klokt att vara beredd på det mesta. Så fokus nummer ett är att se till att jag har kapital att trycka in om det skulle bli jätterea framöver. Det är ett scenario jag inte tror på men som jag ändå vill vara beredd på.

 Jag ser fram emot kommande vecka!

Helghälsning!

Hej!

skidor

Hur är läget? Idag är det lördag och vi har vart och åkt skidor med vår dotter för första gången idag. Hon var jätteduktig och det var riktigt härligt att vara ute i skidbacken. Tyvärr hade jag inte såna där caaaarving skidor som man ska ha nu förtiden så jag fick springa upp och ner för backen. Men det funkade det också.

Träffade nåra Irländare i 20 års åldern i backen som skulle åka snowboard för första gången och det såg fördjävla kul ut när de hängde och slängde i barnbackens knapplift, haha. Men de var trevliga. Funderar på att själv köpa ett par caaaaaarving men som gammal snowboard åkare så känns det nästan som ett brott.

Nu ikväll blir det Melodifestivalen, inte trodde jag för 10 år sedan att jag skulle längta tills melodifestivalen men det är bara att inse att man blir äldre och att tiderna förändras.

Jag stöter på en massa intressanta diskussioner ute på nätet och är ofta sugen på att ta politisk ställning i olika frågor på bloggen men försöker att undvika detta då det så lätt leder snett. Det enda jag vill råda folk är att hela tiden tänka ett steg och inte falla in i grobianstadiet där man slutar tänka efter, det blir som så…..jobbigt. Som att föröka föra en intelligent diskussion med Mike Tyson, Dolph Lundgen och Donald Trump i samma rum.

Vi är alla människor av kött och blod, vi tycker olika samtidigt som människortillsammansvi hör ihop. Även om det finns en massa puckon överallt så gör din del, sprid omtanke och kärlek, inte girighet och hat! Ha nu en bra helg å för allt i världen….

Missa inte mellon!

Skatten på Avanza ISK!

Hej!

Nu ska jag reda ut det här med skatten ordentligt så att det inte kommer några otrevliga överraskningar. Jag pratar om insättningar på ISK på Avanza.

Jag har trott att jag har någorlunda koll men insåg efter en kommentar här på bloggen har jag insett att jag inte har det. Jag kollade upp hur det funkade med skatten i början på Avanza men har med tiden glömt bort det. Men idag har jag kollat upp hur det fungerar och jag delar med er vad jag kommit fram till.

1) Kom ihåg att alla insättningar på ISK beskattas. För du över pengar från sparkontot till ISK kontot så beskattas detta. Det är inga jättesummor men dock bra att veta. Du hittar information om detta på Avanza under fliken kundserviceAvanzaakademinHur beskattas ett ISK . Det är klart att jag läste detta i början men som sagt, tiden går och man glömmer bort/tänker inte på att….

2) Skatten beräknas på följande sätt….

 • Värdet av tillgångarna vid ingången av varje kvartal, plus (+)..
 • Alla insättningar under perioden, delat med (/) 4
 • Summan av ovanstående är kapitalunderlaget.
 • Kapitalunderlaget * 0,014 = Shablonintäkten.
 • Shablonintäkten är den summan som kommer förtryckt i din deklaration.
 • Shablonintäkten * 0,30 = Shablonskatten = 
 • Shablonskatten är det vi betalar i skatt

3) För att se din skatt konto för konto på Avanza gå till mina sidor – DeklarationKontobeskedKontrolluppgifter. Då ser du alla dina konton och hur mycket skatt du ska betala för varje enskilt konto. Jag har 3 konton som jag ska betala skatt på vilka är…

 • Oljekontot = 68kr
 • Aktiekontot = 2094kr
 • Fondkonto = 1292kr

Total skatt för 2015 för mig blir 3 454 kr  om jag fattat rätt. Men så har jag satt in mycket pengar under 2015 också, nästan 1 miljon kronor så jag tycker inte det är jättemycket skatt. Men jag tycker absolut att man ska vara medveten om hur det fungerar eftersom man kan påverka en del själv då. Sen i mitt fall så tänkte inte jag ens på att det kostade att föra över pengar mellan sparkontot och ISK så tack Anonym för att du påpekade detta.

När man börjar investera på börsen och är helt grön är det massor av information som ska processas genom lillhjärnan så det gäller att vara ödmjuk inför uppgiften. Bara för att man läst en sak är det inte säkert att man kommer ihåg det eller att man verkligen har förstått hur det fungerar. Så första året handlar verkligen om att processa all information och lära sig hur saker och ting fungerar. Man vill inte råka ut för otrevliga överraskningar…

Har du koll?…på allt? 🙂

 

 

Uppåt sista tiden

Hej!

Idagså

 

Sista dagarna har det vart rätt bra upp på börsen. Mitt totala portföljvärde hoppar upp och ner och kan diffa så mycket som 100 000 på en vecka nu för tiden. Jag har tagit det lite lugnt med köp senaste 2 veckorna eftersom att min krigskassa började sina. Jag hade 130 000 vid nyår och sista januari hade jag sisådär 40 000 kvar så jag tankade rätt friskt under början av dippen i Januari. Om vi skulle åka på en riktig knall ner i källaren så vill jag icket sakna likvider så mitt fokus just nu är att öka krigskassan igen.

Min strategi har ändrats lite nu senaste tiden när jag sett hur volatil marknaden kan vara. Först hade jag planerat att köpa svenska aktier för ca: 7000 kr per köp, 15 000 för Amerika aktier och 10 000 ungefär för nordiska aktier. Numera har jag gått ifrån den strategin och har under nedgången investerat betydligt mindre summor i de svenska och nordiska bolagen. Jag har ingen särskild strategi numera för att minimera courtagekostnaden utan kör mer på känsla. Amerikanska aktier kommer jag dock att köpa i större partier i framtiden och jag längtar tills coca cola kommer ner på 39-38 dollar nånstans. Då ska jag in med ordentlig summa cash där då jag gillar stabiliteten i den aktien.

Nu har det börjat trilla in lite utdelningar för mig och det känns riktigt kul. Det är dom som ska växa och generera min huvudinkomst i framtiden är det tänkt. För varje utdelning som kommer in på kontot så sätter jag över den på sparkonto Collector där det i alla fall är lite ränta i avvaktan på att investeras i lämpligt objekt efter mitt tycke. I april-maj kommer utdelningarna att komma igång ordentligt då de flesta svenska bolag delar ut då! Så här ser mina utdelningar ut sedan jag började investera på börsen i juni 2015….

indag

 

Mina aktier i dagsläget ser ut som nedan….

ajdiga

 

Synäs i brynäs!

Nordnet Live 2 Gottodix och Kavastu

Hej!

 

Uppdatering 2 från Nordnet Live, läs mitt förra inlägg om ni vill se min del 1. Inte en sammanfattning men dock en kommentar. Jag har suttit som klistrad under nästan hela evenemanget. Kunde tyvärr inte se allt i början då jag fortfarande arbetade men Lanto lyckades jag lyssna på i alla fall. Sen del 2 har jag följt nu under kvällen och jag tyckte att det var otroligt kul och proffsig tillställning med mycket bra programledare och spännande gäster.

Kul att de fokuserade lite mer på personerna bakom i alla intervjuer och inte bara körde affärssnacket. Jag menar, det läser ju vi i den här sfären om varje dag ändå.

Perfekt avslutning när Arne Talving och Gottodix äntrade scenen, Gottodix såg ut att han en mindre bekväm vargmask på sig men vad gör man inte för anonymitetens skull. De verkade båda väldigt avslappnade och gjorde  bra ifrån sig samtidigt som de kom med bra tips och råd.

När det gäller hur börsen kommer att se ut så hade de dock väldigt olika syn på hur den kommer att utvecklas i år. Arne (Kavastu) berättade att han tror att marknaden kommer att gå ner 11% (tror jag det var) och att den skulle bottna i November :). Gottodix trodde att året skulle sluta på ungefär +- 0.

Som den riktig experten så kan jag berätta för båda dessa herrar att de har fel, börsen kommer att gå upp 6% i år, eller vad tror du?

 

Nordnet Live

 Hej!

Idag kl 13.30 drog Stockholm Waterfront igång vilket är ett event för aktiesparare som anordnas av Nordnet. De har bjudit in en massa intressanta personer från Sveriges näringsliv som samtalar och analyserar allt som rör börsen. Programmet har en paus just nu i skrivande stund och klockan 18:50 ska de köra igång igen. Först på talarlistan står då Rickard Gustavsson (VD SAS) och Susanna Campbell (VD Ratos), sen kommer flertalet fler intressanta personer. Du kan följa eventet här fram till ca 21:30.

Först ut var i alla fall Jörgen Lanto (VD för Fingerprint) och jag satt absolut klistrad vid datorn under den intervjun. jag måste säga att jag gillar den mannen. Han känns som en typisk ingenjör med båda fötterna på jorden vilket jag uppskattar. Jag såg honom i börslunch för några månader sedan men jag tyckte att han gjorde ännu bättre ifrån sig idag. Han berättade om företagets tidiga år och höjde det 20 talet människor som stått för grunden till vad Fingeprint är idag till skyarna. Han passade också på att lyfta Svenskt företagande och han verkade ha svårt att dölja sin extas inför företagets framtid. Det är svårt att inte ryckas med när han talar om de närmaste åren, det ser minst sagt ljust ut för biometri branschen om man får tro Lanto (vilket jag gör).

Jag måste avsluta det här blogginlägget nu eftersom att jag ska återgå till att lyssna på programmet. Det tycker jag att du med ska göra om du läser det här nu ikväll.

Vi ses!