4weeks EXTREME challange dag 12 ÖL FUSK och tokträning

Hej!

Min utmaning där jag tränar som en absolut galning fortsätter och är inne på sin 12 dag idag. Lördag betyder extra hård…..eller rättare sagt extra mycket träning.

Pass 1: Cykling (ca 3,5 tim)

Jag började klockan 11.00 idag och cyklade ungefär 4 mil (efter halva vägen stannade jag till och käkade lunch ute, vilket jäkla väder alltså, helt otroligt skönt. Dessutom visade sig moder natur från sin absolut bästa sida med väldigt fin natur, härliga dofter och fantastiska vattendrag och ängar. uj uj ujuj uj….samt uj vad fin vår natur är.

Förresten, jag har ju glömt att berätta att jag handlade en cykel igår (eller 2, en till tjejen också) så nu behöver jag inte gå överallt. Skönt att slippa ta bilen om man ska nånstans såhär på sommaren….

Hursomhelst….

Pass 2: 100 armhävningar och 100 situps (20 st vardera, sen byte upp till 100)

Därefter hoppade jag i badet för att mjuka upp kroppen lite, såg faktiskt nyaste intervjun Avanza gjort med Jörgen Lantto (avgående VD Fingeprint) i badkaret, vilken jag förövrigt rekomenderar alla som är intresserade att se. Direkt efter badet var det dags för Gymmet igen….

Pass 3: stack iväg till Gymet och körde lite blandade styrkeövningar med ganska många reps och väldigt mycket fokus på teknik och kontakt. Avslutade det passet med 10st rusher på löpbandet på maxfart. Körde 20 sekunder och sen vila 40 sek och som sagt 10 ggr.

Fuskar med Öl idag

Eftersom att jag inte drack någon öl förra helgen så kände jag mig nästan tvungen att dricka någon (eller några) idag. Så jäkla tragiskt att inte få unna sig en sluring när det är sånt här väder och kylskåpen är proppad med Lapin. Hade inte tänkt dricka förrän Spanien men klarade inte att hålla mig. Som tur är är det bara 33 cl och jag ska försöka hålla mig till bara ett pas stycken (får se hur det går). Den 12 Augusti sticker vi iväg!

När det gäller käket så fortsätter jag att äta rätt bra kost men det händer att jag fuskar lite. Idag bland annat så åt jag en glass på Cykelturen men jag kompenserade det genom att bara äta sallad till lunch 🙂 Hur jag ska lyckas kompensera bort biran ikväll vette fan men nått ska jag väl lyckas hitta på.

Njut av sommaren nu allihopa!

 

EXTREME challange Extremt ointressant för er?

Hej!

Min 4 Weeks EXTREME challange verkar för investerarkollektivet vara helt ointressant faktiskt. Min dagliga besöksskara har krymt med ungefär hälften sedan jag påbörjade min resa mot en bättre hälsa och ett snyggt sexpack 🙂

Hade jag nu vart typen som verkligen ville göra allt för att behålla läsare hade jag förmodligen börjat försöka skriva mer vad jag trodde att folk ville läsa igen meeeeeeeen….sorry. Sån är inte jag.

Jag har påbörjat den här utmaningen och jag kommer att genomföra den, både i livet och på bloggen. Ni som saknar aktiesnacket behöver inte oroa er, det kommer tillbaka igen efter utmaningen är genomförd. För er trogna som fortfarande hänger här, joina utmaningen så kör vi tillsammans jävlar det hårdaste vi kan. Jag har redan droppat 2 kilo så för er som vill komma i bra form snabbt, chocka kroppen vettja.

4Weeks EXTREME challange dag 8

Lunchträning Gym,Bröst. (cirka 1 tim)

För träningsschema se länk Bröstpass här!

Träningspass 2: Basket med ett gäng grabbar i solen (ca 45 min)

Thats it folks!

 

 

4 WEEKS EXTREME CHALLANGE rapport uppdatering (dag 7)

Hej!

Som ni vet kör jag en utmaning som i korta drag handlar om att bokstavligt talat träna som en jävla galning under en tidsperiod. Jag gör det för att jag har möjlighet och för att jag har bestämt mig.

Folk snackar alltid om att man måste vara så motiverad och…..bla bla bla. Tror ni Zlatan alltid är motiverad inför varje träning? Tror ni Olsson alltid är motiverad före han ger sig ut i -10 grader och åker 3 mil skidor? Tror ni Sara Sjöström alltid är motiverad när hon kör kortdistanser i bassängen? Tror ni jag var motiverad varje tävling jag åkte på när jag tävlade på elitnivå? Nä, absolut inte, det handlar inte om motivation, det handlar om något annat….

Nämligen att du har bestämt dig. Det är det som avgör om du fixar det eller inte. Har du bestämt dig kan inget hindra dig. Förlitar du dig på motivationen så kommer du snart att ge upp, det är i alla fall min filosofi.

Kuriosa – När jag började utmaningen väge jag 86 Kilo. Ska bli kul att se vad vågen visar sista dagen. Men det får vänta till dess!

Summering av vecka 1 ”4weeks EXTREME challange”

 • Tisdag tom Fredag körde jag minst dubbla pass, ett styrkepass och ett konditionspass.
 • Lördag körde jag ett hela kroppenpass med massor av repetitioner.
 • Söndag vila

Kosten

Har käkat hyfsat bra men fuskat ett par gånger. Har under veckan ätit en godispåse, ett frassemål och även glass igår kväll…..damnit, jag har aldrig påstått att jag är perfekt!

4Weeks EXTREME challange dag 7 (idag) Cirka 60 min

Lunchträning Gym Ben

Övning1 Benpress snett uppåt

Trappa, 20 reps på 20 kilo sen 20 reps på 40 kilo som uppvärmning. Därefter ökade vi stegvis med 40 kilo per set.

80, 120, 160, 200 (kg) körde jag 5 reps vardera.

240,280 körde jag färre reps, kommer inte riktigt ihåg eftersom att jag var grön i ansiktet på slutet. Grymt tungt med ben.

Övning 2 Ben curl?

Ni vet den övning där man kör som i bicepscurl, fast med benen och jobbar med låren? Bra förklaring va?

Här körde vi från lägsta vikten och så körde vi 10 reps på varje skiva så långt vi bara orkade. Han, brandmansgalningen som jag snackat om tidigare, han maxade hela stället. Alltså 10 repetitioner tills det inte fanns någon vikt kvar att öka till.

Jag orkade inte fullt så långt men körde på nästan till slutet. Snacka om att jag höll på sprängas av mjölksyra efteråt, helt galet alltså.

Övning 3 Ben curl med ett ben

Samma maskin fortsatte vi köra i men vi sänkte vikterna rejält och jobbade med ett ben vardera cirka 10 repetitioner på normal vikt på vardera ben. Det här körde vi 2 ggr.

Övning 4

Det finns en järngrej på vårt gym som ser ut som en ring med handtag. Helt omöjlig att förklara om ni inte sett en och jag tror inte att jag hittar den om jag googlar heller. Men man lastar på vanliga vikter (samma som på typ bänkpress) och sen kan man lyfta upp den (som marklyft ungefär). Skillnaden är att vi inte kör med stång utan man står som mitt i järncirkeln och håller i handtag och vitsen är att vikterna bli jämt fördelade så att vi kan bära runt på den här och samtidigt hålla balansen.

Den här lastade jag på 40 kilo på sen körde jag ”step up” på bänk. Jag ställde upp 2 bänkar som blev som 2 trappsteg och så jobbade jag 50 step up på dessa som avslutning.

Luncpasset avslutat

Pass nummer 2, Basket ca 30 min

Samlade ihop några killar och körde lite basket helt enkelt på basketplanen.

Pass nummer 3, Löpning ( cirka 20 min)

Vanlig löpning på väg helt enkelt

Pass nummer 4 (ish) 100 armhävningar, 100 situps

Det här hör egentligen ihop med löppasset men för enkelhetens skull så lägger jag till det som ett eget pass.

Dagens kost…( Ibland skiter det sig )

 • Frukost: Inget
 • Lunch: Inget
 • Middag: Lax i ugn med sallad
 • Mellanmål: Inget
 • Kvällsmål: Blir förmodligen sallad och det som blev över av laxen.

Idag funkade inte kosten, frukost var jag helt enkelt inte hungrig och lunchen blev inte av då benpasset blev lite längre än jag hade tänkt mig. (jag tränar alltså styrkepassen på min lunch på jobbet)

Så blir det ibland. Det lyckas inte alltid.

Tjao!

 

 

 

 

1 månad i Spanien

Hej!

idagda

 

Det känns som det var ett tag sedan jag pratade om mina investeringar. Ni som följer med vet ju att jag mest har pratat om min utmaning som pågår just nu 4weeks EXTREME challange där jag tränar som en galning. 2 pass har det blivit nästan varje dag men idag har jag inte tränat någonting. Istället har vi varit med familjen och åkt Go Cart vilket var riktigt kul. Det passade bra att ta en vilodag eftersom att jag är rätt trött i kroppen och jag har dessutom fuskat med kosten idag genom att äta ett skrovmål på Frasses, det var lätt värt det!

Senaste veckan som passerade gick riktigt bra och min portfölj hämtade igen 4,51% vilket i kronor och ören är 66 742 kronor.  De 2 aktierna som har haft sämst återhämtning i min portfölj har vart Nordnet och Nordea som båda har det rätt tungt. Atlas Copco, Castellum och Fingerprint hör till dem som har gått bäst.

En annan rolig detalj är att mina fonder nu för första gången visar på plus sedan jag började investera på börsen. Fast mest troligt vänder det ner till veckan efter de tragiska händelserna i Frankrike. Fattar inte att dom där efterblivna pucko extremisterna måste fortsätta sprida skräck i Europa. Det är så djävla tragiskt så jag vet inte vart jag ska vända sig för att inte skämmas ihjäl av att man tillhör samma människosläkte som dom…..nä fy fan….

Om cirka 3 veckor åker vi med min sambos föräldrar utomlands och vi bestämde idag att vi ska stanna 3 veckor extra i Spanien. Anledningen till det är att vi liksom flera andra bloggare har börjat prata om att det kanske skulle vara rätt najs att bo delar av året utomlands, så varför inte Spanien? Vi kommer mest troligt att hyra en vanlig lägenhet i Palma bara för att känna av känslan hur det skulle vara att bo där. Enda kruxet är att jag inte kan någon Spanska men det får jag väl jobba på.

Ha det gött!

 

 

 

4 WEEKS EXTREME CHALLANGE DAG 5

Hej!

Kroppen är slut idag och jag har faktiskt till och med sovit på dagen vilket är relativt ovanligt. Motivationen har dalat lite idag och jag har vart sugen som fasen på att dricka alkohol och käka godis, men det har jag inte gjort. Veckorna går ju jättebra med både träning och kost men det är jobbigare på helgerna eftersom att vi oftast bruka lyxa till det lite då.

Idag har det bara blivit ett pass (Hittills) och jag har funderat lite smått på att kanske träna ett till pass efter att jag har skrivit det här inlägget, vi får se.

Träning i dag (1,5 tim) 

Gång blandat med löpning i olika intervaller på löpbandet (1 Tim)

Därefter körde jag igenom hela kroppen genom att jobba 50 repetitioner * 3 Set. Det tog 30 min så totala träningstiden på Gymet idag blev 1,5 tim.

Nu får vi se om jag orkar köra ett till pass eller om det blir lugnt ikväll, det lutar åt att det blir tv resten av kvällen faktiskt. Kroppen är hyffsat mör nu ska ni veta.

Dagens kost…

 • Frukost: 5 ägg gulor med blandat med vatten
 • Lunch: Grillad lax och sallad igen
 • Middag: Sauvas i pitabröd
 • Mellanmål: 2st gainomax, lite nötter.
 • Kvällsmål: 5 ägg blandat med Juice.

Ni som saknar det vanliga aktietugget på bloggen kan vara lugna eftersom att bloggen kommer att återgå till sitt vanliga upplägg när jag är klar med utmaningen om cirka 3 veckor.

Trevlig helg!

 

4weeks EXTREME challange dag 4

Hej!

crazytrining

Fjärde dagen av 4 weeks EXTREME challange är avklarad. Jag börjar känna av att kroppen har fått arbeta väldigt hårt nu. Jag försöker verkligen allt jag bara någonsin kan att sova bra och äta bra eftersom att det är förutsättningen för att jag ska orka leva så här i 4 veckor.

Förutom träningarna så försöker jag vara så aktiv jag bara kan emellan genom att studsa lite extra fort uppför alla trappor jag råkar ut för och jag är även extra fysiskt aktiv med min dotter.

Min tuffaste utmaning under de här veckorna börjar idag och det handlar om att jag har tänkt dra ner på ölkonsumtionen rejält. Det innebär inte minsta lilla zipp ens i helgen, inte ens lite vin. Att träna som en djävla dåre, det är en sak, men att inte ens ta en klunk öl under helgen är nånting heeeelt annat, det är den riktiga utmaningen, men det ska väl gå det också 🙂

4 weeks extreme training dag 4

Lunchträning Gym,Bröst. (cirka 1 tim)

Först lätt gång på löpbandet i 15 min som uppvärmning

Övning 1. Hantelpress

Vi jobbade trappa 10,12,14 Kg osv med hantlar ända upp till 38 kilo. Vi körde 6 repetitioner på varje vikt. (90 reps totalt),

Övning 2. Superset, sittande bänkpress i maskin, press snett uppåt och cablecross kryssdrag.

Här körde vi första gången väldigt lätt och 50 repetitioner på vardera. Därefter dubblade vi  vikten och halverade antalet repetitioner till 25. Därefter dubblade vi igen och avslutade supersetet med 10 repetitioner.(nu började jag vara riiiktigt trött)

Övning3: Bröstpress inåtgående rörelse i maskin

50 st repetitioner varannan gång 3 ggr vardera. (nu bränner det som fan)

Övning 4: Bänkpress och press  med stång som sitter fast i maskin.

Vi avslutade med 50 st (50 kg) bänkpress och därefter 100 repetitioner i maskinen. (aaaaaaaahhhhhhh, ungefär så kändes det)

Lunchpasset slut. 

Pass nummer 2, löpning (ca 25 minuter)

Ett löppass helt enkelt. Första riktiga löppasset utomhus för mig i sommar. har inte velat köra eftersom det gjort ont i kroppen tidigare pga dåliga skor men jag har införskaffat nya så nu funkade det.

Pass (ish) 3

Jag avslutade löppasset med att direkt efter köra 100 armävningar och 100 situps.

Nu sitter jag och bloggar om dagen och funderar på om jag ska ska skriva något om börsen också men jag orkar inte det just nu. På söndag kommer en redovisning med lite tankar har jag tänkt men mycket fokus kommer att ligga på min utmaning framöver på bloggen. Detta för att motivera mig själv i tunga perioder att orka fortsätta.

Dagens kost…

 • Frukost: 5 ägg gulor med blandat med vatten
 • Lunch: Grillad lax och sallad (jag åt mycket lax)
 • Middag: Pauluns superlunch, kyckling och morotssoppa
 • Mellanmål: 2st gainomax, Lite physalis, lite körsbär, lite nötter.
 • Kvällsmål: Blir nog antagligen en gainomax och lite nötter och färskpressad juice med några ägg gulor (2-3 st).

Men ingen öl, asjobbigt eftersom att det står typ 15 färska Lapin i kylen. Jaja…..man är inte riktigt klok, jag vet! Men haka på du också, chocka kroppen och kör en riktig detox i sommar, du kommer inte att ångra dig! 

Behöver du inspiration kan du bara checka in på bloggen, det bjuder jag på haha. Kör hårt!

 

 

 

 

 

4 weeks EXTREME challange dag 3

Hej!

Den här utmaningen jag kör nu började jag med i Tisdags (den 12è) och den kommer att pågå i 4 veckor till den 9 Augusti. I korthet går utmaningen ut på att träna så mycket som det bara är möjligt under den här tidsperioden. Anledningen att jag inte säger tex: att jag ska träna 2 pass per dag eller liknande beror på att jag tycker att man behöver lyssna på kroppen. Säger kroppen ifrån skarpt så behöver man inte utmana ödet. Däremot tycker jag att det är fantastiskt härligt att tugga blod ibland, den enda sköna värken är träningsvärk.

I början här skriver jag upp exakt hur mina pass ser ut samt hur jag har valt att lägga upp kosten under träningsperioden. Anledningen till det är att jag tänker att någon kanske blir sugen på att testa på själv att riktigt pressa kroppen, då kan ni använda min blogg som inspiration på hur man kan lägga upp träningen och hur man kan käka. Givetvis behöver ni inte göra som jag men ni kanske kan få lite tips och ideer.

Jag kommer inte att skönmåla något utan har jag lust att vila en dag eller käka skräpmat så gör jag det. Då kommer jag också att skriva det. Som jag sagt tidigare så haka gärna på, om 4 veckor kan du vara i riktigt bra form.

Kom ihåg, den enda förklaringen till varför man inte tränar kallas bortförklaring 🙂

Hursomhelst…..

4 weeks extreme challange tredje träningsdag ser ut som följer…

Lunchträning Gym, Rygg (ish). (cirka 50 min)

Övning 1: Marklyft

100 repetitioner på 60 kilo. Jag körde 10 åt gången i ganska rask takt. Betydligt skönare pass idag jämfört med när jag körde samma sak fast på 100 kr förra veckan, det var riktigt tungt men idag gick det bra.

Därefter körde jag trappträning där jag stegvis ökade vikten för att sedan jobba tillbaka till ursprungsvikten. Jag körde 6 repetitioner på 80, 100, 120 och testade att lyfta 140 kilo, men orkade inte idag. Hade inget kalk och var rätt slut efter senaste dagens bravader så det blev 0 på 140 kr idag.

Övning 2: Stående rodd

Här lastade jag först på 20 kilo (plus stång 20 kg) och jobbade lätt framåtlutad rodd med stång stående. Jag har faktiskt ingen aning hur många repetitioner jag gjorde utan jag körde på kanske 5-6 set så många jag bara orkade på varje set.

Därefter ökade jag med 20 kilo till (60 kg tot) och så jobbade jag 2-3 set till så många jag orkade. (cirka 6 repetitioner)

Därefter var faktiskt lunchpasset slut.

Eftermiddagspasset (Ute gym i cirka 30 min)

Senare runt 15 tiden gick jag och hämtade min dotter på dagis. Då kom jag på att det faktiskt finns ett utegym här i närheten (aktivitetsområde är ett finare ord) så jag tog med mig henne dit. Passade perfekt för då kunde hon leka medan jag kunde träna. Nedan kan ni se en bild på hur det såg ut. Fick inte plats med allt på bilden tyvärr men det fanns en hel del saker där. Jag körde några övningar och löpte lite på barken och vi stannade cirka en halvtimme vilket var fullt tillräckligt. (prova jobba dips i 30 min om du tycker att det lät lite haha). Körde annat också, diverse helt enkelt. Det är min dotter på bilden nedan och jag har ”dottat” hennes ansikte. Därefter var dagens träningar över. (text fortsätter nedan)

 

outgym2

 

 

 

 

Dagens kost…

 • Frukost: Bara Juice då jag klantigt nog hade slut ägg
 • Lunch: 14 Köttbullar och Juice
 • Middag: Thai mat, vårrulle och ris
 • Mellanmål: 2 st gainomax, en ask Physalis, en ask körsbär
 • Kvällsmål: Blir mest troligt ägg gulor och Juice, kanske också en del skinka.

Om det blir någon mer träning idag så kommer det att bli armhävningar och situps ikväll (100 st) vardera. Men vi får se om jag orkar haha…

Jag påstår absolut inte att jag på något sätt lägger upp träningen eller kosten på något maximalt sätt utan jag kör lite som jag känner för. Det enda viktiga för mig är att jag under perioden kör riktigt, riktigt mycket träning, det är målet med 4 weeeks EXTREME challange. När det gäller kosten tänker jag att jag ska hålla igen lite, däremot kommer jag inte helt att strypa allt gott 🙂 Godis, chips, dricka och sån skit kommer dock inte att förekomma under dessa veckor.

Häng på du också!

 

 

Lite börs, träning och kost

Hej!

Börsen

För min del så är börsen inne i en riktigt lugn period nu. Detta eftersom att det har blivit totalt motsatt verkan efter Brexit. Jag trodde att det skulle rasa men det var bara den där rackarns måndagen efter midsommar som börsen föll. Därefter har det varit rena luftballongen uppåt och hela tappet plus lite till har vi plockat igen nu. Detta har lett till att min krigskassa är intakt och jag är bara glad att jag hann investera lite under den röda måndagen, nu får vi se var börsen tar vägen över resten av sommaren.

tuppjuck

Melker Schörling fick något tuppjuck idag och var ett tag upp över 7% tror jag. Höll på få en chock när jag såg det så jag var tvungen att kolla om det var Hexagon, Securitas eller något annat underliggande bolag som hade gjort en riktig skräll men till min förvåning så kunde jag inte hitta någon anledning till dagens uppgång. Ska forska lite i det efter jag skrivit detta inlägget klart för att se om det fanns någon förklaring, men mest troligt får vi kanske aldrig veta.

4 weeks EXTREME challange, dag 2

2a dagen av min 4 veckors galna träningsperiod är avklarad och jag kan avslöja att det är ingen lek detta. Jag kommer träna allt vad jag bara orkar under en 4 veckors period bara därför att jag kan och därför att jag har bestämt mig. Följ gärna min dagliga kamp på bloggen…..å du! Kan jag så kan definitivt du, ta tag i din träningsjävul och haka på mig vettja! 

Du har bara en förklaring till att låta bli…..den kallas bortförklaring :)

Lunchpass: Biceps, Triceps (ca 50 min)

Övning 1: Sittande hantelcurl (se bild nedan)

15 repetitioner vardera hand, 5,7,10 (kg)

Därefter 7 repetitioner på 12 kilo (1 rep sen vila 10-15 sek, sen nästa rep osv)

sithantelcur

 

 

 

 

Övning 2: Stående hantelcurl med frivikter

5 reps på 10,12,14,16,18 (kg) och ned igen med cirka 15-20 sek vila mellan seten.

Övning 3: Liggande tricepspress med stång.

Här jobbade jag 3 övningar i en och samma övning. Först vanlig triceps press, direkt därefter bröstpress följt av att jag ställde mig upp och direkt jobbade bicepscurl med stång. Jag gjorde 8 repetitioner på vardera moment och så gjorde jag detta 3 eller 4 gånger, kommer inte riktigt ihåg.

Övning 4: Tricepsövningar i cablecrossen.

Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara dessa 3 övningar men det är de vanligaste tricepsövningarna som de flesta jobbar i cablecrossen. Jag körde som sagt 3 övningar direkt med 8 repetitioner på varje övning, det blir alltså 24 repetitioner direkt efter varandra innan vila.

Övning 5: Dips

Jag avslutade med dips.

15, 10, 8, 6 (antal dips) med cirka 30 sek vila mellan varje.

Lunchpasset styrke avklarat.

Pass nummer 2, rullskidor (ca 1 timme)

På eftermiddagen har jag åkt rullskidor 15 kilometer ungefär. Därefter hade jag tänkt att avsluta med 100 armhävningar och 100 situps, det får ta den tid det tar tänkte jag, men jag avbröt efter 10 armhävningar, kroppen sa nej tack så då slutade jag.

Dagens kost…

 • Frukost: 5 ägg gulor med blandat med vatten (inte så äckligt som det låter)
 • Lunch: Grillad Karre (400 gram) med vitaminvatten
 • Middag: Kyckling i sötsur sås med ris
 • Mellanmål: 4st gainomax. en ask jordgubbar,
 • Kvällsmål: Efter badet blir det 4 äggulor och 1 ask vindruvor till i Juice innan jag lägger mig.

Nu hoppas jag att jag kan somna ikväll. Nu….. bad!, som massage för en sargad kropp 🙂

 

4 weeks EXTREME challange

Hej!

crazytrining

Det finns 2 ordspråk jag verkligen gillar. Det första är ett jag brukar använda här på bloggen lite nu och då, det gäller sparande och investeringar och det lyder så här…

”Gör som 95% av befolkningen inte gör under ett par år för att leva som endast 5% av befolkningen gör under resten av ditt liv”

Det andra ordspråket gäller träning och det lyder kort och gott så här…

”Train insane or remain the same”

Ni kan se det här som mina 2 starkaste motton i livet just nu. När det gäller börsen och investeringar så har ju ni som följer min blogg god koll på hur jag följer det första ordspråket. Däremot så brukar jag inte prata så mycket om det andra ordspråket……förrän i dag. Följande gäller….

Nästkommande 4 veckor kommer jag att köra en ursinnig satsning på träning. Varför? Därför att jag kan och därför att jag har bestämt mig. Vill du haka på så gör gärna det. Det är 4 veckor av ditt liv och det enda som krävs är att du bestämmer dig, det behövs (nästan) inget annat. Vill du inte vara med kan du ligga i hängmattan och bara följa mig varje dag eftersom att jag kommer att blogga om detta dagligen, det är helt ok det också.

Om du vill köra precis som jag så kommer jag använda följande utrustning…

 • Rullskidor (köp om du har lust om du inte har, annars byt ut mot cykel)
 • Träningsskor
 • Gymkort (funkar med fria vikter hemma också)
 • Viktigast av allt, ett jävlar anamma se till att du har bestämt dig, det har jag.

Följande gäller för de nästkommande 4 veckorna….

 • Jag kommer träna som en galning, allt jag bara kan och orkar
 • Jag kommer att dokumentera öppet varje dag på bloggen vad jag har tränat
 • Jag kommer att dokumentera exakt vad jag har ätit under dagen

Ok! Första galna dagen har varit idag. IOFS har jag tjuvstartat lite tidigare genom att vandra ett par mil med min bror i helgen och förra veckan körde jag ett galet gympass där jag gjorde 100 repetitioner med 100 kg i marklyft. Det hade jag aldrig klarat om jag inte hade tränat med en tokdåre, 40+ brandman tillika träningsgalning. Passar mig perfekt…

Hursomhelst….

4 weeks extreme challange första träningsdag ser ut som följer…

Lunch: Gymträning, Bröstpass ca: 1 tim

Övning 1: Hantelpress.

20 repetitioner vardera, 10,12,14,16,18 (kg)

10 repetitioner vardera: 20,22,24,26,28 (kg)

5 repetitioner vardera: 30,32,34,36,38 (kg)

2 repetitioner vardera:40,42,5, 45 (kg)

1 repetition 50 (kg) Förövrigt personbästa i hantelpress 

Övning 2: superset: Cable cross och bröstpress maskin (superset är när man byter mellan 2 övningar och kör direkt)

Vi körde trappa här från lätt till väldigt tungt. först 10, sen 8, sen 6 och sist 4 repetitioner, gradvis ökad vikt.

Övning 3: superset: Bröstpress snett uppåt och press inåt (se bild)

Här körde vi också trappa från lätt till det tyngsta vi kunde med samma princip som förra övningen, alltså 10, 8, 6 och 4 repetitioner (reps = antal gånger vi gör övningen)

bröstmaskin

bröstpressen

Övnig 4: Superset: Bänkpress och maskinbänkpress (ni vet där lyftstången sitter fast i maskinen, (se bild nedan)

Här körde vi ökande, började på 60, 80, 100, 110 (sista fick jag hjälp med) Här körde jag 3 or på de 2 första, tvåa på 100 och 1 på 110.

sista bröst

 

Övning 5, Superset: Bänkpress och maskinen på bildeovan.

Här körde vi 50 repetitioner på 50 kg och direkt därefter 100 repetitioner utan vikt i maskinen ( ca 20 kg)

Sen var jag klar med lunchpasset 🙂

Eftermiddagspasset, alltså pass nummer 2 för dagen lyder som följer…. (tog 3,5 timmar att genomföra)

 • 1,6 mil rullskidor direkt följt av
 • 4,8 km terränglöpning upp och ner,följt av
 • 30 min rodd på gymmet, följt av
 • 30 min gång på löpband i uppförsbacke

Nuvarande status: 21:21 visar klockan, bloggar om dagen, vattnet rinner i badkaret och direkt därefter blir det sängen, men först…

Dagens kost…

 • Frukost: 4 ägg gulor med blandat med vatten (inte så äckligt som det låter)
 • Lunch: 4 äggulor med vatten
 • Middag: halstrad lax med en avocado
 • Mellanmål: 2 st gainomax och lite nötter.
 • Kvällsmål: Efter badet blir det 4 äggulor till i Juice innan jag lägger mig

Ni som har följt mig länge vet att jag alltid kommer att ha en utmaning levande på bloggen och det här blir alltså min utmaning nummer 2 sedan jag började blogga. Den första utmaningen var vasaloppet och det misslyckades jag med. Det kommer jag inte att göra med den här utmaningen.

Om 4 veckor drar jag till Mallorca, då kommer jag att vara i betydligt bättre form än vad jag är nu. Hoppas att jag lyckats inspirera någon till att joina mig i 4 weeks EXTREME challange.

Nu kör vi!

MÅNADSRAPPORT JUNI

Hej!

Junibuni

 

Juni månad har passerat och det mest minnesvärda var ju utan tvekan Brexit, alltså att Storbritannien valde att lämna EU. Första öppningsdagen så sjönk OMX med mer än 8% och flera med mig trodde nog att börsen skulle fortsätta ned efter det, men så har det inte blivit. Nu är det såklart alldeles för tidigt för att dra några stora växlar men börsen har faktiskt återhämtat sig skapligt, eller bra faktiskt därefter, aktiespararna söker lite risk igen. Jag hann handla för ungefär 10 000kr i dippen den röda måndagen men trodde att fler och bättre köplägen skulle komma, det kanske kommer i sommar, följdvågorna har vi nog inte sett ännu misstänker jag.

Hur har det gått för min portfölj då?

Juni månad                                                                         Sedan årsskiftet

 • Nysparande:                               14000                      (77 900 kr)
 • Utdelningar:                                431                           (21 250)
 • Sparande 31 Maj:                 1 430 440               (1 020 566 kr)
 • Portföljförändring juni:      -4,75%                              (-5,12%)
 1. Jag backade rätt bra denna månad. -4,65% och i kronor räknat blir det back 71 532 kr.
 2. Hittills i år har min förmögenhet på Avanza fortsatt växa.
 3. Min förmögenhet på Avanza har sedan årsskiftet stigit

Mina aktier idag (4 Juni)

aktierjuni jaha

 

Sen har jag ju fonder också. Om ni tittar under fliken min portfölj längst upp så ser ni vilka fonder jag har, de har inte förändrats något. Jag fortsätter att spara 3000kr där varje månad så sedan starten av bloggen så har jag satt in 36 000 kronor där så det tuffar på. Ibland blir jag riktigt sugen på att sälja fonderna för att köpa aktier för alltihopa men har hittills lyckats besinna mig då jag ändå tycker om mina fonder. Men säkert kommer jag gå all in i aktier framöver, det tror jag. Dock inte riktigt än.

Mina utdelningar har börjat ta fart och kommer vida överstiga min prognos. Anledningen till det är…

 • De flesta företagen har höjt sina utdelningar jämfört med när jag gjorde prognosen.
 • Jag har handlat fler aktier både från min krigskassa och från mitt nysparande sedan årsskiftet.
 • Jag återinvesterar alla utdelningar. Hittills i år 21 251kr.

juniutdelning

Nedan kan ni se hur det gått för mig totalt sedan jag började investera på Avanza den 16 Juni 2015, ungefär ett år sedan.

junihahaha

Så här har jag fördelat tillgångarna på Avanza just nu. Hela tiden sedan årsskiftet så har jag legat rätt tung med likvider men den kassan börjar faktiskt sina lite nu. Jag har kvar drygt 100 k i likvider och det är ungefär 7% av min portfölj. Jag vill helst aldrig gå under 5% krigskassa eftersom att jag vill ha möjlighet att alltid satsa om börsen faller kraftigt. Jag kommer i dagarna att flytta runt 15-20 000 kr till Avanza så krigskassan kommer fyllas på något.

juni sporten

Nu har vi Juli att se fram emot och eftersom jag har fyllt på i Balder pref rätt mycket så kommer utdelningen att bli ok. Inte på långa vägar som sommarmånaderna men ändå ok. Jag räknar med att få ungefär 900 kr då jag förutom Balder också får utdelning från Coca Cola och de soldaterna tar givetvis plats i min maskin.

Förövrigt fullkomligt älskar jag sommaren och kommer att försöka njut av de soldagar vi får. Därav förmodligen lite lägre aktivitet på bloggen framöver…..

Glad sommar på er!