PORTFÖLJSUMMERING NOVEMBER MÅNAD

Hej!

OMX 30 har de senaste 5-6 månaderna tuffat på riktigt bra och resultatet för helåret är hittills upp dryga 6,5%. Ser man till Indexviktningen i OMX 30 (alltså vad som påverkar indexet mest) så består den till hög del av bank, industri och ”H&M”.

Jag har många gånger funderat på att skriva om just indexviktningen här på bloggen eftersom att jag tycker att det är intressant då en bättre förståelse av OMX30 också ger en bättre förståelse av hur marknaden fungerar och korrelerar som helhet, så vi får se om det kommer att framtida inlägg i ämnet. Det som har gjort att jag har dragit mig för att skriva om det är för att det faktiskt är lite mer komplicerat än vad jag hade trott.

Nåja, trots att OMX har gått ganska bra och mina fonder har ökat en del så har min aktieportfölj inte gått särskilt bra alls i år.  De stora sänkena för mig har varit mina 2 största innehav, Fingerprint och H&M, som inte alls har har fått någon luft under vingarna i år.

Fingerprint har hela tiden haft svårt att skapa ett förtroende gentemot marknaden och institutionella investerare medan H&M har stött på växande lager och minskade marginaler. Bara senaste veckan så har båda dessa bolag gett anledning till en besviken marknad som har reagerat kraftigt.

Fingerprint ned 20% senaste veckan

H&M ned 3,6% under samma period

Så hur har det gått för min portfölj under november månad då?

Totalt sett så har min portfölj gått ned med lite drygt 1% under November månad.

Totalt värde 1 November 1 530 062 Kr

Totalt värde 31 November 1 514 887 Kr

Mitt totala värde har alltså minskat under November med cirka 15000 kr trots en rätt stark börs i allmänhet och en del ny insättningar. Vi har ju kommit en rätt bra bit in i December nu och det ser ut som att min portfölj fortsätter dala. Det ska bli intressant att se om December har något spännande kvar att erbjuda och nästa portföljrapport så kommer jag att redovisa hur hela året har gått.

Ha det!