Hej och välkommen

Välkommen till min nya blogg. Den kommer framförallt att handla om 3 teman. Först och främst investeringar, hur jag väljer att investera mitt kapital och mina besparingar. Jag kommer att redovisa så mycket som möjligt i kronor och öron. Detta eftersom att jag efter att seglat runt i ett halvår på olika ekonomibloggar helt klart tyckt att det vart roligast att läsa dem som varit öppna och transparenta. Jag kommer att berätta för er när det går bra men också när det går dåligt. Mitt mål är att inom 10-15 år ha ett totalt kapital på 6 miljoner kronor.

Tema nummer 2 kommer att vara utmaningar. Jag älskar att utmana mig själv och andra. Haka gärna på mina utmaningar eller starta era egna. Jag utmanar er 🙂

Tema 3 kommer att vara mer sällsynt på bloggen, det är den delen som handlar om mitt privatliv. Visst kommer jag avslöja ett och annat men det är inte bloggens syfte. Jag kommer framförallt allt att fokusera på mina investeringar.

Om jag lyckas med det jag åtagit mig återstår att se. Hoppas att några av er hänger med på resan och jag hoppas att jag orkar redovisa öppet under en lång tid framöver.

Nu kör vi!

6 reaktion på “Hej och välkommen”

 1. Hej,

  Vad kul med ett högt satt mål, det skall bli intressant att följa dig! Hoppas att du även kommer vilja dela med dig av dina drivkrafter och spartips du kommer på på vägen. Själv har jag också nyligen kommit på det här med ränta på ränta och kan numera åtminstonde för mitt inre visualisera att jag faktiskt en dag kommer kunna äga ”min” fyramiljonersvilla!

  Mindre grejjer som jag upptäckt (från andra bloggar) och numera försöker följa är:
  1. Använda appen matpriskollen. Har tex ”lovat” mig själv att aldrig mer köpa kaffe eller blöjor till ordinarie pris!
  2. Försöka göra en del av mina inköp på matsmart.se, både billigare och förhoppningsvis en viss positiv miljöeffekt!
  3. Kolla efter ”kortdatum” märkning i affären, sparar säkert ett par hundra i månaden på detta!
  4. Skaffat kreditkort för att samla poäng/cashback (och har ett kort som genererar att ett träd planteras för varje köp som genomförs)
  5. Har även lovat mig att inför varje köp tänka på om prylen/drycken/maten/byxorna eller vad det nu kan vara verkligen ger mig något tillbaka, är det värt att arbeta X timmar för att köpa den här grejjen. Ibland blir svaret ja, och ibland nej. Men det gäller att reflektera!

  Lycka till med bloggen och de sex miljonerna!!!

  //Marcus

  1. Tjena Marcus! Tack för att du tog dig tid att posta ett inlägg 🙂
   Ränta på ränta är fantastiskt vilket jag hoppas att min blogg så småningom kan intyga. Helt klart, 4 miljonersvillan är inte så avlägsen som en först kan tro! Massa gnetande och innan du vet ordet av är du där 🙂

   En massa bra tips där som jag säkert kommer att stjäla ideer av. Det där med kreditkort har jag faktiskt denna månad börjat med. Det trodde jag faktiskt aldrig tidigare. Men det är inte så dumt med en återbetalning i cash om 1% på allt det man köper. Bättre än att inte få tillbaka det i alla fall! Gäller bara att passa sig så man inte åker på ockerräntan.

   Lycka till med ditt sparande!

 2. Ska bli roligt att följa.

  Varför just 6 miljoner? En trevlig siffra eller något mer konkret bakom?

  Hur ska det gå till? Strategi?

  Stort lycka till!!

  1. Hej Mattias! Tack för inlägget!

   Det finns faktiskt lite olika anledningar till att jag valt just 6 miljoner. Tror faktiskt att jag ska skriva ett inlägg om det, det kommer kanske ikväll!
   Tack för inspirationen :).
   Hur går det med ditt sparande?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *