Fokus min vän…

Hej!

Ni som vill läsa aktiesnack kan genast klicka er vidare för det kommer inte att vara något av den varan i det här inlägget. Det här inlägget kommer att handla om lite tankar jag har just nu i mitt huvud.

Det har hänt mycket i mitt liv, många saker har gjort mer ont i mig än vad jag någonsin har kunnat prata med någon om. Inte för att jag inte vill, utan för att jag inte kan, jag funkar helt enkelt inte så. När livet behandlar mig tungt har jag en tendens att totalfokusera för att försöka tvinga mig själv att inte må dåligt, jag måste fokusera på något konkret för att kunna gå vidare och inte fastna i negativa tankar. Det är ingen strategi jag kör på eller något som jag bestämmer mig för egentligen, det sitter djupare än så, jag är så.

Jag tror att man är en produkt av sin omgivning. Med andra ord tror jag att människor som jag har sett upp till  under min uppväxt har format mig till den person jag är idag både värderingsmässigt och åsiktsmässigt och är det något jag har insett hos mig själv så är det att jag är en seg jävel som är jävligt svår att bryta ner. Ska till ett talibanläger med tillhörande svält och tortyr för att mina positiva tankar ska kunna brytas ner och bytas ut. Hur jävla jävligt livet än kan kännas ibland så vaknar jag alltid på morgonen med en känsla av att det är en ny dag idag och det är första dagen på resten av mitt liv.

Några mantran jag brukar tänka på när det är riktigt jobbig…

 • Jag bestämmer över mitt liv, jag är ingen betraktare av mitt liv utan jag är regissören i filmen om min tid på jorden.
 • Titta inte bakåt på vad som har hänt utan fokusera framåt på vad du vill ska hända.
 • Om ett år lever du det livet du har bestämt dig för idag. Alla steg på vägen dit består av dina val.
 • Negativa tankar som att ”jag är ett offer” ”varför händer all skit mig?” försöker jag byta ut mot punkt nummer 1 och 3
 • Alternativet till att inte uppleva smärta, bli besviken eller hantera dödsfall, är att inte leva alls. Mitt val är enkelt.
 • Slutför det jag har påbörjat (väldigt viktigt, annars börjar jag ifrågasätta mig själv, det är inte bra)

Tro mig, jag vet hur det känns när det är tungt, långtifrån att ”bara” min mamma har dött, det har funnits andra kriser också. Ibland är det svåra så överväldigande att det känns som att man bara vill ge upp. Det är då det är upp till bevis, det är då du ska kriga och det är då du ska komma vinnande ur striden.

Jag tänker att mitt beteende styrs framförallt av 2 centrala faktorer, mitt självförtroende och min självkänsla. Dessa 2 är enligt mitt sätt att se det olika saker. Självförtroende för mig handlar om vad jag gör och vad jag tror att jag klarar av medan självkänslan för mig handlar om vem jag tycker att jag är, vilken person jag har blivit.

Självförtroendet tror jag att man bygger upp genom att prova på nya saker och kliver ut utanför sin comfort zone. Ibland försöker jag göra såna saker och exempel på det är till exempel mitt bloggande och mina Investeringar.

Självkänslan tror jag hänger ihop dels med att man har fått bekräftelse av personer runt omkring en under sin uppväxt, men jag tror också att man kan bygga den genom att försöka göra bra saker som man mår gott av efteråt, riktigt gott. Ett exempel kan vara att låta andras intressen gå före sina egna ibland, även om det drabbar en själv negativt. Ett annat exempel är svårare för mig att beskriva men handlar om att stå upp för sina värderingar på riktigt – våga prata med den här personen som ser underlig ut på gymet, mer än att bara säga hej, fråga även hur träningen går och meddela denne att det ser bra ut och önska lycka till resten av träningspasset.  Då har vi i alla fall bekräftat att personen existerar och det tror jag är viktigt för både för den andra individen men också för en själv. Våga vara annorlunda helt enkelt, våga vara medmänniska i fler lägen än bara för att imponera på dina polare eller andra. Det är mycket bättre att imponera på sig själv, så tror jag att man bygger självkänsla. Det gamla talesättet var mot andra som du vill att andra ska vara mot dig håller verkligen.

Träning

Jag älskar träning, skulle jag välja mellan pengar eller träning skulle jag utan minsta lilla tvekan välja träning. Träning för mig är vad som håller mig i balans. Vem som helst kan rycka undan mattan på vilket sätt som helst men träning får mig att återfå fokus. Den hjälper mig att sätta upp olika mål och den hjälper mig att skapa balans när hjärnan är full av tankar. Träningen har hjälpt mig genom alla mina tuffaste perioder i livet, tack träning 🙂

Livet kan vara svårt ibland, ska vara svårt ibland rättare sagt, för annars lever vi inte. Vare sig vi tror det eller ej så blir vi stärkta av våra motgångar. Men detta stämmer endast under förutsättning att vi klarar av att gå vidare i livet utan att bli bittra. Det som har hänt kan man inte ändra på, däremot kan du påverka vad som kommer att hända. Kom ihåg, du lever inte ditt liv baklänges, hur din framtid blir det bestämmer du och ingen annan. Det är du som är regissören i ditt liv.

Detta inlägget tillägnar jag särskilt en vän som har det verkligen tufft i sitt liv nu. Jag önskar att jag kunde vara närmare för att stötta men det är tur att tekniken gått framåt och fejstajm existerar. En sista tanke vill jag skicka ut som jag använt mig av massor av gånger i flera olika situationer och det är att

”Livet kan alltid bli bättre”………..Glöm inte det!

 

 

 

3 reaktion på “Fokus min vän…”

 1. Detta var jättebra inlägg för mig just idag, tack! Jag har fått ett negativt besked och inser att jag gör mig till offer. Nu har jag ett annat synsätt som kommer att hjälpa mig igenom detta. Se framåt, om ett år!

  1. Hej motmiljonen!

   Jättetrist att höra att du fått ett negativt besked, hoppas att det inte var alltför allvarligt.
   Livet är väldigt tungt ibland och det gäller att det inte sätter griller i huvudet på en som gör att man hamnar i en negativ spiral, det är sällan något gott som kommer ut ur det.

   Lycka till med vad som än nu har hänt och jag hoppas att det löser sig på bästa sätt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *