Köpt in Sampo

Hej!

Udududu

Har idag fyllt på min krigskassa med 79 000kr då jag sålde en fond på swedbank för att flytta över till Avanza. Det var swedbanks allemansfond komplett som har 1 stjärna på morningstar som fick stryka på foten. Förhoppningsvis kan jag ge dessa soldater ett bättre öde på Avanza framöver i någon härlig aktie. Detta innebär att jag i nuläget har cirka 100 000 kr i krigskassa vilket känns bra då jag kan investera lite samt vänta på bra köplägen mot vår sommar kanske. Jag har inte superbråttom in med pengarna men jag vet ju hur det brukar vara. Det är kul att köpa aktier och öka på utdelningen juh!

För någon dag sen köpte jag in Sampo i portföljen då det känns som en bra motvikt den dagen det aviseras och genomförs räntehöjningar då jag tycks minnas att försäkringsbolag är ett av branscherna som kan gynnas av högre ränta. Försäkringsbolag är som bank för mig, det känns pålitligt tycker jag. Lite kaka på kaka kanske det blir då sampo är storägare av Nordea och jag också har Nordea i portföljen så vi får se vad jag hittar på med det innehavet framöver, kanske ett byte till en annan bank?

Denna månad och två månader framöver kommer jag att få med mina mått mycket bra utdelning jämfört med resten av året så jag ser fram emot att återinvestera dessa och på så sätt påskynda processen som leder mig mot 30 000 kr i snitt per månad i utdelning och ett totalt aktiekapital på 6 miljoner som är mitt uttalade mål.

Jag kör ju LCHF nu förresten. Är det någon som inte vet vad det är så är det (low carb high fat) vilket innebär att man plockar bort i princip allt socker ur kosten. Jag började förra måndagen så senaste snart 2 veckorna har vart fyllda med tonfisk, ägg, keso, kyckling,kött osv så det står mig rätt högt upp i halsen. Jag tror kosten har påverkat mig lite också, jag känner mig mer skärpt, fokuserad och dessutom så känner jag mig lite mer förbannad till vardags jämfört med vad jag brukar. Jag har sagt till andra att om jag var en arg kille så hade det nog inte vart roligt att ha mig som chef nu ( det är tur att jag är snäll haha) LCHF är lite kul och jag rekommenderar till den som söker sig bort från godissnapprandet på kvällarna. I sommar satsar jag på Beach 2016 helt klart, dax att flexa vaderna 🙂

 

11 reaktion på “Köpt in Sampo”

 1. Spännande med Sampo! Jag har också försäkringsbolag i tankarna för barnens utdelningsportföljer. Sampo i en och Gjensidige i en annan. Bra alternativ till rena banker har jag också förstått det som.

  1. Hej Hausse!

   Jamen jag tänker likadant. Jag skulle lika gärna ha kunnat tagit in Gjensidige och i framtiden kanske det blir båda 2.

   Ah du sparar i en barnportfölj du. Jag hade tänkt att göra det men tänkte sen att jag sparar i min portfölj sen ger jag henne sen helt enkelt det jag anser att hon behöver. Sen förhoppningsvis om jävligt länge så ärver hon ju mig!

 2. Hej
  Jag kommer också göra som du, dvs sälja av fonder på min bank för att kunna få likvider att handla aktier för, men än så länge väntar jag tills utdelningsperioden är över, för utdelningarna räcker för mina veckoköp tills vidare.

  Ha en skön Påsk!
  Tryggpension

  1. Hej trygg pension!

   Kul att höra av dig igen 🙂

   jag tror det är en bra ide att sälja av lite tveksamma fondinnehav för att hitta likvider. Vill det sig så kan det nog bli riktigt fina köplägen mot sommaren eller hösten. Särskilt om oljan fortsätter rasa, vissa pratar om ett brentoljepris på ner mot 11 dollar fatet. Blir det detscenariot så vill i alla fall inte jag sitta utan likvider, det kan jag lova.

   Superbra påsk på dig också och jag hoppas att allt är bra med dig!

  1. Tja spara!

   Jo jag känner att du flåsar mig i nacken och med din beslutsamhet och ditt tempo så tror jag faktiskt att du kommer att komma i fatt. Livet för oss kommer va nice om 10 år om vi får ha hälsan i behåll har jag en känsla av. Mumma tänker jag…

   Jag tackar mamma för försprånget.

  1. Tja d.j!

   Bra tips, tack! Skulle behöva lite variation faktiskt. Du skulle se mina tallrikar nu alltså, tror inte många skulle bli så sugna då det oftast ligger ett eller ett par ägg och några anjouvis typ, hehe. Ja har som ingen finess direkt.

   Hur har det gått för dig? hur länge har du kört och märker du några resultat?
   Har du förresten som jag känt av att du är lite extra förbannad eller fokuserad? Jag kan inte riktigt skilja på dem men jag känner att det är nån skillnad.

  1. Hej framtida frihet!

   Jo Sampo känns inte som en tokschansning direkt, den känns rätt trygg så det är min plan också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *