Nytt ISK konto

Hej!

uander

Jag har fixat till lite bland mina ISK konton nu. Om ni kollar på bilden ovan så kan ni se att jag har lagt till ett nytt konto som heter Nordiska aktier och dom aktierna som ligger i den nu låg tidigare i Svenska aktier vilket av förklarliga skäl blir lite konstigt. De aktier som jag har för närvarande i Nordiska aktier är mitt nya inköp Sampo och Fortum som båda har sitt ursprung i Finland. Framöver finns möjligheten att det kommer in fler nordiska aktier men det återstår att se. Oljekontot vet jag inte om jag kommer att använda något mer men det får ligga kvar tills vidare i alla fall..

Skapa ett nytt ISK konto det tror jag att alla som läser den här bloggen kan göra. Däremot kanske inte alla har i skallen hur det var man flyttade värdepapper så därför tänkte jag berätta det. Först vill jag bara säga att jag ringde till Avanza och frågade om det fanns några skatteeffekter eller något annat jag skulle tänka på om jag flyttade värdepapper mellan ISK konton men han jag pratade med då övertygade mig att jag inte behövde tänka på något så utan att kolla upp det något mer litade jag på honom.

Flytta värdepapper mellan konton på Avanza

MIna sidorÖverföringarFlytta värdepapper sen är det klart, svårare är det inte att skapa struktur i portföljen och jag gillar det. Nu kan jag få en snabb översiktbild över mina fonder, mina svenska aktier, amerikanarna och Finländarna vilket passar mig perfekt.

Glad påsk på er allihopa och se till att få lite frisk luft och träning nu under påsken. Slappa inte ihop för mycket, dä ä nte bra 🙂

 

8 reaktion på “Nytt ISK konto”

 1. Jag hade utdelning i danska Novo Nordisk, som ligger på ISK, förra veckan, och där drogs det 27% utländsk källskatt!
  Så danska aktier dras det källskatt på, får se hur det blir i Fortum sedan.
  Har oxo flera ISK för olika aktier & fonder, lättare att se fördelningen då tycker jag.

  Glad Påsk!

  1. 27% på danska aktier? det var det värsta. Får passa sig lite för dom då tänker jag! Även om man har dom på KF så känns det otroligt länge att vänta åratal för att få tillbaka dem.

 2. Halloj!

  Om du köpt aktierna först i en ISK och sen flyttar till en annan så borde det ju bli så att du blir beskattad för innehavet på båda kontona. Det blir väl inga större summor men dubbelskatt på det flyttade innehavet borde det ju bli….. Eller så tänker jag galet.

  Glad Påsk!

  PS: När får jag svar på det där mailet jag skickade?;) DS

  MvH Pengaregn

  1. Hej penga…

   Vid ingången av varje kvartal ringer då i min skalle med skatten angående hur ISK beskattas. Jag vet faktiskt inte, jag får luska i det där lite mer när jag orkar.

   Jaså du väntar på svar 🙂

   Jag har väntat på att du ska skriva mer om den där idéen du hade jag, vi har väntat på varandra 🙂

 3. Tack så mycket för inlägget, precis vad jag funderat på 🙂 Men jag blir så nervös att man blir beskattad för flytten ändå så vet inte om jag törs…

  1. Tjena miljonjakten!

   Jamen jag är lika nervös jag haha. När det gäller skatter och avgifter så är jag rent ut sagt trög. Varje gång jag försöker sätta mig in i hur det fungerar så blir jag så uttråkad så det hellre känns som att jag äter kottar. Annan information kan jag ta emot men det jag finner astråkigt har svårt att fastna! Jag tror det är lugnt att flytta värdepapper mellan 2 ISK konton men vill du vara 100 säker så ring och kolla du med. Meddela gärna här om du får något annat besked än vad jag fick.

   Ha det bra!

  1. Tja mackan!

   Jag är inte riktigt 100% säker på vad som gäller med köp av nordiska aktier. Något säger mig att om man inte har underskott av kapital (dvs högre ränteutgifter än ränteinkomster) så spelar ISK eller KF mindre roll när det gäller nordiska aktier. Men lita inte alls på mig här för jag är mycket osäker, skatteträsket är absolut inte min grej….

   Daniel investerar tror jag har mycket bättre koll än mig när det gäller den här typen av frågor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *