En titt på min Cortageavgift

Hej!

Har du koll egentligen på hur mycket du betalar i Courtage? Inte i engångskostnad alltså utan totalt, sedan du började spara? Jag tror att de flesta inte har det, jag hade det då definitivt inte. Det är inte sådär jättelätt information att plocka fram på Avanza vad jag vet och det finns kanske en anledning till det, fast det tror jag inte Avanza skulle hålla med om (eller egentligen tror jag det), men skit samma…

Hursomhelst…

Jag satte mig ner och började räkna lite för hand och fick fram följande resultat efter att jag kollat igenom mina ”notor” på Avanza där man ser Cortaget.

Cortage

 

Sedan jag började investera på Avanza den 12 Juni 2015 (Fonder) och den 17 Juni ”tror jag” (aktier) så får jag av ovanstående kalkylark fram följande information.

 • Jag har handlat aktier 167 gånger på Avanza sen start
 • Jag har betalat totalt 3 268 kronor i Cortage på 9 månader
 • Min snittkostnad per köp i Courtageavgift har landat på 17,2 kr
 • Högst Cortage per transaktion har jag betalat för Fingerprint
 • Lägst Cortage per transaktion har jag betalat för Castellum
 • Mest Courtage har jag betalat i Fingerprint, totalt 1786 kr (WoW) Det var mer än vad jag trodde.
 • Minst Courtage har jag betalat för Sampo
 • Jag har totalt betalat 0,45% i Cortage på mina aktieköp sen start

Vad får jag ut av det här då? Jag skulle säkert kunna hitta på nått häftigt syfte men ibland är det ju kul att bara veta tycker jag. Det finns inget särskilt syfte. En rolig detalj jag kan påpeka är att OM jag hade gjort dessa transaktioner på en storbank Tex Swedbank så hade min Cortage avgift totalt varit 16 533kr. Alltså 5 ggr dyrare Cortage än vad jag har fått på Avanza…..det är ju bra :).

 

 

 

2 reaktion på “En titt på min Cortageavgift”

  1. Tjenare Stefan!

   Blev inspirerad av din kommentar och ditt inlägg så jag började luska lite eftersom att ja med ville kolla hur mycket jag har betalat i Cortage totalt för alla mina aktier. Det blev lite knepigt att plocka fram då jag också månadssparar i fonder så jag var tvungen att mixtra på lite, Därav att det tog lite tid innan jag svarade nu.

   OM jag nu har räknat rätt så ska jag ha betalat totalt 0,45% av mina totala insättningar i Cortage vid köp av aktier vilket kanske är det roligaste nyckeltalet att hålla koll på så tack för tipset 🙂 Jag ska lägga in den siffran i mitt inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *