Månadssammanställning 31 Mars

Hej!

Lastavagn

Mars månad har vart en ganska intensiv månad för mig och jag har handlat aktier för  38 272 kr totalt, jag har inte sålt någonting, Mestadels har jag fyllt på i de bolag jag redan äger och jag har också köpt in ett nytt bolag till portföljen. Anledningen att det blev just Sampo då jag tittat på flera bolag beror på att jag ville ha in ett försäkringsbolag i portföljen. Stort, tryggt,stabilt, så som jag vill ha det. Jag har sålt fonder på Swedbank för 79 000 kr som jag har satt in som krigskassa på Avanza + att jag har återinvesterat all min utdelning under månaden så allt har flutit på precis som planerat vilket känns helt underbart.

Börsen har som vanligt sprattlat ordentligt och det har gått upp och ned från dag till dag. Dock tycker jag mig uppleva att svängningarna ändå blir något mindre hela tiden sedan nyår och nu på slutet, efter Yellens snack i New York där hon manar till försiktighet, har investerarviljan verkat återvänt, åtminstone tillfälligt.

En lustig iaktagelse jag har gjort är att det kändes som att för nån månad sen bara så varnade alla för bank medan nu verkar alla helt plötsligt vilja äga det istället!? Det svänger verkligen fort mellan ris och ros i den här branschen men jag känner att jag rätt snabbt har blivit härdad. Nu börjar jag faktiskt bli lite van. Mitt portföljvärde har sjunkit rätt mycket i år och det beror på att Fingerprint har sjunkit sjunkit drastiskt sedan årsskiftet vilket har stor inverkan på mitt resultat.

Hur har det gått för min portfölj då?

Mars månad                                                                       Sedan årsskiftet

 • Nysparande:                               11 000                      (39 900 kr)
 • Utdelningar:                                3 470                            (4410)
 • Sparande 31 mars:                  1074 816                (1 020 566 kr)
 • Portföljförändring mars:      +0,78                               (-7,55)
 1. En månad som slutar marginellt upp (+0,78%) och i kronor räknat ca: 8 500  kr med nysparande inräknat.
 2. Jämfört med 31 december har min förmögenhet på Avanza vuxit en hel del, ungefär 54 000 kr.
 3. Totalt sedan jag började investera 16 juni 2015 så ligger jag i skrivande stund ungefär 30 000 kr plus.

Mina aktier 31 mars

Mimimi

Mina utdelningar har börjat ta fart och kommer vida överstiga min prognos. Anledningen till det är…

 • De flesta företagen har höjt sina utdelningar jämfört med när jag gjorde prognosen.
 • Jag har handlat fler aktier både från min krigskassa och från mitt nysparande sedan årsskiftet.
 • Jag återinvesterar alla utdelningar. Hittills i år 4 410 kr.

Hoja

 

Nedan kan ni se hur det har gått totalt för min portfölj sedan jag investerade på avanza (jag tror bilden visar gårdagens siffror)

 

blanskartnar

 

Så här har jag fördelat tillgångarna på Avanza just nu. Jag ligger gärna rätt tungt med likvider ett tag framöver och har just nu inte särskilt bråttom att fylla på då läget känns lite osäkert just nu. Sen om det kommer rejäla nedgångar så vill jag absolut kunna fylla på ordentligt, som jag gjorde i januari och februari till exempel.

dudajada

 

Nu ser jag mycket fram emot April månad, brukar kunna vara bra månad. Följande tänker jag

 • Jag funderar på att fylla på i banksektorn, kanske ta in ytterligare en bank (jaja ni vet nu att jag gillar bank)
 • Möjligtvis fylla på i Sampo, mitt nya innehav
 • Sen hoppas jag att det kommer fler köprekar på Fingerprint för gör det det med en bra rapport så känns det som att kursen trots all trading snart måste dra iväg uppåt. P/e tal runt 9-10 känns verkligen i underkant på ett av Europas mest framgångsrika företag på den kanske hetaste marknaden just nu.

Nu kör vi ända in i……april

C ya!

7 reaktion på “Månadssammanställning 31 Mars”

 1. Fortsätter att leverera ser jag:)

  En fråga, din krigskassa är inte inne på avanza idag utan tanken är att sätta in den när du ska handla?

  För på ena bilden med en sammanställning av dina konton så har du 1289 kr i likvida medel och sedan på bilden över fördelningar så har du 9,4% likvider?

  Känns som att något inte stämmer!

  1. Tjena spara!
   Min krigskassa är den som det står collector på när jag visar kontoöversikten, bilden alltså.
   Exemplet som du ser överst i detta inlägg tex så står det 100 022 just när jag screenshotade den bilden. Mitt totala kapital 1074 885 på samma bild. Krigskassan ca:10% av kapitalet, pendlar lite upp och ner.

   Var ser du 1289 kr nånstans?
   Ahhhhhh…..just nu när jag kollar en extra gång ser jag var du tittar…..nu förstår jag.
   Det du ser är slattarna som jag har liggande på mina olika konton, mina ISK konton, som har blivit över efter att jag har handlat aktier. Jag sparar alltid lite på kontona för att inte få skuldränta så att de alltid kan dra cortageavgiften.

   Min krigskassa är alltså kontot som heter collector, under Amerikanska aktier 🙂

 2. Hej Drommaren!

  Grattis till det fina resultatet! Kul att se att utdelningarna verkligen börjar ta fart nu!

  Jag tänker angående kommentaren på min blogg att du inte skulle äga så många bolag, men ser att du i dagsläget har 18st. Om jag bollar en liknande fråga tillbaka till dig, hur tänker du angående mängden bolag i portföljen? Har du nått ditt tak nu eller kommer du fortsätta att köpa nya aktier om du finner nya intressanta?

  Må väl och lycka till!

  1. Tja uds:)

   Det var inte alls menat som någon provocerande fråga utan den var verkligen genuin.

   Jag själv hade ju tänkt att bygga en fondportfölj i början men började köpa lite aktier och upptäckte hur kul det var att spana efter företag, leka med tanken om utdelningen som lön i stället för löneslaveri, så jag tyckte nog att det var själva spänningen i aktier som gjorde att jag mer och mer övergick till det istället för fonder. Dessutom har man ju nånting att skriva om på bloggen också 🙂

   Däremot märker jag att när jag ska administrera runt mina innehav på olika sätt så tar det ju definitivt mer tid ju fler bolag jag har på alla sätt och vis, därför funderar jag ibland på att det kanske skulle vara lönsammare att äga fonder i längden och därav att jag frågade dig hur du tänker.

   Men jag vet nu att jag definitivt kommer fortsätta med aktier eftersom att det känns mycket roligare än fonder, livet ska ju vara kul också 🙂

   Till sist så lever ju förhoppningen att något bolag man har kanske exploderar och genererar vinst kortsiktigt som aldrig en fond skulle kunna göra,där är verkligen långsiktigheten nyckeln.

   Ungefär så tänker jag.

   1. Hej igen,

    Först av allt, vill åter poängtera att jag inte tog illa upp eller såg din kommentar som något negativt. Tycker det är roligt att få kommentarer och få utveckla mina tankar kring olika ämnen.

    För det andra, tack för ett utförligt och bra svar. Håller med dig i ditt resonemang och det är väl ungefär av samma anledningar som att jag själv äger aktier. Skall bli väldigt kul att följa dig framöver!

    Må väl och trevlig helg!

    1. Tjena uts,

     När jag läste om min egen frågeställning såg jag att den var lite klumpigt ställd, hade lite bråttom, så sorry för det

     Lycka till framöver!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *