Veckans topp och botten

Hej!

(Hej igen) Lägger till ett extra klipp först av allt så alla kan checka in på det om ni har lust. Jag rekommenderar skarpt att ni kollar på detta då det inte bara är underhållande utan skickar en tanke om att man bör tänka en gång innan man börjar svinga vilt. Jag stal detta klipp från spara för livet blogg men jag tror han överlever och till och mer gillar det :)……Enjoy!

garps

Återigen fredag och ytterligare en vecka har passerat. Det har vart en vecka fylld av lite smått och gott och det har som vanligt vart upp och ner.

Toppen

Den mest positiva överraskningen i min portfölj under veckan var nog H&Ms kursreaktion på q1 rapporten. Hur bra rapporten egentligen var har jag inte tillräckligt med kompetens för att uttala mig om. Däremot så kan jag tycka att det var en lite väl positiv kursreaktion på vad jag kan utläsa ändå ett rätt mediokert kvartal. Jag menar, de tjänade ändå 1,4 miljarder mer under samma kvartal förra året, ändå hyllas de som rockstjärnor eftersom att de slog analytikernas förväntningar med 100 miljoner eller nått sånt.

Men jag gillar ju H&M och hyser ju inte minsta lilla tvivel att bolaget kommer att stå sig i många år. Kul att få bekräftat att onlineförsäljningen också visar på bra resultat, det bådar gott för framtiden.

 

Botten

Den här veckan står ett bolag överlägset längst ner på åtminstone min lista, det är Nordea. Jag har läst runt lite på nätet och på olika bloggar och har till min förvåning sett att många resonerar som att

”Jamen alla banker gör ju så, det är ju klart att Nordea också ska göra så, inga problem”

Jag kan bara konstatera att jag absolut inte håller med om det resonemanget, trots att jag ändå förstår hur de menar. Men jag har dels en ganska stark inre kompass när det gäller värderingar och jag har en dotter som ska växa upp i ett samhälle som bland annat jag har varit med och format. Jag kommer aldrig att acceptera att samhällsfunktioner korrumperas genom att säga att jag tycker att det är ok bara för att alla andra gör det, never ever, jag viker inte ner mig för den typen av retorik. I min värld har de tabbat sig rejält om detta visar sig stämma och det ska de straffas och pinas för.

Gör för helvete inte om det här nu era pengakåta rikspuckon utan se till att göra ert jobb istället.

Vi har väl inte nått stadiet än att det är ok att iscensätta en misshandel och lägga ut på Youtube bara för att andra gjort det? Jösses alltså, ibland blir jag nästan mörkrädd.

Men nu är det fredag och då ska inte jag sura bara för att Nordea pissat utanför toaletten eller bara för att fjortonåriga tjejer misshandlar varandra bara för skojs skull, nej för fan. Jag ska göra som alla andra och stirra ner i min ”fredagsbright öl” med 50% färre kalorier och låtsas som att regnar.

Ha nu en bra helg!

”Å ta för fan moraliskt ställning i viktiga frågor om ni värnar ett samhälle som ska vara bra att leva i framtiden i även för våra barn”

Puss på er 🙂

 

6 reaktion på “Veckans topp och botten”

 1. Jag gillar ditt rättspatos. Apatin och likgiltigheten hos massorna underlättar för korruptionen. Istället för att förfasas verkar resultatet mest bli att alla blir opportunister. ”Jag vill ha mindre korruption eller fler möjligheter att delta”, har blivit ”Jag vill ha fler möjligheter att delta”. Hörde du om den nazistiska konststölden och den judiska ättlingen som nu fick bekräftat att hans tavla gömdes i ett offshore-bolag ägt av en konstmagnat (som tidigare förnekat detsamma)?

  1. Tjena Tom!

   Jo jag såg ju om det där på tv, fördjävligt, vad mer kan man säga? Egoismen är kraft att räkna med…

  1. Tja Spara…

   Nae jag har inte sålt mitt innehav och kommer inte att göra det heller. Jag tycker att det är jävligt fult gjort av Nordea att skatteplanera åt sina kunder för att slippa betala skatt i Sverige. Men det är inte tillräckligt för att jag ska sälja mitt innehav. Den enda branschen som står utanför min sfär helt och hållet är tobaksbranschen, den kommer jag aldrig att investera en krona i!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *