Nu ska ni få höra

Hej!

altan

Den här helgen ser jag fram emot mycket. Nu kommer nämligen delar av min familj upp för att hälsa på vilket kommer att bli supersköj som Glen skulle ha sagt. Det var länge sedan jag träffade dem och jag har saknat dom mycket. I morgon bär det av till en stugby i närheten där vi ska festa loss, basta, käka gott och förhoppningsvis ha det riktigt härligt. Jag har gjort mitt första uttag från Avanza idag för att ha råd med stuga och öl och grejer och det sved lite i sparhjärtat….Nä, nu ljög ja, det gjorde det faktiskt inte 🙂

 

chrbanVeckan som har gått har faktiskt varit en riktig raket för mig och det mesta av resultatet kommer såklart från Fingerprint som har stigit 15-20% nått sånt i veckan. När det såg som sämst ut efter nyår så låg jag runt 120 000 back i portföljen (från toppen) men jag börjar ha hämtat igen det nu genom ett ivrigt investerande under Januari och februari när börsen backade mycket. Nu tänker jag bara att jag borde ha satsat lite mer för nu verkar det ju vända men jag har soldater redo om det skulle dippa i vår och sommar. Jag har faktiskt investerat ganska friskt i veckan…

 • Jag har följt min plan i att höja banksektorn och jag har fyllt på både i Swedbank och Nordea som handlas i rätt attraktiva nivåer nu om man får tro proffstyckarna (i det här fallet gör ja det) trots att banksektorn förmodligen kommer att få lida ett tag till under 2016 och säkert en bra bit in i 2017 också. Men förr eller senare kommer dom tillbaka, tills dess som chansar mest säger, CAAAATCHING!
 • jag har fyllt på i verkstadssektorn via AtlasCopco trots att det är lite farliga tider för branschen, men va fasiken man ska inte överspekulera, atlas är nog ett tryggt alternativ på lång sikt.
 • Saxborn eller va fasen vd för Castellum nu heter gjorde ett gott intryck när jag såg honom i börslunch och jag gillar deras gigantiska investering, det gjorde däremot inte marknaden vilket passade mig utmärkt eftersom jag ändå ville fylla på i bolaget då det var ett av mina minsta innehav i portföljen.
 • Jag har också fyllt på lite i ett av mina nordiska innehav, Fortum.

När det gäller utdelningar så har de verkligen börjat komma igång nu, fasen vad kul det är att bara sitta och titta när pengarna börjar göra jobbet åt dig. Fast ska jag vara riktigt ärlig är inte det riktigt sant för börjar jag räknar timmar som jag lagt ned på allt som har med aktier och sparande att göra så har jag nog jobbat mer timmar med det än vad jag har gjort med mitt ordinarie jobb senaste året. Men träd är till för att vårdas tills frukten kommer, det är då man äter, eller hur 🙂

sprta

 

Hittills i år har det droppat in över 9000 kr i utdelningar och jag förväntar mig ungefär 25 000 kr totalt under hela året, möjligtvis lite mer än det och allt återinvesteras för högre utdelningar nästkommande år. Jag har faktiskt inte tänkt på det så mycket men det är faktiskt redan mer än en hel extra månadslön per år som droppar in i utdelningar, jag tror inte riktigt att jag har fattat det än. För att beskriva det på ett annat sätt kan man säga så här….

Mitt mål är att få 30 000 kr i månaden i utdelningar för då kan jag sluta arbeta och leva ett annat typ av liv, hur långt har jag kommit nu då?

 • Totalt ca: 25 000 i utdelningar i år – nästan 1/12 av mitt mål – 8.%
 • 8,% av mina totala utgifter för året täcks just nu av utdelningar vilket är samma sak som passiva inkomster.Kul va? Detta tackar jag min mor för, synd att inte hon får följa min resa, jag tror hon hade varit stolt…

Om, och jag säger om, jag kommer att nå 6 miljoner inom 10 år (snart 9 då jag bloggat ett år i sommar) återstår att se, mycket kan hända i livet som man inte kan förutspå. Men den dagen jag når mitt mål ska jag bjuda in ett gäng väl valda personer och sen ska vi åka på den mest lyxiga resan jag någonsin vart på, det ska bli startskottet på mitt nya liv och det ska verka som en morot för att jag ska orka fortsätta mitt gnetande även perioder när det är tungt. Det ser jag verkligen fram emot 🙂

Nu närmast är det stughelg, familjemys, bastutajm och ett helskopalis festande in på småtimmarna. Han håller på va gammal farsan men är det nånting han kan så är det att hålla låda på fester, i morgon party, på söndag bakfyllestyrke haha.

Trevlig helg på er!

3 reaktion på “Nu ska ni få höra”

  1. Hej Anders!

   Tack så mycket för de fina orden 🙂

   Det var hur kul som helst med familjen i helgen, nu gäller det bara att hinna nyktra till innan imorgon då arbetsveckan drar igång igen.

   Hoppas du haft en bra helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *