Mehmed Kaplan

Hej!

Ni har väl inte missat att en minister har avgått idag va? Vår bostadsminister Mehmed Kaplan. Jag satt och lyssnade på hans ”avskedstal” och tyckte faktiskt att det var ganska bra. Jag tyckte han var rak och tydlig och pratade ur skägget men vad han tyckte i alla fall. Annars har jag tyckt tidigare att han kan låta lite fjompig, men det kanske alla politiker gör. Nåja, aja baja som politiker att inte kunna svara på i vilka sammanhang man hänger runt med extremister och varför. Mumlande och käbblande kommer man inte långt med utan jag tycker att han lika tydligt som han berättade om sin excellenta person vid avslutande presskonferensen också lika tydligt borde kunna förklara varför han slänger runt med antisemitiska uttalanden och inte bara be om ursäkt för att han gjort det. Det är min åsikt. Men starkt av honom att närvara vid presskonferensen trots allt.

Några andra som inte gjorde lika bra i från sig enligt mitt sätt att se på saken var Åsa Romson och Stefan Löfven. Löfven käbblade på på presskonferensen och återupprepade samma mantra om och om igen hur Kaplan själv valt att avgå och att han höll med. Han svarade kanske på 7-8 journalistfrågor och gav i princip exakt samma svar på alla frågor, jag har beviljat Mehmed entledigande och det var på hans begäran. Sommar och sol och inte ett moln på himmelen för polarna där.

Jag å andra sidan kan tycka att om det fanns förklaringar till Mehmets handlingar så förklara detta då så kan vi gå vidare i livet. Fanns det inga förklaringar utan det helt enkelt stämmer att Kaplan skitit i det blå skåpet så tycker jag att statsministern borde ha tillräckligt med kurage att berätta det på presskonferensen, Jag förstår att det inte är lätt när kompisen står bakom men jag tycker nog att man är skyldig att göra det som statsminister trots allt när det framkommer så pass allvarliga anklagelser mot ett statsråd.

Åsa Romson, hon fattar inte jag alls hur hon ens kan vara kvar som språkrör för miljöpartiet faktiskt efter alla hennes blunders. Jag har absolut ingenting personligt emot henne eller hennes parti (hon är säkert bra egentligen) men driver man en antirasistiskt agenda genom att berätta att det är de vita männen i medelklassens fel till all skit så tycker jag att man som språkrör måste åka hem och göra om läxan. Resonerar man som henne tycker jag…..

 • Att man lever på fel sida av sekelskiftet
 • Att man driver en hetsjakt mot vita medelklass män.

”Det känns ju lite skumt att hon ska representera min talan då när hon så tydligt förklarat att det är jag bland annat som är hennes största fiende, hmm, mycket märkligt”

Jaja, gillar inte hon mig gillar inte jag henne heller! Så det så…

2 reaktion på “Mehmed Kaplan”

 1. Hörde inte presskonferensen, men ditt referat låter helt rimligt. Löfven brukar t ex inte svara på just de frågor som ställs utan mer på de frågor han samtidigt formulerar i sitt huvud (kan handla om vad som helst faktiskt).

  Min enda invändning är att vår kära bostadsminister heter Mehmet, inte Mehmed.

  1. Tja Micke!

   Jo han har en tendens att mumla en del vår kära statsminister, men jag gillar han ändå 🙂

   Jag invänder mot invändningen mot stavningen och påstår att det beror vem som stavar haha…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *