Bra med kursfall i Coca Cola?

Hej!

Jag har flera gånger funderat på att skriva här på bloggen om min oro pga att Coca Cola comp aktien bara stiger och stiger. Det är den enda aktien av alla aktier jag äger som i princip stigit non stop i ett års tid. Den stiger inte mycket men den har stigit rätt konstant. Jag handlade in mig på 38 dollar och har bestämt mig för att fylla på när den går under 40 dollar igen. Den har legat runt 46 dollar tills idag då den helt plötsligt tokdök med runt 4%.

Jag ska berätta min teori…..

Jag tänker att Coca Cola är en sån där aktie som sparare och institutioner gärna äger när det blåser riktigt mycket på marknaden. När det började blåsa rejält förra sommaren med framförallt Grekland och Kina så började aktien stiga och har stigit non stop i princip sedan dess. Jag har hela tiden tänkt att investerare inte vet var de ska förvara sina pengar så därför har de parkerat i Coca Cola i avvaktan på bättre investeringsmöjligheter. Därav har jag varit lite orolig när aktien bara har stigit och därför bli jag lite glad idag när jag ser att aktien tokdyker för första gången på ett år, förövrigt har inte aktien före idag vart på de här höga nivåerna sedan 1998.

Jag (låtsas) vara säker på att det är storinvesterare, ni vet såna här riktiga aktiemafiosos som nu ser bättre investeringar och litar på marknaden tillräckligt mycket för att plocka ut sina parkeringspengar som de haft i Coca Cola och nu istället satsar dem på lite mer riskinvesteringar. Det innebär ju tänker jag att de inte längre tror att marknaden ska kollapsa i ruiner efter våren här mot sommaren…. 🙂

Haha, det är lite kul att spekulera hej vilt tycker jag….

Är det någon som tror på min teori? I såna fall är det nog läge att investera i aktier nu trots allt.

Bara för att vara tydlig så tror inte jag på min egen teori, men lite kul är det att spåna….eller hur?

6 reaktion på “Bra med kursfall i Coca Cola?”

  1. Tja Anders!

   Nope, inte nu jag avvaktar bättre tillfälle vilket jag tror kommer att ges framöver. Jag har inte bråttom in. Jag vill heller inte ha sådär jättemycket i utländska aktier. Men kommer Cola under 40 dollar igen fyller jag nog på. Annars tycker jag det finns andra bättre alternativ just nu

    1. Tja Anders!

     Varför jag inte vill vara så jättemycket viktad mot utländska företag beror på flera olika saker…
     – Jag bor i Sverige och känner bäst till det politiska och sociala landskapet här
     – Lättare (för mig) att hitta och förstå information om bolagen
     – Många anser att de diversifierar mot valutarisk om man har utländska aktier (jag håller med ) men anser också att man exponerar sig för valutarisk.
     – Det finns så många fina svenska bolag så jag vet inte riktigt varför egentligen jag ska äga så många utländska.
     – Utländsk källskatt, det är ju bara jobbigt 🙂
     – Många gillar utländska bolag för fler utdelningstillfällen per år (det gör jag med) men för mig spelar inte det så stor roll. Kul med cash flow men inte avgörande på något sätt för mig. Funkar bra med utdelning 1-2 ggr per år, stör inte mig.

     Men huvudanledningen av dessa får jag jag ändå säga beror på att jag finner det enklare att hitta information om svenska bolag (och Nordiska) Amerikanska är lite jobbigare tycker jag.

     -Jag tror att gammelbankerna kommer att vara en bra investering på de nivåer de är nu på 10års sikt.
     – Jag tror nischbankerna bara har börjat sin resa också och jag misstänker att de kommer ta stora marknadsandelar framöver. Bara här känner jag till kanske 10 personer som nyligen har flyttat över kapital till Avanza och Nordnet.
     – Som alla som läser min blogg vet tror jag att Fingerprint kommer att vara en guldgruva närmaste tiden, jag tycker fortfarande att det är ganska bra läge att gå in men inget jag rekommenderar ändå eftersom att det är förknippat med hög risk. Ska man in så ska man läsa på mycket först så man förstår riskerna.

     Förutom aktier jag redan äger så tittar jag på flera intressanta objekt bland annat: Nike, Banc of nova Scotia, Softronic (fast jag väntar på dipp där, under 7 kr funderar jag på entry till sommaren), Alfa Laval, Diös…..det finns många bolag när jag kommer igång.skulle kunna hålla på länge till.

     Kom ihåg att ovanstående bara är min åsikt och jag rekomenderar absolut inget att köpa någonting. Jag bara berättar hur jag tänker….

     1. Superkul att du delar med dig, det är en av mina främsta källor till kunskap just att få ta del av hur andra tänker:)

      Bank of Nova Scotia finns med på min bevakningslista också.

      Tack än en gång för ett förträffligt svar?

      MvH Pengaregn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *