Veckan som gått och nya överföringar

Hej!

Bloggen idada

 

Jag har varit ovanligt lugn under veckan som gått, jag har inte handlat jättemycket. Dock har jag fyllt på i några av mina svenska innehav. Små påfyllningar har gjorts i Swedbank, Nordea  Atlas Copco och Castellum för runt 1000 lappen vardera. Sen har jag gjort en mer rejäl påfyllning i Hennes och Mauritz på kurs 255,70 för 10 000kr ungefär. Oavsett vad olyckskorparna viskar om så tycker jag att det känns som ett stabilt köp inför framtiden. Under veckan har jag fyllt på för 14 000kr totalt i mina innehav.

Jag har också lagt en säljorder på mina fonder på Swedbank i fredags som jag väntar mig går igenom på måndag eller tisdag. Eftersom jag gjort en ganska kraftig vinst på dessa och de ligger i vanlig depå så kommer jag att få betala skatt för dessa nästa gång det är dags att deklarera. Skatten skulle bli runt 26 000 kr när jag räknar 30% vinst på det så det gäller att ha dessa i beredskap nästa sommar. Pengarna kommer föras in på Avanza och jag kommer att låta de ligga på sparkonto Collector till en början i alla fall. Givetvis är planen att merparten ska investeras i stabila utdelningsaktier under nästkommande år. Totalt räknar jag med att jag kommer ha cirka 340 000 kr på Sparkontot efter transaktionerna. DVS en ganska rejäl krigskassa i fall börsen skulle få för sig något :). Det känns stabilt inför sommaren.

Utan att jag direkt har tänkt på det så har jag ju oklokt nog lagt mina finska innehav i en ISK vilket jag skulle råda andra att inte göra. Det är ju fördelaktigare att ha dessa i KF faktiskt så jag tror att mina fortsatta investeringar i finnarna kommer att hamna i KF. Det gäller bara att komma ihåg detta när jag ska fylla på i dessa igen. Eller ska man kanske sälja innehaven i ISK och sen köpa in dem igen i KF? Jag vet inte vad som är smartare, är det nån som har en klar ide om detta?

 

 

 

 

6 reaktion på “Veckan som gått och nya överföringar”

 1. Jag fick precis sålt mina Fortum på mitt ISK (köptes till hög kurs, ville sälja på +/- 0), men då jag redan har nästan lika många på KF, köpta på X-dagen, så vill jag vänta tills kursen sjunker igen, innan jag köper nya på KF.
  Kanske köper jag 5 st i månaden tills jag är nöjd.

  Tryggpension

  1. Hej trygg pension!
   Jag har så jäkla kort tålamod jag så idag så sålde jag allt innehav i finska aktierna i både sampo och Fortum för att köpa tillbaka samma summa i KF direkt. Fanns säkert smartare alternativ men jag orkade inte sålla bland dessa utan ville få ordning i portföljen direkt. Smartare hade kanske varit att investera i lugnare takt i samma innehav igen men jag köpte in mig för 60 000 direkt igen!

   Hmmm, ibland är jag lite för snabb när jag ska göra saker….

  1. Hej Anna!

   MMmm nog troligt att jag gör så! Mitt innehav i finnarna är ju inte gigantiskt än så länge så sett på 10 år så ska det väl göra särskilt mycket varken till eller ifrån!

  1. Tja Spara!

   Jo jag såg det faktiskt, att du fyllde på också. Verkar som rejält många är pessimistiska nu men nog fan ska det mycket till om inte H&M ska fortsätta leverera även framöver. Nyöppningarna kanske inte genererar gigantiskt direkt men låt det sjunka in ett tag i statsbilden så kommer även de nyare marknaderna och städerna att leverera tror jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *