Jag tror jag svimmar

Hej! (OBS, nytt! checka in mina aktuella innehav under fliken min portfölj vettja!)

stockholm-sweden-winter

I morgon kommer jag att åka iväg till huvudstaden för att vara med på en föreläsning via jobbet. Vi är 3 stycken som åker och vi kommer fram kring lunch tid på Onsdag som kommer bli en lugn dag. Mest troligt kanske lite shopping och sen bara ta det lugnt på hotellet (tur de har Gym, ska träna som satan). Sen på Torsdag blir det att lyssna på föreläsningar hela dagen och sedan på fredag så ska vi hålla vår föreläsning för runt 90 personer eller något sånt och lite nervös är jag men det ska nog gå bra! Så räkna inte med någon uppdatering på bloggen förrän tidigast till helgen.

Men ovanstående skriverier har inget med anledningen att jag tror jag svimmar att göra utan det gäller Swedbank. För första gången i dag sedan jag gjorde mitt allra första köp i banken (21 Juli 2015) så ligger jag nämligen plus efter att aktien tog ett rejält skutt upp idag med 2,59% vilket i sin tur gör att jag i skrivande stund ligger 755 kr plus. Kul va?

Det som är så roligt med det här är att det visar att det verkligen lönar sig att snitta ned sig i aktier. Skam den som ger sig ( i bra bolag). I snart ett års tid har jag hållit på att snitta ned mig i bolaget och jag vet inte hur många små köp jag har gjort. Däremot vet jag att jag har fortsatt köpa kontinuerligt och jag har gått från mitt ursprungs ”GAV” 205 kr/aktie ner till 176kr/aktie idag. Så här ser mina köp ut hittills….

skuraejNu kommer kanske inte kursen att hålla i sig  men jag tycker ändå att detta visar på styrkan i att snitta ned sig i kvalitetsaktier. Det som behövs är en tydlig strategi, en tro på bolaget och kapital att investera periodvis för att få ett vettigt GAV.  Detta är alltså en strategi man kan använda sig av om man vill investera relativt säkert på börsen till liten risk att göra fel. Passar oss amatörer perfekt!

Vi höres till helgen!

 

 

12 reaktion på “Jag tror jag svimmar”

 1. Följt din blogg ett antal månader nu (en av ca fem bloggar jag kollar dagligen för uppdatering). Första kommentaren. Vill bara säga att det är fantastiskt roligt att följa dig på din resa. Keep it up!

  1. Tjena Niklas!

   Wow, vad glad jag blir när du skriver sådär snällt :). Tack så mycket för den vänliga kommentaren. Bara jag inte nu får prestationsångest hädanefter. Hoppas du fortsätter hänga med länge till och om du bestämmer dig för att själv starta blogg så meddelar du förstås det till mig, deal?

   Ha det bra!

  1. Tjena pengarmoneypengar!

   Jajjebulle som vi sa när jag var liten. Det gäller att vara envis 🙂

 2. Bra jobbat!

  För mig ligger nästan alla svenska aktier på rött, eftersom jag inte kunnat snitta ner mig pga brist på likvider i år.
  Men förhoppningsvis kan jag börja minska mitt GAV i några aktier när jag börjar med nya insättningar i juli.
  Jag kan i alla fall glädja mig åt att alla utländska aktier är blåa med marginal!

  Tryggpension

  1. ps:
   Visst har jag återinvesterat utdelningarna men det har mest varit i aktier som ändå legat mycket rött, så skillnaden har inte varit så stor ändå.

  2. Tja tryggpension!

   Jag håller med om Amerikanarna, dehar verkligen gått bra senaste året. Alla mina ligger också rätt rejält plus faktiskt. Lite dubbelbottnat när det visar blått eftersom det känns för mig som att jag bara går och väntar på att det ska rasa haha.

   Trist att du saknat likvider ett tag men lycka till när du fortsätter igen i Juli!

 3. Bra jobbat. Det är faktiskt inte lätt att utföra när man står där i realtid och kursen sjunker…

  1. Tja Stefan!

   Som du säger är det svårt att pynta in under nedgång när alla rubriker bara pekar ut det negativa överallt. Då är det viktigt att man kan luta sig mot en strategi som man tror på och att man har satsat på bolag man tror på långsiktigt. Detta går inte nog att understryka tycker jag….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *