Jag tror jag svimmar

Hej! (OBS, nytt! checka in mina aktuella innehav under fliken min portfölj vettja!)

stockholm-sweden-winter

I morgon kommer jag att åka iväg till huvudstaden för att vara med på en föreläsning via jobbet. Vi är 3 stycken som åker och vi kommer fram kring lunch tid på Onsdag som kommer bli en lugn dag. Mest troligt kanske lite shopping och sen bara ta det lugnt på hotellet (tur de har Gym, ska träna som satan). Sen på Torsdag blir det att lyssna på föreläsningar hela dagen och sedan på fredag så ska vi hålla vår föreläsning för runt 90 personer eller något sånt och lite nervös är jag men det ska nog gå bra! Så räkna inte med någon uppdatering på bloggen förrän tidigast till helgen.

Men ovanstående skriverier har inget med anledningen att jag tror jag svimmar att göra utan det gäller Swedbank. För första gången i dag sedan jag gjorde mitt allra första köp i banken (21 Juli 2015) så ligger jag nämligen plus efter att aktien tog ett rejält skutt upp idag med 2,59% vilket i sin tur gör att jag i skrivande stund ligger 755 kr plus. Kul va?

Det som är så roligt med det här är att det visar att det verkligen lönar sig att snitta ned sig i aktier. Skam den som ger sig ( i bra bolag). I snart ett års tid har jag hållit på att snitta ned mig i bolaget och jag vet inte hur många små köp jag har gjort. Däremot vet jag att jag har fortsatt köpa kontinuerligt och jag har gått från mitt ursprungs “GAV” 205 kr/aktie ner till 176kr/aktie idag. Så här ser mina köp ut hittills….

skuraejNu kommer kanske inte kursen att hålla i sig  men jag tycker ändå att detta visar på styrkan i att snitta ned sig i kvalitetsaktier. Det som behövs är en tydlig strategi, en tro på bolaget och kapital att investera periodvis för att få ett vettigt GAV.  Detta är alltså en strategi man kan använda sig av om man vill investera relativt säkert på börsen till liten risk att göra fel. Passar oss amatörer perfekt!

Vi höres till helgen!

 

 

12
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
drommarenPengarMoneyPengarSpara för livetTryggpensionStefan Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Niklas
Guest
Niklas

Följt din blogg ett antal månader nu (en av ca fem bloggar jag kollar dagligen för uppdatering). Första kommentaren. Vill bara säga att det är fantastiskt roligt att följa dig på din resa. Keep it up!

PengarMoneyPengar
Guest

Fint exempel på hur bra det är att köpa då och då!

Spara för livet
Guest

Skoj att se att det vänder!

Tryggpension
Guest

Bra jobbat!

För mig ligger nästan alla svenska aktier på rött, eftersom jag inte kunnat snitta ner mig pga brist på likvider i år.
Men förhoppningsvis kan jag börja minska mitt GAV i några aktier när jag börjar med nya insättningar i juli.
Jag kan i alla fall glädja mig åt att alla utländska aktier är blåa med marginal!

Tryggpension

Tryggpension
Guest

ps:
Visst har jag återinvesterat utdelningarna men det har mest varit i aktier som ändå legat mycket rött, så skillnaden har inte varit så stor ändå.

Stefan
Guest
Stefan

Bra jobbat. Det är faktiskt inte lätt att utföra när man står där i realtid och kursen sjunker…