Äntligen helg!

Hej!

hejåhågåstå

 

Mmmm veckan har inte vart särskilt kul i det avseendet att min portfölj har haft lite svårt att svälla senaste dagarna, tvärtom faktiskt. Tisdagen började ju bra med ett litet rally men sen dess har det vart nedgång (visst var det så? ja är lite dagvill) Nu har siffrorna inte uppdaterats på Avanza med dagens nedgång inräknat men ett par 10 tusingar har jag allt tappat senaste 7 dagarna.

Särskilt kasst har Fingerprint gått som sedan aktiespliten har backat cirka 12% eller för mig i rena pengar ungefär 30 000kr. Tji fick ja när jag trodde att kursen skulle stiga något, men jag börjar bli van att ha fel nuförtiden, särskilt i mina prognoser vad gäller skrivna aktie. Men sanna mina ord, Fingerprint kommer rekylera upp igen och gör den inte det ska jag endast äta nutrilett under 1 vecka nästkommande jul, det lovar jag. (hmm, äre ölen som lovar nu igen månne?) Men allt vad jag kan utläsa talar för en ordentlig uppryckning framöver faktiskt.

Sen har vi ju H&M som går riktigt tungt och har backat runt 25% senaste året. Bara senaste månaden har de tappat 10%. Inte sedan augusti 2013 har kursen vart så låg och fortfarande finns det fallhöjd även om många proffstyckare verkar enas om att den nog stabiliserar sig snart kring de här nivåerna. Mycket intressant detta (eventuellt brexit oaktat)…..

För cirka 1,5 år sedan eller nått sånt var den berömda och enligt mig eminenta bloggaren 40%20år med i nån ekonomipod (minns inte vilken) men jag kommer ihåg att han pratade H&M då som han tyckte var den bästa aktien på börsen. Han sa i det avsnittet (kom ihåg att killen är rätt försiktig och ligger med rätt mycket likvider utanför marknaden när det råder risk) att när H&M faller under 160 kr så är det i princip värt att gå all in i företaget. Å vad händer?….

450 fler butiker senare eller nått sånt och 20 miljarder till i vinst så sitter de allra flesta och mer eller mindre sågar företaget?…???

Är verkligen företagets framtid så mycket sämre nu jämfört med när 40%20år kom med sin analys och syn på företaget för drygt ett år sedan? Jag tror inte det, helt ärligt tror jag inte det. Visst är det lite trist att se att företaget minskar sin vinst för första gången på 6 år men det betyder väl ändå inte att framtiden är tokmörk? Jag är i det närmaste helt övertygad om att expansionen kommer att ge resultat framöver. Först sår man fröet, sedan äter man frukten. Jag är övertygad om att de också kommer att vara konkurrenskraftiga online framöver (vilket givetvis är ett måste, i alla fall i vissa länder) och jag tror dessutom att nya marknader behöver mogna lite innan försäljningen där kommer igång på allvar….MMmm

Framtiden smakar gott för H&M är fortfarande min tro och jag önskar att jag inte var i det närmaste fullinvesterad där nu, annars tror jag att det hade vart en mycket bra entry nu. Nog om H%M….

Nästa vecka…

planerar jag att trycka in 10 000 extra i pref aktierna så att jag når mitt mål om totalt 100 000 kr där och jag kommer nog att fylla på i Nordea 1 gång till om kursen fortsätter Dala. Det tar dock emot lite då jag egentligen anser mig ligga rätt där i förhållande till min resterande portfölj.

Kanske kommer jag också att köpa in ett nytt innehav i portföljen då jag har skapat en högrisk portfölj som jag tänker mig ska bestå av max 10% av mitt portföljinnehav. Min tanke varierar mellan att ha någonstans mellan 2-5 sådana ”högriskaktier”. Vilka och om det blir återstår att se. Jag har faktiskt spanat i veckan men har inte hittat något intressant ännu. Förslag på sådana mottages gärna.

Nu viker jag in årorna, drar in magen och suger i mig sista slurken Lapin och sen blir det nog glo på TV. På söndag blir det Go Cart…Nice!

Trevlig helg!

 

 

2 reaktion på “Äntligen helg!”

    1. Tja Rickard!

      Grymt att du hittade avsnittet. Jag har inte lyssnat på det men det är säkert rätt, tycker mig minnas att det var börspodden när du nämner det.

      Thx m8! (PS. hade inte en susning vad FTW betydde, ropade åt tjejen att googla så nu vet ja!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *