Fotboll, bara fotboll (EM)

Hej!

Irland (1)      Sverige (1)

Men herregud alltså, inte var det då en fröjd direkt att se Sverige inleda EM det måste jag säga. Å innan nån baissare börjar, nej jag kan inte göra det bättre själv, men jag kommer att klaga lite ändå!

Kim Källström har helt enkelt gjort sitt i landslaget, vilket jag tycker borde ha vart hans öde redan för ett par år sedan, han håller fan inte måttet alltså. Visst, han har en en fin vänsterdoja, det har han. Men det blir lite som en Beckam…..fast i rullstol. Det är inte mycket annat han kommer med. Nae, en hungrigare spelare skulle jag vilja se. Men han slutar ju efter EM…

Marcus Berg lite för vek alltså. Försvann ju egentligen helt och hållet i matchen, visade inget självförtroende. Sprang mest å viftade bakom andra spelare tyckte jag. Då tyckte jag…

John Guidetti var bättre faktiskt, han tog för sig lite mer och känns lite tyngre än lätte berg.

Klart bäst idag tyckte jag var Martin Olsson som rörde sig fint på banan, tidigare har jag tyckt att han har verkat lite långsam, men idag hade han krut under dojorna. Dessutom fina inlägg från vänsterkanten vilket inte är så jäkla lätt att slå med precision i den farten han hade. Mycket bra.

Zlatan är Zlatan, går ju inte bänka värdens nionde underverk (efteränta på ränta) hur dåligt han än spelar en match. Han behöver bara en halvchans….

Det som Sverige verkar ha så fruktansvärt mycket problem med jämt och ständigt tycker jag är kortpassningsspelet. Det känns ibland som att (för ni som kommer ihåg det) Mild syndromet, stelbenssyndromet, bekommer Sverige. De blir så jäkla stressade att de inte kan slå de enklaste passen. Givetvis kan vi inte räkna med att Lillsverige ska prestera som de riktigt stora fotbollsländerna men jag jämför inte med dem. Jag jämför med Grekland, Irland och den typen av länder men tycker ändå just Sveriges kortpassningsspel är sämre.

Till våran fördel brukar vi ju säga att vi är organiserade och kämpar som fasen men det tycker jag att alla länder är idag. Mitt förslag är att Sveriges fotbollsförbund får skicka ut ett PM till Fotbollsföreningar runt om i Sverige där de proppsar på att bollkontroll under press måste vara ett naturligt inslag i varenda träning. Inget halvpress utan nu snackar vi tokpress, det tror jag är lösningen.

Ska nog ha ett taktiksnack med 4 åringen min i morgon om detta eftersom hon just har testat på sin första (fot) bollträning. Det ska börjas i tid, hon ska lyssna på pappa!

🙂

 

 

En reaktion på “Fotboll, bara fotboll (EM)”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *