Brexit varning

Hej!

 

Nästa Torsdag smäller det. Då röstar Storbritannien för om de ska fortsätta vara en del av EU eller ej. Det kommer att bli enormt spännande att följa utvecklingen de nästkommande 9 dagarna tycker jag.

Englands premiärminister sedan 2010, David Cameron tog en rejäl chansning när han för 3 år sedan lovade det Engelska folket en folkomröstning angående medlemsskapet i EU. Han var hårt pressad både från den mer konservativa falangen i sitt eget parti samt från UKIP`s framgångar, (som jobbar för ett utträde ur EU) och jag undrar idag om han verkligen förstod vad konsekvenserna av ett utträde skulle kunna betyda.

Brexit skulle riva upp alla avtal som förhandlats fram mellan EU och storbritannien de senaste 43 åren sedan de gick med i gemenskapen. Dessutom skulle säkert även flertalet avtal som EU har med resten av världen också behöva ses över då storbritannien  garanterat har ett finger med både här och där i olika avtal. Jag har dessutom läst nånstans att utträdesavtalet kommer att ta upp till två år att förhandla om vilket under den tiden skulle leda till osäkerhet lite överallt. Det kommer åtminstone att bli minst något år av relativt vakuum innan vi börjar få besked om hur det går i de olika förhandlingarna. Under den tiden tror jag det kommer att vara  rejält volatilt på börsen och det tror jag en hel del trejdare och andra hajar skulle gilla. Jag skulle däremot skita knäck under tiden…..:)

England, eller egentligen London specifikt är ju ett handlesnav i Eurozonen och många finansiella företag har ju sina huvudkontor där. Ett utträde ur EU skulle antagligen betyda att många av dessa skulle behöva flytta till Eurozonen och sannolikt skulle det skapa den följden att andra intressenter inom området skulle följa med.

Men även om Storbritannien skulle lämna EU så kommer inte det att vara världens undergång utan vi kommer att resa oss igen liksom så många gånger förr. Frågan är bara hur lång tid det kommer att ta…..jag ska ju ha 6 miljoner om 10 år juh. Nä Storbritannien, för säkerhets skull, stanna kvar är ni schyssta, jag har ju en tidsplan att följa…..

 

 

4 reaktion på “Brexit varning”

 1. Hej
  Riktigt trevlig blogg du har.
  Jag har lite tankar kring en möjlig investering och undrar om jag skulle kunna få spåna tankarna med dig? Jag är inte så öppen av mig och vill inte skriva i ett kommentarsfält.
  Kontakta mig gärna på min E-post

  1. Hej investeraren.

   All form av kommunikation vad gäller investeringar på börsen sker via min blogg och i offentligheten, jag varken får, kan eller vill prata prata om privatinvesteringar. Men vill du dryfta tankar eller ideer här i kommentatorsfältet så är det helt ok.

   Gäller det andra frågor kan du skicka mig ett mail på drommaren1@outlook.com

 2. Ett fall på företagspriser orsakat av allmän nervositet och oro, utan förankring i verkligheten, är ju precis vad man vill ha om man kunna köpa fler aktier för mindre pengar!

  1. Tja Danne!
   Visst är det så, på ett sätt håller jag med dig. Dock vet jag ändå inte om brexit är bra i det mellanlånga perspektivet(10-20 år) då jag tror att det kan få fler negativa följder som tex att fler länder hakar på och vill lämna och vips har vi en uttdragen orolig process som kommer att hålla på en herrans massa år, det vill inte jag. Visst kommer det att skapa trejdinglägen men jag skulle hellre verka i en något lugnare marknad faktiskt.

   Nu säger inte jag att ett eventuellt brexit skulle vara en katastrof, inte alls, men jag tror att det skulle kunna föda negativa konsekvenser som just nu kan vara svåra att överskåda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *