Veckan som gått

Hej!

ölskagga

Ja jösses vilken vecka som jag nu har lagt bakom mig. Fingerprint har som jag tidigare berättat om  haft ett jätteras tillsammans med i stort sett resten av övriga bolag i OMX 30 som slutade -1,27% för veckan.

Investeringar under veckan

Jag har viktat upp mina preferensaktier från cirka 4 till 8% av min fortfölj så nu har jag ungefär 100 000 kr investerat i Balder och Akelius. Jag har handlat för totalt 76 648 kr och följande aktieköp förutom preffarna har gjorts….

  • Fingerprint för 56 000 kr
  • H&M 2000 kr
  • Investor 1000 kr
  • Swedbank 1600 kr
  • Castellum 1200 kr
  • Nordea 1500 kr
  • Tele 2 2000 kr
  • Atlas Copco 1000kr

Jag har följt min strategi om att investera mindre summor fram till att vi får lite mer klarhet i hur det bli med Brexit. Kan vara skönt att ha lite krigskassa kvar om börsen får ordentlig skrämselhicka vid ett eventuellt utträde. Jag har verkligen inte trott att Storbritannien skulle lämna tidigare men efter de senaste opinionsundersökningarna har jag blivit mer tveksam. Hursomhelst blir det mycket spännande att se vad som händer tycker jag.

Mitt totala portföljvärde har tappat rätt rejält den senaste veckan där alltså främst Fingeprint spelat en avgörande roll.

övervägandesele

 

Funderingar kring nytt köp

Tillströmningen av nya människor och urbaniseringen samt den låga räntan gör att bostadsmarknaden fortsatt är mycket het. Efter att ha lyssnat på politiken så är jag ännu mer övertygad nu om att det kommer att byggas som aldrig förr i det här landet. Det kanske var att ta i men det kommer att byggas en hel del i alla fall, det jag övertygad om. Därför så vill jag precis som Petrusko ha in ett byggbolag i portföljen och just nu lutar det åt att valet kommer att falla på NCC då det har stark exponering mot Sverige. Förmodligen kommer jag att ta en lite mindre position nästa vecka med avsikt att fylla på under nästkommande året.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *