Nu gäller det…..

Hej!

Det finns en massa människor som just skiter fullständigt i att det pågår en omröstning i Storbritannien angående deras medlemskap i EU eller inte. Jag förstår att folk inte orkar bry sig, jag gör verkligen det. Man kan tycka att Engelsmännen själva måste få avgöra om de vill vara med i en överstatlig union eller inte, det tycker jag också.

Men om jag nu för en gångs skull fullständigt skiter i hur börsen kommer att påverkas utan funderar på hur framtiden kommer att se ut för oss alla så tycker jag att det vore väldigt synd om Engelsmännen till slut kommer att lämna.

För mig betyder EU en gemenskap mellan de länder som finns i vår del av världen.

  • Det betyder att jag eller min dotter kan åka till England och studera om vi vill. Det betyder att om jag bli skjuten i huvudet på någon bakgata när jag är där så har jag rätt till sjukvård i det landet.
  • Jag värnar den inre marknaden. Det betyder att vi får sälja varor och tjänster mellan länderna i EU utan att betala tullar. Ett land i EU får inte gynna produkter från det egna landet utan varor och tjänster ska säljas i regionen på samma villkor (tur för sverige)
  • Jag kan skicka pengar till min dotter när hon flyttar till Frankrike i framtiden utan problem
  • Samarbete mellan polisen i de olika länderna vad gäller organiserad brottslighet. Alla underättelsetjänster i regionen har kontakt med varandra och utbyter information.
  • Men det viktigaste av allt!!!! Ett EU land har aldrig någonsin startat krig med ett annat EU land- varför inte tror ni?

EU är ett gigantiskt projekt med en massa fel och brister förstås som behöver jobbas på, som vår sjukvård ungefär. Men det betyder ju inte att vi ska hoppa ur gemenskapen eller lägga ner sjukvården i landet, eller hur?.

Mänskligheten är av naturen jävligt ego och så länge man bor i ett fredligt land som Sverige som inte har haft krig på över 200 år så är det inga problem att lämna 20 spänn i rädda barnen asken på ICA. Det klarar alla. Däremot om vi får problem och blir hotade, då kommer vår verkliga sida fram på ett annat sätt. Sätt ett gäng på en sjunkande båt på medelhavet med en livbåt och kolla vad som händer! Ridderligheten existerar inte och den har aldrig existerat, det har däremot Darwins teorier!

Min slutsats av mitt babblande är att jag har inga större förhoppningar om att vi ska kunna omvärdera alla människor till att bry sig om varandra, det hör helt enkelt inte till vår natur.

Så här ser jag på EU. Om jag lämnar alla mina tillhörigheter till grannen, DVS TV, soffa, Köksbord; Ipad osv så kan det ju tyckas väldigt korkat att om jag senare bestämmer mig för att spränga grannens bostad, då förstör jag ju mina egna saker juh. Samma sak är det med EU och affärsavtal! Det finns ju inte ett enda EU land som skulle tjäna på att invardera ett annat EU land eftersom att det i sak skulle vara som att attackera sina egna tillgångar och intressen. Korkat om du frågar mig……därav bra att EU finns! EU skapar stabilitet och Fred i det långa loppet tror jag. Ett uppbrott kanske inte skapar krig direkt, däremot ökar det sannolikheten….i alla fall om du frågar mig!’

Hoppas England röstar för att stanna! Jag tror det, vad tror du?

2 reaktion på “Nu gäller det…..”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *