Resultatet första dagen av Brexit….

Hej!

Grexit 222

 

Jahapp, jag hade gissat att OMX skulle falla 8% idag och när jag kollar på Avanza nu står det just det så min gissning var rätt bra. Alltid nånting att glädja sig åt när allt lyser rött :). OMX har som sagt fallit drygt 8% och min aktieportfölj har fallit 6,77% så ingen kudde som dämpade fallet där att skryta om heller. Preferensaktierna är det enda i min portfölj som inte totalt har tappat greppet även om dom också har fallit något idag.

Räknar vi kronor och ören så har jag idag efter Brexits första dag förlorat 76 770 kronor i portföljvärde. Sämst av alla aktier i min portfölj har Fingerprint gått som backat 11%. Därefter har vi gammelbankerna, Sampo, Investor och Atlas Copco som trängs om att bli bästa 2an där de har backat mellan 8-10%. Bäst av alla aktier i min portfölj har Castellum klarat sig idag som endast backade 3,4% så stor applåd till dom.

Några köp har jag hunnit med idag också även om jag har tagit det lite lugnt på köpknappen, fort gjort att man handlat för mycket. Totalt blev det köp för lite drygt 10 000kr idag och det innebär att krigskassan sinar, har nu ungefär 90 000 kr (har även gjort privata uttag till semester från kassan) kvar där att shoppa för och det kommer vara investerat om några veckor ifall det fortsätter ner. Därefter återstår nysparande och utdelningar för att finansiera nästkommande köp. Om vi når dit återstår att se.

Närmaste månaderna förväntar jag mig att det kommer att florera massor av rykten av alla de slag innan vi får något konkret att haka oss fast vid. Denna osäkerhet kommer att spegla av sig och skapa hög volatilitet på aktiemarknaden. I ett bästa scenario så ser jag att EU länderna lyckas övertyga marknaderna om att de har koll på läget och kan leverera politiska beslut som lugnar oss. I ett värsta scenario så ser jag det motsatta, EU ledarna får svårt att enas och oro sprids som även motiverar andra EU länder att fundera på om också de ska dra sig ur EU…..

…..Oavsett scenario så står mina soldater redo längst fram och inväntar order. De första bataljonerna har redan dragit iväg så nu är det bara strategerna och elitgrupperna kvar. Erövringen har bara börjat och det återstår att se om min krigslist överlistar motståndaren. Gör den inte det så får Överbefälhavaren (Likt Cameron) fundera på om han är rätt person att styra skutan….

 

 

 

 

 

 

3 reaktion på “Resultatet första dagen av Brexit….”

 1. Hej!

  Jobbigt att räkna kronor antar jag, men -6,77% är ju ”bättre” än index iaf 🙂

  Själv landade jag på -5,94% för Sleipner

  1. Tja Husse!

   Mjo det var en redig nedgång idag måste ja säga. Det blir intressant att se hur nästkommande veckor utspelar sig. Vi får se om proffstyckarna har rätt i att marknaden kommer att lugna ner sig ganska fort.

   Sleipner klarade sig bra då 🙂

   1. Jo, intressant ska det bli. John Skogman i Börspodden hade ett fantastiskt uttryck som jag tror passar en sån här dag:
    ”Det är roligt när det svänger, som man säger när man är nära gråten”.

    Sleipner har några större innehav som inte var så volatila, så nedgången blev lite mildare. Å andra sidan är det likadant när det stiger. Idag upp 1,73% mot OMX 2,55%

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *