Min strategi just nu

Hej!

Hittills har veckan inte följt den trend som jag trodde i Söndags att Brexit skulle medföra, alltså fallande aktiemarknad. Efter Tisdagens återhämtning så var jag nästan säker på att det skulle gå ned på Onsdag men det gjorde det inte utan det har varit en rätt bra drag uppåt sedan Måndagens kraftiga fall. Vad det beror på vet jag inte riktigt men helt klart men några nyheter som verkar ha lugnat marknaden är…

 • att den globala ekonomin knappt påverkas av Brexit
 • att Europa (förutom England) kommer att klara sig bra
 • kanske blir det inte ens Brexit trots valresultatet
 • Generellt ganska rogivande rubriker i media
 • Starkt USA som tuffar på

Generellt tycker jag att medias bild överlag verkar vara ganska positiv då jag förväntat mig nattsvarta rubriker om bankernas undergång….typ…..men så har det hittills inte blivit.

Nu tror ju jag att marknaden kommer att vara extra volatil de närmaste 1-2 åren på grund av det här men kanske så blir effekterna av ett Brexit inte så stora som i alla fall jag initialt trodde. Det är alldeles för tidigt att börja gissa nu utan svaret på hur marknaden kommer reagera får framtiden utvisa. Jag har i alla fall en kortsiktig plan på hur jag kommer att investera nu de närmaste veckorna och månaderna…..

 • Jag kommer fortsätta föra över cirka 12 000 kr varje månad till Avanza
 • Jag kommer försöka hålla mellan 5-10% i krigskassa
 • Jag kommer att investera ungefär en dag i veckan, inte mer.
 • Jag kommer att investera små summor (cirka 1000 kr) i varje aktie
 • Jag kommer inte att ta några stora beslut alls närmaste tiden innan jag får mer information
 • Jag kommer fortsätta spara i mina fonder (ruskigt sugen ibland på att plocka ut alla fondpengar och bara satsa på aktier)

Jag har säkert glömt en rad saker ovan men ungefär så här ser min strategi ut framåt och över sommaren sen får vi se vad som händer till hösten. Min känsla är att jag kommer att ligga fullinvesterad i aktier innan året är slut och det kan mycket väl vara så att jag plockat in fler bolag i portföljen också. De mest intressanta företagen för mig just nu som jag tror kompletterar min portfölj är…

 1. Avanza (jag tror mycket på nätbankerna eller nätmäklarna i framtiden, de ÄR framtiden)
 2. Realty income (alldeles för dyr nu men jag vill i framtiden ha in den också, mest för att jag vill ha in en månadsutdelare i portföljen och den här är min favvo med ökade utdelningar i 45 år eller något sånt..
 3. Softronic, jag bara väntar på mitt läge att gå in här och jag hoppas på att komma in under 6,5kr. Då pyntar jag in 50 000 på en gång! Denna cykliska aktie kommer jag att äga kortsiktigt.
 4. Starbreeze eller paradox (vill gärna ha en fot i gaming kategorin också. Många gillar spela om jag säger så…

Sen tittar jag ju på flera andra bolag förstås och håller ögon och öron öppna men dessa ovan nämnda skulle jag gärna komplettera min portfölj med om köpläge uppstår….

 

6 reaktion på “Min strategi just nu”

 1. Har samma dilemma för AT&T. Köpte en pytteliten post för $33,72 i januari. Har inte backat sedan dess och är nu uppe i $43,21.

  Visst drar man sig för att köpa in sig om den stigit, men tittar man i backspegeln så hade det varit bra att hoppa på både vid $35 och $38…

 2. Ja du är inte ensam om att vilja plocka in Realty men den går som tåget. Funderar själv på att bita i det sura äpplet och öppna plånboken, känns som man kan vänta sig grå när det kommer till Realty.

  I övrigt ser din och min strategi för den närmsta tiden väldigt lika ut:)

  Ha det gott!

  MvH Pengaregn

  1. Tja!

   MMmm inte lätt att komma åt Realty Income. På min bevakningslist har jag angivit en kuringång på runt 40-45 så i dagsläget är det inte aktuellt alls, inte ens nära faktiskt. Kanske åker den aldrig ner igen men gör den inte det så finns det så många andra svenska bra aktier så jag ska nog kunna klara mig i alla fall 🙂

   Sommaren kommer säkert att bjuda på nåra fina köplägen, då jäklart!

   Ha det gött du me!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *