MÅNADSRAPPORT JUNI

Hej!

Junibuni

 

Juni månad har passerat och det mest minnesvärda var ju utan tvekan Brexit, alltså att Storbritannien valde att lämna EU. Första öppningsdagen så sjönk OMX med mer än 8% och flera med mig trodde nog att börsen skulle fortsätta ned efter det, men så har det inte blivit. Nu är det såklart alldeles för tidigt för att dra några stora växlar men börsen har faktiskt återhämtat sig skapligt, eller bra faktiskt därefter, aktiespararna söker lite risk igen. Jag hann handla för ungefär 10 000kr i dippen den röda måndagen men trodde att fler och bättre köplägen skulle komma, det kanske kommer i sommar, följdvågorna har vi nog inte sett ännu misstänker jag.

Hur har det gått för min portfölj då?

Juni månad                                                                         Sedan årsskiftet

  • Nysparande:                               14000                      (77 900 kr)
  • Utdelningar:                                431                           (21 250)
  • Sparande 31 Maj:                 1 430 440               (1 020 566 kr)
  • Portföljförändring juni:      -4,75%                              (-5,12%)
  1. Jag backade rätt bra denna månad. -4,65% och i kronor räknat blir det back 71 532 kr.
  2. Hittills i år har min förmögenhet på Avanza fortsatt växa.
  3. Min förmögenhet på Avanza har sedan årsskiftet stigit

Mina aktier idag (4 Juni)

aktierjuni jaha

 

Sen har jag ju fonder också. Om ni tittar under fliken min portfölj längst upp så ser ni vilka fonder jag har, de har inte förändrats något. Jag fortsätter att spara 3000kr där varje månad så sedan starten av bloggen så har jag satt in 36 000 kronor där så det tuffar på. Ibland blir jag riktigt sugen på att sälja fonderna för att köpa aktier för alltihopa men har hittills lyckats besinna mig då jag ändå tycker om mina fonder. Men säkert kommer jag gå all in i aktier framöver, det tror jag. Dock inte riktigt än.

Mina utdelningar har börjat ta fart och kommer vida överstiga min prognos. Anledningen till det är…

  • De flesta företagen har höjt sina utdelningar jämfört med när jag gjorde prognosen.
  • Jag har handlat fler aktier både från min krigskassa och från mitt nysparande sedan årsskiftet.
  • Jag återinvesterar alla utdelningar. Hittills i år 21 251kr.

juniutdelning

Nedan kan ni se hur det gått för mig totalt sedan jag började investera på Avanza den 16 Juni 2015, ungefär ett år sedan.

junihahaha

Så här har jag fördelat tillgångarna på Avanza just nu. Hela tiden sedan årsskiftet så har jag legat rätt tung med likvider men den kassan börjar faktiskt sina lite nu. Jag har kvar drygt 100 k i likvider och det är ungefär 7% av min portfölj. Jag vill helst aldrig gå under 5% krigskassa eftersom att jag vill ha möjlighet att alltid satsa om börsen faller kraftigt. Jag kommer i dagarna att flytta runt 15-20 000 kr till Avanza så krigskassan kommer fyllas på något.

juni sporten

Nu har vi Juli att se fram emot och eftersom jag har fyllt på i Balder pref rätt mycket så kommer utdelningen att bli ok. Inte på långa vägar som sommarmånaderna men ändå ok. Jag räknar med att få ungefär 900 kr då jag förutom Balder också får utdelning från Coca Cola och de soldaterna tar givetvis plats i min maskin.

Förövrigt fullkomligt älskar jag sommaren och kommer att försöka njut av de soldagar vi får. Därav förmodligen lite lägre aktivitet på bloggen framöver…..

Glad sommar på er! 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *