4 weeks EXTREME challange

Hej!

crazytrining

Det finns 2 ordspråk jag verkligen gillar. Det första är ett jag brukar använda här på bloggen lite nu och då, det gäller sparande och investeringar och det lyder så här…

”Gör som 95% av befolkningen inte gör under ett par år för att leva som endast 5% av befolkningen gör under resten av ditt liv”

Det andra ordspråket gäller träning och det lyder kort och gott så här…

”Train insane or remain the same”

Ni kan se det här som mina 2 starkaste motton i livet just nu. När det gäller börsen och investeringar så har ju ni som följer min blogg god koll på hur jag följer det första ordspråket. Däremot så brukar jag inte prata så mycket om det andra ordspråket……förrän i dag. Följande gäller….

Nästkommande 4 veckor kommer jag att köra en ursinnig satsning på träning. Varför? Därför att jag kan och därför att jag har bestämt mig. Vill du haka på så gör gärna det. Det är 4 veckor av ditt liv och det enda som krävs är att du bestämmer dig, det behövs (nästan) inget annat. Vill du inte vara med kan du ligga i hängmattan och bara följa mig varje dag eftersom att jag kommer att blogga om detta dagligen, det är helt ok det också.

Om du vill köra precis som jag så kommer jag använda följande utrustning…

 • Rullskidor (köp om du har lust om du inte har, annars byt ut mot cykel)
 • Träningsskor
 • Gymkort (funkar med fria vikter hemma också)
 • Viktigast av allt, ett jävlar anamma se till att du har bestämt dig, det har jag.

Följande gäller för de nästkommande 4 veckorna….

 • Jag kommer träna som en galning, allt jag bara kan och orkar
 • Jag kommer att dokumentera öppet varje dag på bloggen vad jag har tränat
 • Jag kommer att dokumentera exakt vad jag har ätit under dagen

Ok! Första galna dagen har varit idag. IOFS har jag tjuvstartat lite tidigare genom att vandra ett par mil med min bror i helgen och förra veckan körde jag ett galet gympass där jag gjorde 100 repetitioner med 100 kg i marklyft. Det hade jag aldrig klarat om jag inte hade tränat med en tokdåre, 40+ brandman tillika träningsgalning. Passar mig perfekt…

Hursomhelst….

4 weeks extreme challange första träningsdag ser ut som följer…

Lunch: Gymträning, Bröstpass ca: 1 tim

Övning 1: Hantelpress.

20 repetitioner vardera, 10,12,14,16,18 (kg)

10 repetitioner vardera: 20,22,24,26,28 (kg)

5 repetitioner vardera: 30,32,34,36,38 (kg)

2 repetitioner vardera:40,42,5, 45 (kg)

1 repetition 50 (kg) Förövrigt personbästa i hantelpress 

Övning 2: superset: Cable cross och bröstpress maskin (superset är när man byter mellan 2 övningar och kör direkt)

Vi körde trappa här från lätt till väldigt tungt. först 10, sen 8, sen 6 och sist 4 repetitioner, gradvis ökad vikt.

Övning 3: superset: Bröstpress snett uppåt och press inåt (se bild)

Här körde vi också trappa från lätt till det tyngsta vi kunde med samma princip som förra övningen, alltså 10, 8, 6 och 4 repetitioner (reps = antal gånger vi gör övningen)

bröstmaskin

bröstpressen

Övnig 4: Superset: Bänkpress och maskinbänkpress (ni vet där lyftstången sitter fast i maskinen, (se bild nedan)

Här körde vi ökande, började på 60, 80, 100, 110 (sista fick jag hjälp med) Här körde jag 3 or på de 2 första, tvåa på 100 och 1 på 110.

sista bröst

 

Övning 5, Superset: Bänkpress och maskinen på bildeovan.

Här körde vi 50 repetitioner på 50 kg och direkt därefter 100 repetitioner utan vikt i maskinen ( ca 20 kg)

Sen var jag klar med lunchpasset 🙂

Eftermiddagspasset, alltså pass nummer 2 för dagen lyder som följer…. (tog 3,5 timmar att genomföra)

 • 1,6 mil rullskidor direkt följt av
 • 4,8 km terränglöpning upp och ner,följt av
 • 30 min rodd på gymmet, följt av
 • 30 min gång på löpband i uppförsbacke

Nuvarande status: 21:21 visar klockan, bloggar om dagen, vattnet rinner i badkaret och direkt därefter blir det sängen, men först…

Dagens kost…

 • Frukost: 4 ägg gulor med blandat med vatten (inte så äckligt som det låter)
 • Lunch: 4 äggulor med vatten
 • Middag: halstrad lax med en avocado
 • Mellanmål: 2 st gainomax och lite nötter.
 • Kvällsmål: Efter badet blir det 4 äggulor till i Juice innan jag lägger mig

Ni som har följt mig länge vet att jag alltid kommer att ha en utmaning levande på bloggen och det här blir alltså min utmaning nummer 2 sedan jag började blogga. Den första utmaningen var vasaloppet och det misslyckades jag med. Det kommer jag inte att göra med den här utmaningen.

Om 4 veckor drar jag till Mallorca, då kommer jag att vara i betydligt bättre form än vad jag är nu. Hoppas att jag lyckats inspirera någon till att joina mig i 4 weeks EXTREME challange.

Nu kör vi!

4 reaktion på “4 weeks EXTREME challange”

  1. Tja Anders!

   Jag jobbar heltid som chef i kanske en av de mest utsatta branscherna. Dessutom har jag senaste året fått ta utökat ansvar på grund av olika orsaker. Jag har en tonåring hemma och jag har en lite tjej på 5 år som behöver uppmärksamhet och jag har inte tagit ut någon semester i sommar.Dock har min sambos föräldrar bjudit oss en vecka utomlands den 12 Augusti men förutom det jobbar jag hela sommaren…..

   Jag menar absolut inte att lyfta mig själv utan det jag försöker säga är att det handlar om att man bestämmer sig för det. Inga bortförklaringar helt enkelt. Alla kan ju träna så mycket som de hinner åtminstone, eller hur 🙂

   Hoppas du bestämmer dig för att köra på, då kan vi motivera varandra 🙂

   Även om du inte gör det så önskar jag dig en riktigt trevlig sommar och härligt att se att du jobbar på så bra med bloggen, jag läser den varje dag.

   Ha det så bra nu!

   1. Du har helt klart en poäng! Nu känner jag mig ju lite som en sopa som ”inte hittar tiden” jämfört med dig;)

    Ska försöka ta mig i kragen. Idag blev det iallafall en lång promenad i skogen… Alltid något:)

    Hoppas du och familjen också får en fantastisk sommar!

    MvH Pengaregn

    1. Tja Anders.
     Promenader funkar alldeles utmärkt. Mitt budskap är helt enkelt att prioritera träningen. Lyfta upp den till en ”to do thing” i vardagen. Som att borsta tänderna ungefär, man bara gör det. nivån bestämmer man själv förstås.

     Ha det gött

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *