MÅNADSRAPPORT JULI

Hej

Juli nu igen

Juli har passerat och jag har mest snackat om min 4weeks EXTREME challange hela månaden. Men misströsta inte, jag är fortfarande mycket aktiv vad gäller mina investeringar och jag följer börsen och allt runt i kring varje dag. Dock får nog erkännas att jag också har njutit av den fantastiska svenska sommaren som är svårslagen i sina bästa stunder så lika aktiv som vanligt kanske var en liten överdrift.

Hursomhelst….

Jag har lite problem med hur jag ska redovisa den här månaden eftersom att jag har plockat ut 90 000 kr från  krigskassan. I min hjärna har jag tänkt som så att krigskassan också fungerar som en buffert till övriga utgifter, detta har gjort att jag inte har ett separat buffertsparande. Hittills har jag aldrig plockat ut något därifrån så det har aldrig vart några problem…..förrän nu.

För att göra det lite enkelt för mig så säger jag att jag inte har lagt undan något nysparande denna månad helt enkelt så blir redovisningen mer sanningsenlig.

Hur har det gått för min portfölj då?

Juli månad                                                                         Sedan årsskiftet

 • Nysparande:                               0                                  (77 900 kr)
 • Utdelningar:                                903                           (22 153)
 • Sparande 29 juli:                 1 468 140                   (1 020 566 kr)
 • Portföljförändring juli:      + 7,17                             (0,21%)

Juli månad har vart en stark börsmånad och min portfölj har stigit lite drygt 7%. I kronor blir det drygt 100 000 kr upp denna månad, sico bicko med såna summor men fort gjort så vänder det ned igen. Resan söderut kanske redan har börjat, OMX30 -1,51 idag, vi får se. Skulle inte förvåna mig om det blir en megaresa söderöver nu när jag för första gången på ett år sitter riktigt tunn i krigskassa. Vadå? Bitter….moi? no no no…..

Mina aktier idag (2 Juli)

aktierjulidajaja

 

Mina fonder har haft en bra månad också och är upp 3,46%  eller 7 736kr. Fonderna känns stabila som vanligt. Får säga att det känns lite ovanligt att de visar blått då de senaste året lyst i väldigt stark rödfärg….grattis fonderna, bra jobbat!

Utdelningar!

Under fliken utdelningar kan du se en sammanställning över dessa. Juli månads utdelning kommer jag att redovisa där någon dag framöver så håll ut….Dock kan jag avslöja att Juli månads utdelning blev 902 kr (Coca och balder pref), inte alls illa faktiskt. Dessa är som vanligt återinvesterade och bidrar till en ännu högre utdelning nästa år. Mumma för det! Totalt hittills i år så har jag erhållit 22 154, SEK och alltihop har återinvesterats.  Jag får se om jag når upp till 30 000kr i utdelningar i år. Jag tror det faktiskt men är inte helt säker.

Nedan kan ni se hur det gått för mig totalt sedan jag började investera på Avanza den 16 Juni 2015, ungefär ett år sedan. Skaplig avkastning får man ändå säga även om mitt fokus främst ligger på utdelningarna. Om 2 veckor kan jag mycket väl ligga minus på nedanstående bild men utdelningarna tickar på och de återinvesteras precis som petflaskorna bör göras, visst gör du det förresten?

karateman

 

 

Som ni ser nedan så är fördelningen inte riktigt vad jag hade önskat eftersom mitt mål har vart att ligga minst 5% likvid no matter what så att jag slipper vara ledsen och stå utan resurser om det skulle komma en snabb och djup dipp. Kanske dax at börja kolla upp hur superlånet på Avanza egentligen fungerar? Skulle börsen rasa är jag inte helt främmande att ta på mig lån till en riktigt fördelaktig ränta faktiskt. Men jag hoppas jag slipper det, gillar inte riktigt tanken ändå även om det känns troligare nu än för ett år sedan.

klarnaspalka

 

Ha det gött alla, ses! 

2 reaktion på “MÅNADSRAPPORT JULI”

 1. Wow, vilken häftig känsla det måste vara när aktierna ökar 100 000 kronor i värde under en månad! Men som du skriver så kan det snabbt vända också. Gäller att hålla sig till sin strategi 🙂

  1. Tja pengarmoney!

   Jo, den typen av summor känns fortfarande lite overkligt för mig även om jag ändå börja vänja mig lite grann nu. Börsen har ju tuffat på riktigt bra senaste månaden men det finns ju viss risk att vi kommer att få se en dipp framöver. Dock så ser både Sverige och USA riktigt starka ut vad gäller allmänt välstånd och bolagen levererar rätt bra rapporter så jag kan ändå inte riktigt se vad som skulle vara anledningen till en börsnedgång närmaste tiden.

   Men som vi sett tidigare så kan vilka omvärldsfaktorer som helst skaka om tillvaron så som du säger så kan man bara hålla sig till sin strategi.

   Ha det bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *