Nu kör vi igen :)

Hej!

Ok nu är det dags för mig att sluta sura 🙂 Jag har gömt mig tillräckligt länge nu va,haha! Ska uppdatera en månadssammanställning över augusti de nästkommande dagarna, håll ut!

Det har ju hänt en del sedan vi snackades vid sist! För att nämna några saker….

 • Vi har vart på Mallorca 1 månad ungefär, det vet ni ju och det var grymt (kanske investera i lägenhet där, eller vad tror ni?)
 • Har fått veta att vi kommer att säga upp hyresavtalet där jag arbetar den 31 maj (då kanske jag blir utan jobb)
 • Har börjat fundera väldigt hårt på att starta eget företag (DVS köpa ett fungerande och driva och utveckla det vidare, gärna i väster eller norrbotten) men kollar i hela Sverige
 • Tankar om Börsen

Mallorca!

Tyvärr orkar jag inte lägga in några bilder från Mallorca eftersom att det tar sån tid och man måste bängla på och det orkar jag inte med en fredagseftermiddag som denna :). Men jag kan säga att det var grymt på Mallorca. Alcudia (1 vecka) var bra och Palma (3 veckor) var snäppet bättre.

Tankar slog mig hela tiden att det inte skulle vara så dumt att köpa en lägenhet där så jag pratade faktiskt med en fastighetsförmedlare där och frågade hur folk brukade göra. Hon berättade för mig att de brukade göra på 2 olika sätt.

1. Man köper en nyckelfärdig lägenhet färdig och hyr ut den helt enkelt (minst 6 månader) vilket jag gillar då det blir ganska enkelt att räkna på. Resterande tid kan man ju bo där själv om man vill….

2. Man köper ett renoveringsobjekt, ser till att renovera det med hjälp av lokala aktörer och säljer den sedan vidare eller hyr ut den på samma sätt som i punkt 1.

Jag tycker att båda alternativen låter intressant men förmodligen skulle jag nog satsa på alternativ 1 om jag var tvungen att välja. (gillar att veta vad jag får). Det som är så bra är att fastighetsförmedligen kan hjälpa till med uthyrningen då man själv inte är på plats (mot en smärre avgift då förstås, hehe. Men dock bra tycker jag….)

Lite åsikter om Mallorca efter 1 månad.

+    Nära till allting

+ Jättefina stränder och superfina träningsmöjligheter med gång/cykel/rullskidor banor överallt

+ Bra utbud på det mesta

______________________________________________________

– Horor efter vissa gator (kanske ett plus för vissa men inte för mig)

– En hel del uteliggare och diverse tvekaktiga med och ickemedborgare

– Illaluktande avloppsstank lite här och där faktiskt, inte alltid uppskattat kan jag säga

Summa sumarum Mallorca och framför allt Palma blir ändå riktigt bra. Utbudet får topp medan diverse tveksamma lösmedborgare och illaluktande bakgränder drar ned betyget.

Mallorca 4 stjärnor av 6 möjliga av mig

Mallorca 4,5 stjärnor av 6 möjliga från min tjej

 

Arbete

Jag har fått veta att hyresavtalet till min arbetsplats har sagts upp from 31/5 2017 vilket kan innebära att jag blir utan jobb. För er som följt mig så vet ni att jag jobbar som mellanchef och jag kan avslöja att det är åt en kommun. Detta innebär alltså att det kan bli aktuellt att söka sig vidare till något annat så småningom och givetvis har jag redan börjat hårdsondera terrängen……

Starta eget?

Det som ligger närmast till hands i tankarna just nu är att köpa en befintlig verksamhet under förutsättning att jag förstår branschen och att jag tror att den kan utvecklas under de närmaste 2-3 åren. Sen är planen faktiskt att sälja den vidare, vet dock fortfarande inte riktigt vad men jag har i alla fall börjat solla bort branscher jag INTE vill vara i vilket får anses vara ett steg i rätt riktning. En av dessa är restaurangbranschen. Tuff bransch. Visste du att 40% lägger ned redan under första året? Blah…

Vilken bransch skulle du verka i om du hade runt 2 miljoner att investera?

Tankar om börsen

Givetvis har jag haft 100% koll på börsen hela min frånvaro. Konstigt nog har jag faktiskt lagt in ytterligare en växel då jag forskat runt en hel del, både i Mallorca och sedan jag kom hem. Det som har fått strukit på foten är bloggen, men tanken är att jag ska komma igång nu igen.

Som jag skrev i inlägget innan vi åkte så tycker i alla fall jag att FÖRUTSÄTTNINGARNA för en riktigt bra börsutveckling de närmaste åren ser riktigt bra ut. Givetvis kan det komma efterskalv från alla möjliga håll (Grekland, Kina, Bankkriser osv) men så är det ju alltid. Hot kommer alltid finnas.

Fingerprint har i skrivande stund rasat 5% idag efter att bolaget har meddelat att de kommer att sluta med återköpen. Om jag minns rätt så har de återköpt för ungefär 1 miljard vilket representerar ungefär 3% av aktierna. Nu kan de inte köpa mer eftersom att de endast kunde återköpa för fritt eget kapital.

Återköpen tror jag gynnar bolaget i framtiden av den enkla anledningen att det blir färre aktier för övriga att slåss om. Huruvida aktien kommer att stiga eller sjunka de närmaste veckorna har jag ingen aning om och jag bryr mig inte så mycket heller. Det jag däremot bryr mig om är att delårsrapporten den 27 Oktober ligger i linje med vad bolaget har kommunicerat. Gör det det så ligger jag lugn.

H&M  har det ju riktigt tungt aktiemässigt och verkar vägra lyfta. Många belackare börjar som papegojor apa efter varandra och repetera samma mantra om och om igen att bolaget inte är som i fornstora dagar…..? Ska vi slå vad? Sälj ni så köper jag :), med glädje.

Banker Bankerna har ju kommit tillbaka en del och hade jag inte legat rätt tungt i bank redan så hade jag banne mig köpt in mig i Deutche Bank idag efter beskedet att…..hmmm….hur var det nu??? USA hotar med något eftersom att de gjort något som någon inte gillar…..före 2008? (Inte fan vet ja heller?) Jag var väldigt nära kan jag avslöja men släppte aldrig hanen. Men nog måste jag ändå tycka att det är go läge att hoppa på aktien nu och kanske gör jag det efter helgen, vi får se. Förövrigt så är det flera banker i Europa nu som jag tycker verkar intressant i ett långsiktigt perspektiv.

Statoil är en av de nya bolagen jag lagt till i min bevakningslista och som jag möjligtvis skulle kunna tänka mig att äga i framtiden. Inte bara för att jag vare stammis där i typ 15år utan även för att jag verkligen gillar verksamheten. Utbudet förändras hela tiden och jag tycker att de känns rätt innovativa faktiskt, klart före de andra seg mackarna. Statoil är för mackvärlden vad Iphone är för mobilvärlden tycker jag. ( Det är Ok att inte hålla med).

, det var vad jag orkade med en fredagseftermiddag! Nu styr skutan mot kylen och….vavarenuda….vänta….

Bright ölen, just ja… Bara för att de har färre kalorier, härligt härligt så slipper man bli så tjock på köpet, perfekt. Sen dax för hockey 2017 på x-box som till flickvännens stora lycka damp ner på hallgolvet igår 🙂

Trevlig helg!

 

 

14 reaktion på “Nu kör vi igen :)”

 1. Välkommen tillbaka!

  Tråkigt att du kanske blir av med jobbet, men samtidigt är det ett ypperligt tillfälle att testa något nytt.

  Om du väljer att starta eget så håll oss läsare uppdaterade här på bloggen då det kan vara mycket intressant att få följa 🙂

  Mvh
  Framtida Frihet

  1. Tja!

   Som du säger, trist om jobbet skulle försvinna. Men jag garanterar att om det blir eget så kommer jag hålla bloggen uppdaterad 🙂

 2. Rättelse: Statoil AS har inte drivit ”mackarna” i Sverige på några år utan det har företaget Circle K(Kanada) gjort. Dock så har dem fått använda Statoils varumärke, men detta har börjats fasas ut as we speek! Du missade nog nyheten då Circle K hade 3 flaggor bredvid varandra med bokstaven K, vilket givetvis tolkades som Ku Klux Klan!

  Själv gjorde man några lyckosamma affärer i Statoil vid början av året och nu börjar Statoil närma sig attraktiva nivåer igen(<120nok)!

  Trevlig helg
  Oljearbetaren

  1. Tja Oljearbetare!
   Egentligen så är jag ju medveten om att Statoil har bytt till Circle K. Jag såg faktiskt det där med KKK tidigare också och småfnissade lite över hur uppenbart korkat det såg ut.

   Ändå så tänkte jag inte så mycket på det när jag skrev inlägget utan ibland får man bara erkänna att man har fel. Tur att det finns folk som korrektar en och berättar hur det egentligen ligger till.

  2. 🙂

   Kan rekommendera Mallorcas östra sida med Portocolom! Nu ligger även Alcudia på östra sidan men det räknas till en turistby!

   Välkommen tillbaka??⚡️

 3. Välkommen tillbaka!

  Jag har uppriktigt saknat dina inlägg.

  Kul att vi verkar gå i samma tankar gällande eget företagande. Vill du bolla vet du var jag finns:)

  Vi kanske skulle köpa oss några lägenheter på Mallis:)

  MvH Pengaregn

  1. Tja Anders!

   Tack för de vänliga orden, det uppskattas 🙂

   Mmmmm, vi kanske får anledning att höras av framöver…..man vet aldrig.

   Ha det gött!

 4. Skoj att se att du lever och haft det bra på Mallorca.

  Låter som du har många bollar i luften. Men fick du något hum om vad en lägenhet i Palma skulle gå på? Gissar runt 3 va? Billigt är det ju inte tyvärr för annars hade det helt klart lockat!

  Vad gäller jobbet så förstår jag inte hur ett hyreskontrakt som går ut medför att du blir av med jobbet. Behöver kommunen inte längre er?

  Om du väljer att köpa ett bolag innebär detta att portföljen försvinner?

  1. Tja Spara!

   Vad ger du för betyg på Mallorca?

   Du ligger nog ungefär rätt till, runt 3 miljoner är nog kanske något sorts snitt. Man kan säga så här, det ska mycket till om man ska hitta en lägenhet under 1.5 miljoner. Där någonstans är botten för en anständig lägenhet skulle jag säga.

   Angående hyreskontraktet så hyr vi våra lokaler från en privat hyresvärd och nu har det bestämts att kommunen ska göra sig av med dom lokalerna. Om du tänker på anställningsskyddet så är det säkert så att jag skulle kunna slussas runt till något annat inom kommunen men i såna fall kanske jag hellre gör något annat.

   Om jag skulle få för mig att köpa ett bolag så skulle det finnas viss risk att portföljen försvinner, absolut skulle det kunna vara så. Men tanken är att den ska återkomma senare igen, fast då i dopat format förhoppningsvis.

   Kul att höra av dig! Nu åker vi vidare….

   1. 5 av 6 ger jag och varför det inte är fullpott för egen del är att jag gärna hade haft det något varmare vinterhalvåret då jag ser mig själv behöva värmen som mest då, sommaren i Sverige är ändå väldigt trevlig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *