Varför inte testa på att driva webshop?

Hej!

Jag inleder med samma ord som man vanligtvis brukar höra från Janne Björklund….

Men såhär

Som ni har märkt har jag inte lagt så mycket tid på bloggen sedan jag kom hem från Mallorca och det beror främst på 3 olika anledningar.

1. Var absolut nödvändigt att på kvällarna se igen alla avsnitt av Idol. Missade dessa i Spanien. ’

2. NHL 17 har kommit ut, helkul faktiskt. Har spelat rätt mycket för att vara jag senaste tiden faktiskt, så kvällarna är ofta bokade

Man kan tycka att ovanstående anledningar borde vara nog men lyssna här nu, det kommer mera 🙂

Jag har nämligen gjort slag i saken och ska testa på försäljning via internet. Därför har jag engagerat mig lite i en hemsida som jag har för avsikt att starta framöver. Just nu är den fortfarande under uppbyggnad men om ni har lust att kika in på den redan nu så kan ni göra det genom att klicka här på lekfordon.se. OBS: sidan är inte riktigt klar ännu! det går inte att beställa än! Lämna gärna synpunkter och kommentarer här på vad ni tror om detta, det skulle uppskattas.

Jag har inga större förhoppningar om att det ska sälja som smör i solsken utan min förhoppning är att jag ska lära mig lite mer om hur det är att driva en liten internet buisness. Jag har kollat lite på större åtaganden men inser mina begränsningar och att jag inte har någon som helst erfarenhet. Så mitt mål just nu är att försöka skapa lite trafik och kanske till och med lite försäljning från sidan i framtiden, vi får se hur det går med den saken.

Givetvis kommer jag att erbjuda mina läsare här lite extra bra priser förstås om man skulle vilja beställa, men mer om det senare.

__________________________________________________________________________

När det gäller börsen och investeringar så ligger det högst upp på priolistan efter detta inlägg att skrapa ihop ett inlägg angående hur Augusti månad gått, jag har fortfarande inte fått ut det. Förmodligen lägger jag ut både Augusti och September samtidigt, lika bra. September är ju snart slut.

Som sagt, har ni synpunkter på lekfordon.se får ni gärna lämna dessa i kommentarsfältet. Jag mottager tacksamt alla synpunkter!

 

Ha det gött!

 

14 reaktion på “Varför inte testa på att driva webshop?”

 1. Hej!

  Kul att du dragit igång en webshop!

  Jag har två frågor 🙂

  Hur har du gjort för att bygga sidan? Är det med hjälp av WordPress, eller är det något annat?

  Vart har du registrerat domänen och vart administrerar du sidan? Är du nöjd med hur det fungerar vid det stället?

  1. Hej framtida frihet!
   Jag använder mig av en e-handelslösning med öppen källkod som du säkert känner igen, Prestashop 1.5.
   Jag är helt rookie på detta och har haft hjälp av en kille som är betydligt bättre än mig på att bygga såna här sidor. Domänen är registrerad på one.com.

   Svårt att säga nånting nu om jag är nöjd eller inte eftersom att jag inte kan jämföra med något annat. Jag har ju inte ens kommit igång än, så grön är jag :). Men vad jag kan förstå av Prestashop hittills så tycker jag att det verkar vara ett riktigt bra verktyg där du relativt enkelt kan navigera mellan menyer och få fram en massa intressant information. Dessutom går det snabbt att uppdatera sidan efter att man har gjort förändringar vilket jag gillar skarpt. Jag hatar nämligen att vänta 🙂

   Funderar du på att köra igång själv?

   1. Prestashop var faktiskt nytt för mig, men det du skriver låter ju bra. Ska ta och kolla in det!

    Ja jag sitter och skissar på ett dra igång något liknande själv, har dock inte kommit längre än planeringsstadiet ännu 🙂

 2. Intressant inriktning. Inte så insatt på inom den marknaden men en liten fundering som jag kom och tänka på är att hålla sig väl ajour med lagstiftning (Transportstyrelsen..mm.) jag har själv inte provat en hoverboard men tycker det är lite lustigt att man får färdas i trafiken på en bräda. Konsekvenserna av en plötslig inbromsning i ren reflex borde kunna resultera i allvarliga olyckor.

  1. Hej Andrè

   Mycket bra synpunkt faktiskt. Ska jag vara riktigt ärlig har jag inte tänkt på det där……förrän igår när jag satt i bilen tillsammans med min tjej. Då kom jag också att tänka på det. Sanningen är att jag inte har kollat upp det än så jag hoppas verkligen att jag inte faller på målsnöret…….då får jag tänka om. Ska luska grundligt i frågan framöver….

   1. Lagstiftningen brukar ligga lite efter och tar tid på sig att anpassa sig efter nya produkter. Jag menar inte att det är en dålig idé ville bara upplysa dig. Det kan ju påverka marknaden i stort. Lycka till!

    1. Tja Andrè!

     Du har helt rätt i det du säger, det är ju inte ditt fel direkt haha. Dont shoot the messenger 🙂
     Men jag får kolla upp detta ordentligt före jag kommer igång, vill varken orsaka onödiga skador eller ha falblol blå efter mig

  1. Tja!

   Det blir dropshipping men jag tror att jag kommer att börja köpa in ett lager första inköpet för att få göra en bra deal och ett bra första intryck med min leverantör, jag hoppas på bra framtida inköpspriser.

   Sen funderar jag på att kanske hyra ut lite produkter framår vårkanten här…..men det är bara lösa planer nu. Fokus nu är att få igång sidan och se att den fungerar…..sen till jul kanske man tom kan få en beställning kanske…Skulle vara skitkul rent ut sagt!

   Ha det!

 3. Oj, det låter spännande och jag gillar konceptet på sidan faktiskt. Jag har en 9-åring som tjatar om en hoverboard här hemma. ? Försöker att inte ge med mig för snabbt. Det är nyttigt för dem att längta. Du får gärna skriva lite om hur mycket jobb det är med att driva verksamheten sen. Hade varit intressant.

  1. Hej Stefan!

   Börjar vara ett par bollar att hålla i luften nu så det är bäst man inte går på pumpen 🙂

   Härligt att din 9 åring vill ha en hooverboard. Eftersom att du var den första som kommenterade så ska jag lägga undan din kommentar och så ska jag bjuda dig på en hooverboard till inköpspris om du fortfarande vill beställa när jag öppnar sidan. Det lovar jag 🙂

   Har suttit hela kvällen nu med en kontakt som jag lyckas gräva fram som har erfarenhet av att driva såna här webshopar, han har hjälpt mig med allt möjligt nu. Jag tror det kommer att ta rätt mycket tid i början men förhoppningen är att det ska rulla på lite bättre när jag börjar bli lite varm i kläderna.

   Kommer absolut att löpande berätta hur det går med detta ”sidoprojektet” framöver. Påminn mig bara genom att säga hej när du ser att jag drar igång sidan ”meddelar det på bloggen” så fixar jag din beställning till inköpspris om du vill.

   Ha det gött!

  1. Hej!

   Ahhh, coolt. Finns jäkligt många coola produkter faktiskt har jag upptäckt. Ska researcha som fasen och lägga in en massa coola produkter innan jag drar igång sidan på allvar. Men nu…..sängen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *