Lite dricka, lite teknik nytt mål och besökarrekord!

Hej!

Väldigt mycket intressant på börsen som händer just nu enligt mig. Klockan är mycket nu så jag hinner inte grotta ner mig så mycket men jag vill ändå bara nämna några saker…

Coca Cola: Äntligen börjar aktiekursen komma ner i summor som intresserar mig. När det gäller mina amerikanska innehav så har jag försökt ha ungefär samma summa investerat i allihopa. Lite för att kunna jämföra utvecklingen hos dessa över tid då de är köpta i princip samtidigt men också bara för att jag hade bestämt en % sats av min portfölj som jag ville ha i Amerikanska aktier, min strategi alltså.

Hursomhelst…

Så blev det så att jag inte riktigt hade tillräckligt med likvider vid tillfället för att köpa fullt i Coca Cola. De andra Amerikanska bolagen köpte jag för 30 000 kr men hade bara kvar 15 000 till Coca Cola. Därefter sköt kursen i höjden nästan ett år i sträck för att nu äntligen börja närma sig de nivåer som jag vill fylla på i. Jag har sagt att under 40 dollar så kommer jag att slå till, hoppas det kommer dit. Då får jag jämt innehav som i de andra Amerikanarna också vilket känns bra då det var min ursprungliga tanke. Coca får nog betraktas som ett av mina absoluta kärninnehav.

Ericsson: Vilken pers för bolaget nu alltså, de kan inte ens hitta en kapten som vill sjunka med skutan. Nae, så allvarligt vet jag inte om det kommer att bli men det ser sannerligen inte bra ut. En snabb peak från börsdata avslöjar att aktien inte har varit så lågt värderad sedan runt 2008-2009.  Dessförinnan får man hoppa tillbaka kring 2004 för att hitta dessa nivåer.

ericssonajaj

 

Vad är då problemet med Ericsson egentligen? Jag vet inte, har grottat alldeles för lite i bolaget för att skaffa mig en bild av ”problemen” men funderar på att läsa in mig lite om jag orkar till helgen. Ett Ericsson som vänder på de här nivåerna borde ju kunna vara en liten guldgruva för den långsiktiga men jag har en taskig känsla gällande bolagets framtid. Men som sagt, kanske glor jag lite på det i helgen och i såna fall meddelar jag givetvis er. just nu lutar det väldigt skarpt åt att jag inte är intresserad……mest troligt faktiskt...

Fingerprint: Aktien skulle behöva ett par kryckor faktiskt eftersom att den haltar rejält. Sett till senaste 6 månaderna så är det en av mina sämsta investeringar hittills faktiskt. Det hade jag nog inte tippat på för ett halvår sedan. Även de mest hängivna börjar nu ledsna på volatiliteten men som jag sagt tidigare försöker jag skita i allt runtomkring utan fokus ligger på rapporterna helt och hållet. Jag hoppas Fingerprint håller sina prognoser……annars riskeras kortsiktig slakt nu när även konkurrenter börjar synas på marknaden. Jag har trott och fortsätter tro stenhårt på bolaget så jag antar att jag hänger här även om ett år. Om jag gnäller då också återstår att se, men jag tippar på att jag inte gör det.

Nytt mål: Efter att ha funderat lite och snokat runt bland lite bloggkollegor och annat så har jag lagt till ett nytt mål för mitt sparande. Det är inget märkvärdigt och kommer inte att göra någon större skillnad men lite förändringar kommer det att bli.

Anledningen är till stor del ett inlägg som z2036 skrev för ett tag sedan. (Kolla det här). Han skrev upp nån formel, rabblade några siffror å mer behövdes det inte för att övertyga mig om att frekvent utdelning kanske inte är så dumt ändå. Särskilt lockade tanken av att slippa sälja innehav för att få loss kontanter. Visst kan man periodisera sina egna utdelningar men jag antar att fler än jag riskerar att skjuta av för snabbt och då får man snart vara snopen istället.  Tankarna mynnade i alla fall ut i följande beslut….

1. Jag kommer inte att belåna portföljen. Jag har funderat som fasen på det men undviker det egentligen helst har jag kommit fram till.

2. Möjligt att jag ökar preffaktier från ca 7% av portföljen till 9-10 nånstans närmaste månaderna för att öka frekvensen i utdelningarna.

3. Mitt slutgiltiga mål med detta blir att ha minst 1000kr i utdelning varje månad inom ca 1 år.

slår man ihop alla mina utdelningar för 2016 så gissar jag att jag kommer upp i ca 30 000 i utdelningar. Utslaget på 12 månader ger det ungefär,    2 500kr i månaden. Just nu är det ca 6 månader på året där jag får mindre än 1000 kr i utdelningar. För den intresserade kan ni se mina utdelningar till höger uppe på bloggen under rubriken ”innehav och utdelningar”

Ps! Whoppa vad mycket folk det börjar vara som läser bloggen! Slog rekord tror jag med 1 100 unika besökare igår. Kul som fasen, hoppas intresset håller i sig 🙂

6 reaktion på “Lite dricka, lite teknik nytt mål och besökarrekord!”

 1. Hej, hittade din blogg idag och måste berömma den för det estetiska om inte annat (har inte hunnit läsa så mycket ännu men antagligen är även texterna av samma klass).

  Jag känner lite grann samma som du om Ericsson, jag tog en kort position i dem vid förra raset och klev av med 700 kr i vinst förra veckan. Gissa om jag är glad för det n?! 😉

  1. Tja aktiepappa!

   Kul att du tycker att bloggen är är snygg. Det tycker jag också! Dock kan jag inte direkt ta åt mig äran utan passar det vidare till wordpress som har fixat allt åt mig 🙂

   Bloggen är vad den är, långt ifrån fantastisk, men heller inte kass (hoppas jag). Amatörgissningar och amatörinvesteringar är det som händer här!

   MMm..det känns riktigt lotto att äga Ericsson nu, får se om en ny VD kan få investerarna på lite bättre humör, men jag tvekar..

  1. Hej Spara!

   Jag har kollat så lite på Ericsson så jag har svårt att säga något. Men vad jag har läst på andra bloggar och sett på nyheter så verkar det vara nära på dödsryckningar just nu. Men om så blir fallet är alltid svårt att säga…

   Får se om du kommer undan med vinst kortsiktigt nu då eller om det fortsätter falla…

 2. Gratulerar till det nya innehavet, där kan vi snacka om ett innehav som man stöter på i vardagen! Dricker du själv drycken?

  Jag har sneglat på både KO och Pepsi en längre tid men det har inte blivit till något köp. Gjorde du någon jämförelse de två företagen emellan eller var KO det självklara valet?

  //Humankapitalisten

  1. Hej humankapitalisten!

   Faktiskt inget nytt innehav utan jag har haft Coca Cola över ett år. Jag har däremot inte kunnat/velat fylla på eftersom jag tyckte kursen stack iväg lite väl där tidigare. Men nu börjar det gå ned mot 40 dollar strecket igen.

   Jag kunde inte hålla mig idag utan fyllde på för 5000 kr ungefär. Jag kommer att fylla på mer innan månaden är slut om det fortsätter sjunka också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *