Såld allt i Nordnet och har omallokerat kapitalet…

Hej!

Idag bestämde sig Dinkelspielarna eller vad dom nu heter eller hur dom nu stavas för att köpa upp alla aktier . Bolaget Öhmangruppen och Nordic Capital  bestämde sig nu för att köpa ut bolaget från börsen genom att förvärva alla aktier i bolaget. Jag har inte grävt desto djupare i det men har förstått att de tänker rusta upp bolaget ordentligt och tydligen anser de att det genomförs bäst via privat ägande…..

Jag tycker att de gör rätt eftersom att det känns som att Nordnet hamnar längre och längre bakom Avanza för varje månad som går. Avanza har känts som A- laget medan Nordnet spelat i division 6 eller nått sånt. Det är dags för dom att elitsatsa nu, helt klart.

Eftersom att det var samma ägare som ville köpa upp resten av aktierna i bolaget så antog jag inte att de kommer att buda över sig själva senare. Jag antog också att det inte finns så många andra bolag som är intresserade av att köpa upp Nordnet och jag tror att budet kommer att accepteras, därför passade jag på att sälja. Tyvärr var bolaget mitt minsta innehav i portföljen men jag kom ändå ur med 30% vinst eller 7500 kr i rena pengar.

Totala försäljningen uppgick till ett värde av lite drygt 30 000 kr och dessa valde jag att omallokera i följande investeringar….

 • 5000kr i Akelius pref
 • 5000kr i Balder pref
 • 5000kr i Norfolk southern
 • 5000kr i Johnson and Johnson
 • 5000kr i Coca Cola

Dessutom satte jag en köporder som inte gick igenom i Procter and Gamble då aktien tjuvrusade runt 4% direkt vid öppningen. Får se om ordern går igenom nästkommande dagarna annars får jag väl acceptera ett högre pris. Jag vill väldigt gärna investera ungefär samtidigt i alla mina Amerikanare…..

Jag funderade väldigt skarpt på att köpa in både Betsson och Unibet för 15000 kr vardera eftersom jag inte kunde välja mellan de båda bolagen. Men jag valde att avstå då jag inte gillar riskerna med regleringar i branschen så det fick bli som jag beskrivit ovan. Jag ville heller inte låta pengarna ligga på ett räntekonto till extremt låg ränta just nu utan jag ville sätta dem i arbete så fort som möjligt.

Nu jobbar dom….

I morgon rapporterar Nordea. Hoppas det ser lika ljust ut för dem som det gjorde för Swedbank idag, det skulle sitta fint!!!

 

 

9 reaktion på “Såld allt i Nordnet och har omallokerat kapitalet…”

 1. Okej jag gillar verkligen Fingerprint och har läst en del på avanzas forum och det har spårat ganska totalt! Jag har fingerprint idag och överväger dessutom att fylla på när kursen är så pass låg som den är för ett sånt vinstdrivande företag! Men blir nog att avvakta endå!

 2. Jag tror du gjorde helt rätt! Och jag får nog tyvärr göra Humankapitalisten ledsen 😉 för jag håller med om liknelsen med division 6. Jag har depåer i dem båda och tycker Avanza är mycket bättre på alla sätt faktiskt.

  /Aktiepappa

  1. Hej aktiepappa!

   Ja men precis, det är kvalitetsskillnad, det tror jag alla som testat båda sidorna håller med om. Dock så tror jag ändå på Nordnet långsiktigt men det är nog dax att de kickar upp sin standard omgående eftersom att det finns flera hungriga vargar på marknaden nu som gärna käkar upp deras kadaver annars.

 3. Tjena vad tror du om Fingerprint såg att du som endå har rätt mycket i det företaget? Väldigt mycket diskussioner om kursen för tillfället!
  Bra och en intressant blogg!

  1. Hej Anonym!

   Fingerprint är mitt största innehav i portföljen och jag tror stenhårt på branschen och bolaget. Jag har hur mycket positivt som helst att säga egentligen och det enda negativa jag ser just nu är ju kursen förstås.

   Tyvärr tycker jag dock att forumet på Avanza helt har spårat ut då det mest verkar sitta en massa muppon där som ältar samma sak dag ut och dag in. Jag råder dig därför att inte spendera allt för mycket tid där utan lita på bolaget, rapporterna och följ bolagets egna rapportering istället

   I morgon är det dock rapport och jag tror att fingerprint behöver överraska rejält positivt om kursen ska orka lyfta från de här nivåerna. Rapporterar de i det lägre intervallet om den angivna intäktsprognosen 7,2-8,3 miljarder så tror jag att aktien kommer att sjunka.

   Personligen ser jag det som absolut viktigast att bolaget levererar inom den angivna prognosen eftersom att det sista bolaget skulle behöva nu är osäkerhet kring deras egna rapporteringar. Ur ett aktieägarperspektiv så skulle jag vilja säga att de måste leverera inom ramen för dessa, annars kan det lilla förtroendet de ändå lyckats bygga upp på sistone snabbt raseras.

   Jag har gått från att tänka att jag ska släppa Fingerprint så snart jag tjänat en hacka till att faktiskt ligga lång i aktien eftersom att jag tror så mycket på bolaget. Men de måste leverera rapport efter rapport!

   Morgondagen är viktig men på intet sätt avgörande och spännande är det!

   Äger du Fingerprint själv?

 4. Haha, klanka inte ner på mig som är en gammal division 6-spelare! Det finns mycket kärlek även i de nedre ligorna.

  Jag valde att sälja av hälften för att aktivt kunna lära mig av att vara med i händelsernas centrum ett tag till, erfarenheten kommer överträffa eventuella budbesvikelser. Planen är dock att sälja av resterande.

  //Humankapitalisten

  1. Tja humankapitalisten!

   Haha ok ok, inget ont menat om div 6. (de är bara lite slöa, hehe)

   Klokt tänkt av dig tycker jag, att ligga kvar för att skaffa erfarenhet alltså, så tänkte jag också innan jag sålde. Men jag valde ändå att sälja av allt, vet inte riktigt varför egentligen, men men….kanske dyker upp en ny chans framöver

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *