Kort reflektion av Fingerprints rapport

Hej!

Har precis kommit hem från ett spinning pass och nu står vattnet på och rinner i badkaret men jag känner att jag inte kan låta bli att reflektera kort på fingerprints rapport idag…

men först….

Vad sysslar börslunch med egentligen? Hur kan de inte ens kommentera rapporten överhuvudtaget och särskilt när kursen har droppat över 8% i morse? Jag trodde att de rapporterade om viktiga börshändelser men tydligen har de inte stake att ens våga prata om fingerprint, de joddlade på om en massa annan skit. Skärpning med rapporteringen tack….’

Rapporten då?

Jag tycker att rapporten var lite mellanmjölk faktiskt, sett till generella förväntningar. Jag tror att de allra flesta hade hoppats på en högre vinst för kvartalet. Att de sänkte den övre delen i intäktsprognosen för året var ju inte heller sådär jättekul för en troende aktieägare. Jag hade kanske inte förväntat mig mer men jag hade definitivt hoppats på lite bättre siffror, helt klart.

Sen på eftermiddagen hölls telekonferensen och då steg helt plötsligt aktien motsvarande vad den hade sjunkit på förmiddagen. Nya VD tycker jag gjorde ett bra jobb med att presentera bolaget och han meddelade några nyheter (i alla fall för mig)

  • FPC kommer att satsa mycket mer på PC framöver och det kommer att märkas i alla framtida kvartalsrapporter
  •  FPC ligger tydligen väldigt bra till när det gäller betalkort framöver, kommer ta ledande position enligt VD.  Noterbara intäkter som verkligen påverkar företaget från korten kommer att synas 2018 när de går ut till massmarknaden
  • Rörelsemarginalen höjs till 40% (37) (intäkter – kostnader)
  • Bruttomarginal 49% vilket är riktigt bra

Jämförelsetal mot samma period föregående år

 · Omsättningen uppgick till 1,862.3 MSEK (964,0), en ökning med       93 procent jämfört med tredje kvartalet 2015.

 · Bruttomarginalen uppgick till 49 procent (45)

 · Rörelseresultatet uppgick till 766,8 Mkr (346,2) och    rörelsemarginalen till 41 procent (36)

 · Resultat per aktie ökade till 1,91 SEK (1,12).

 · Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 134,5 MSEK (298,1)

Fingeprint

Summa sumarum

Som sagt var det ingen rapport som överträffade mina förväntningar men samtidigt drog jag en lättnadens suck över att de ändå håller sig inom ramen för intäktsprognosen som de tidigare har presenterat.

Jag tycker också att företaget imponerar med sina ”predictions” för framtiden iom att de levererar vad de säger att de ska leverera, förtroendet vad gäller kommunikation angående framtida intäkter måste ha ökat för alla som följer bolaget. På de flesta områden är de faktiskt spot on, imponerande hittills tycker jag.

Jag är också imponerad av detta bolaget som slåss med allt vad de har för att fortsätta vara marknadsledande inom en global stekhet marknad inom en bransch där konkurrensen verkligen är stenhård. Tänk att att litet bolag med 30 anställda eller nått sånt för ett år sedan nu drar in nästan 1 miljard kronor i månaden, man kan inte annat än imponeras.

Lycka till framöver nu Fingeprint, jag hänger med 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *