Utdelning Telia, Företrädesemission Tele2, alkohol, samt lite Dayyyum

Hej!

oktkul

 

 

När jag startade min blogg för drygt ett år sedan så gjorde jag det med en beslutsamhet om att vara väldigt transparent mot mina läsare. Anledningen till detta var att jag hade glidit runt på en massa bloggar före jag startade min egen och jag var alltid lika irriterad när jag inte fick se innehaven i kronor och ören. Där och då bestämde jag att jag ville visa min portfölj helt öppet om jag skulle starta blogg och det har jag gjort sedan dess och det kommer jag fortsätta göra! Nu var det ett tag sedan sist så nedan ser ni hur min aktieportfölj ser ut i dag…

oktatier

 

 

I dag plingade det till i dörrklockan på mitt konto för svenska aktier och när jag öppnade ramlade utdelningen från 914 aktier i Telia Company in på kontot, 1 371 Kr, härligt härligt. Dessa har jag inte investerat ännu utan jag har flyttat över dem till mitt sparkonto Collector där jag försöker bygga upp lite kassa igen.

Jag har ju egentligen en regel/guidline som säger att jag alltid ska ha 5-10% krigskassa ifall jag skulle behöva det men det är en regel som jag inte riktigt har lyckats följa sen slutet av sommaren. Jag kanske inte kommer upp till lägst 5% men jag ska i alla fall fylla på en del har jag tänkt. Just nu har jag 18 000 där men ska försöka fylla på till runt 25 000 i närtid i alla fall, kan vara bra att ha framöver.

Tele 2:  När det gäller Tele 2 nyemissionen så gäller företrädesemission för mig 1:8 vilket betyder att för varje 8 aktier jag redan äger så får jag möjlighet att teckna 1 ny för 53 kr per aktie.

Idag äger jag 916 aktier i bolaget vilket berättigar mig att köpa 114 nya aktier för 53 kr dvs nya aktier för ungefär 6000 kr. Jag tycker erbjudandet är bra och kommer att teckna fullt ut nästa vecka. Erbjudandet att teckna nya aktier gäller mellan 2 november till 16 november.

Veckan som har gått har vart riktigt bra för mig då jag har tränat styrketräning, cirkelträning, Yoga!!?? och spinning så veckan summeras som grym. Jag har bara 2 problem just nu och det är….

  1. Mina 2 överlägset största innehav i portföljen är också de som gått sämst senaste tiden, Finger och H&M. Givetvis har jag köpt på mig lite mer men för tillfället vill jag inte vikta upp mer i något av dem.
  2. Jag kan inte bestämma mig om jag vill skriva blogg med ett eller 2 g? Blogg med 2 g är ju rätt svenska men låter lite mesigt tycker jag. Blog med ett G låter coolare men då blir det rött varje gång när jag skriver det och det stör mig……Hmmm tur det är helg nu så man får fundera ett par dagar på en lösning……haha.

Till sist

Jag har varit utan öl i över 20 dagar så nu äntligen får man hälla i sig lite i helgen, vad jag har längtat. Har druckit ett glas Baileys redan tidigare, zippar på en öl just nu (bright, lågkaloriöl förstås) och senare blir det kanske att smutta lite wirre också, Famous Grouse.

Nu ska jag inviga helgen med att digga till…haha!

Det här är jag i bilen efter mina dietperioder 🙂

Trevlig helg!

 

2 reaktion på “Utdelning Telia, Företrädesemission Tele2, alkohol, samt lite Dayyyum”

  1. Haha, den där ölen måste ha varit OH MY DAYUM!

    Jag gillar också transparensen med att öppet redovisa summor. Det går att skriva en högkvalitativ blogg utan det (finns många bra exempel) men för mig blir det en extra dimension att faktiskt få ta del av kronor och ören. Därför valde jag själv samma väg som du har valt.

    Keep it up!

    //Humankapitalisten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *