Portföljsummering Oktober månad

Hej!

Jag har inte hunnit uppdatera hur Oktober månad har gått så jag redovisar det  kortfattat här. Det kommer alltså inte bli lika grundläggande som det brukar vara i vanliga fall utan den här gången kommer det att gå snabbt. Så här har det sett ut!

  • Svenska aktier: -33000 kr eller -2%
  • Fondportföljen  +7000  eller +1,66
  • Utländska aktier +29000 eller 4,67%
  • Hela portföljen totalt för månaden -0,48%
  • Utdelningar 2300 kr

Totalt värde 1 oktober 1 513 968 Kr

Totalt värde 31 Oktober  1 530 062 Kr

Mitt sparande på Avanza  har ökat med 16 094 Kr under oktober månad. Det beror alltså på att jag satt in en del nya cash under månaden. Mina 3 bästa aktieinnehav för månaden har varit….

glad-gubbe

BÄSTA INNEHAV             Avkastning %               Ökning SEK

P&G                                                27,79                            8 173 kr

ATLAS COPCO B                   26,90                           14 270 kr

J&J                                                  23,66                           8 008 kr

Atlas Copco är det svenska innehav som har gått bäst under månaden och har sprängt sin in bland Amerikanarna som annars har gått klart starkast. Mina sämsta innehav under Oktober månad har varit….

grumpy_178866991

SÄMSTA INNEHAV             Avkastning %               Värde SEK

TELIA C                                            – 13,8                              -6 036

H&M                                                  -11,86                            -16 141

FINGERPRINT                            – 3,31                                -9 216

3 st innehav som har haft det väldigt jobbigt under en lång tid.

 

 

Telia sitter rätt djupt i skiten anklagade för skumraskaffärer som jag hoppas ska få ett klart avslut någon gång. 12 miljarder tror jag bötesbeloppet i Uzbekistan skulle vara och det skulle ju kunna ha vart utdelningspengar istället förstås men sånt är livet  Jag tror trots utdelningssänkning under 2017 på en ganska bra chans på uppsida på aktien under slutet av året och senare under 2017. Kursen har varit och är rätt nedpressad nu.

H&M har ju haft valutamotvind och halvtaskigt väder från deras syn sätt vilket har fått till följd att aktiekursen har sjunkit. Ska man se det ur ett worst case scenario så kan det också vara så att H&M har strukturella problem vilket i såna fall betyder att den nedåtgående trenden inte är av övergående karaktär och i såna fall har H&M problem. Baissare oroar sig för tyngda marginaler, höga lagernivåer och sänkta butikexpensionsmål som följd av för dåligt resultat. Personligen har jag en väldigt stark tro på H&M men jag tycker ändå inte att man helt och hållet ska bortse från möjligheten till förändringens vindar. Den dagen utdelningssänkningar börjar komma så kommer jag att bli lite orolig eftersom att jag inte tror att H&M har ett dugg lust att förstöra sin fantastiska utdelningstrend.

Fingerprint

Ja, vem vet? Bolaget har jag orubbat förtroende för medan aktiekursen verkligen kan svänga hur som helst. Dock har jag extremt svårt att tro att kursen ska sjunka sådär värst mycket mer men jag har helt klart haft fel förut så nu vågar jag inte säga något mer. Men skulle kursen mot förmodan gå under 70kr utan någon klar meddelad anledning så kommer jag att fylla på i bolaget. Saknas likvider kommer jag förmodligen sälja något annat innehav.

Nu är vi mitt i November månad och jag ser fram emot ett fåtal utdelningar till innan året är slut. Det är ett par Amerikanare som knappt kan vänta med att slänga in lite cash på mitt KF konto och det ser jag fram emot.

 

 

 

 

 

 

 

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
drommarenSlimis Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Slimis
Guest

Grattis till 1,5 miljon. Det är mitt nästa mål med min portfölj. Får hoppas H&M fortsätter i rätt riktning from nu . Atlas Copco har ju också gått riktigt bra. Men för din del hoppas jag Fingerprint går bra framöver. Skulle ju vara kul om dom kunde betala ut utdelning i framtiden? Synd med Telia och deras affärer. Miljarder i… Read more »