Missad chans?

Idag har börsen vänt uppåt igen. OMX30 stängde på 3,06% upp liksom många av världens andra börser. Var det bara en tillfällig dipp nyss eller kommer en större nedgång att ske närmaste tiden framöver? Det är det ingen som vet.

looserDet jag vet däremot är att jag kan ha missat en chans att handla lite prisvärda företag för den här gången. Jag har läst runt på de flesta investerings bloggarna och nästan alla har fyllt på nu, men inte jag, Jag satsar ju väldigt långsiktigt både med mina fonder och mina aktier. Förhoppningen är ju att kunna äga dem under väldigt lång tid framöver. Därför känner jag ingen panik nu att jag har ”missat” en chans. För det första tror jag inte att det här var den enda större nedgången utan jag tror att den kommer att följas av mer oroligheter i närtid. Kinas problem är inte över och USA kommer förr eller senare höja räntan. Så jag tror det kommer fler köptillfällen. Måste jag vänta något år eller så på att få samma chans igen så är det helt ok, då kommer jag vara bättre förberedd och ha mer likvider när köptillfälle uppstår.

Ifall det är någon observant läsare som ser att mina besparingar på Avanza har vuxit idag så beror det inte bara på att börsen vänt uppåt utan det beror på att mitt månadssparande har kommit in. Jag månadssparar 3000 kronor i mina fonder, ca 270 kr i varje fond.

Har någon av er lyckats med några bra köp under ”rekylen?”

 

2 reaktion på “Missad chans?”

 1. Hej al, kika gärna in på min blogg, följ min väg till rikedom och ge mig råd & tips för att hjälpa mig att nå mitt första mål för detta året!???

  Med tanke på om det var köptillfälle vet jag inte, är helt ny på börsen och köpte litegrann nu när det hade gått ner. Hoppas iallafall på att det var rätt köptillfälle men annars fyller jag på med mera när den kommer!! 🙂

  Mvh,
  Morgondagens miljonär:)

  1. Fasiken va coolt att du börjar i så tidig ålder.
   Hade jag absolut gjort om jag börjat om mitt liv. Då hade jag nog nått mitt mål redan nu!
   Å du….du behöver inte vara orolig 🙂 Du kommer att få en del chanser till att pricka nedgångar har ja en känsla av!
   Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *