Nordnet Live och spara för livet

Hej!

Först av allt ”spara för livet”, jag såg att du skrev en kommentar men av misstag så råkade jag radera den när jag istället skulle publicera den. Om du kommenterar igen så kan du ju samtidigt berätta för mig hur jag kommer in på din blogg 🙂

Huj!….Totalt värdelös vetande för er men jag måste bara meddela att jag plockat ut 15 000 kr från min portfölj. Sålde lite preff aktier då vi har bestämt att vi ska köpa en…..dum dum dum…..ny juicemaskin. Kul va? Köket kommer aldrig att bli sig likt hehe

Förövrigt har jag försökt se lite Nordnet Live ikväll men jag hann bara med slutspurten. De meddelade nu på eftersnacket att de ska klippa och redigera som galningar inatt så i morgon kan man se eventet i repris på nordnet.se. Det kommer jag absolut att göra.

Jag hann i alla fall se intervjun med Arne Talving aka Kavastu på slutet och jag kan inte låta bli att se lite likheter mellan honom Zlatan och Trump. 3 otroligt framgångsrika människor med minst lika stora egon haha.

Jag kan inte mäta mig i vare sig erfarenhet eller kompetens vad gäller att läsa av marknaden men jag delar hans analys av marknadsläget framöver. Jag vet inte om jag vill kalla det ”bulltrend” direkt men jag tror på en stark marknad de kommande åren om inte Trumpen eller nån annan galen politiker (Erdoğan till exempel) hitta på nått jävulskap. Sverige går starkt nu alltså liksom Amerika, det gillar vi.

Däremot håller jag inte med honom vad gäller H&M och faktiskt inte heller Telia. Jag tror på båda de bolagen framöver även om jag inte fyller på i Telia just nu eftersom att jag verkligen inte har någon aning om det är bottenkänning nu. Men jag kommer inte att kliva av min position där, hellre kommer jag att öka framöver. Det är klart att det beror ju på vilken tidshorisont och vilken aktiestrategi man har men som långsiktig sparare så är jag inte beredd att kasta ut något av de bolagen (inte ännu i alla fall).

Kul förövrigt att se att både Telia och Tele 2 gick upp lite idag, undrar när det hände senast?

Go natt!

4 reaktion på “Nordnet Live och spara för livet”

 1. Haha, ja du jag har låst bloggen så enbart jag kan se den just nu.

  Anledningen till det är att portföljen har fått vila lite och har mer än halverats pga av vi bestämt oss för att köpa en nyproducerad lägenhet. Därmed var jag tvungen att använda aktieportföljen för att lägga ut en del av kontantinsatsen, men förhoppningsvis regleras detta när vi sålt vårt nuvarande boende men detta sker inte förens slutet 2018.

  Då jag inte kommer att prioritera portföljen lika mycket de kommande 2 åren beslöt jag mig för att låsa bloggen och jag uppdaterar enbart månadsrapporter för att hålla koll.

  Kanske borde jag inte vara så hård mot mig själv utan öppna upp bloggen igen men kände att motivationen försvann när portföljen halverades och jag insåg att den inte kommer att vara prioriterad de närmsta 2 åren.

  Min tanke har varit att öppna upp den igen 1 januari 2019 då bostaden är klar och portföljen får allt fokus igen.

  1. Hej Spara!
   Verkligen ursäkta för det sena svaret, det har vart mycket annat i mitt liv senaste tiden så bloggen har verkligen hamnat på efterkälke.

   Grattis till den nya lägenheten, det är riktigt kul när det händer nya saker i livet.

   Jag saknar verkligen din blogg otroligt mycket då jag och du startade i princip samtidigt och hade hängt med varandra över ett år i bloggvärlden. Jag hoppas verkligen att du fortsätter spara sen och inte glömmer bort mig eftersom att jag och du ska utvärdera vårt resultat om sisådär 10 år eller nått:)

   Lycka till med den nya lägenheten och jag hoppas att livet behandlar dig bra. Vi ses och höres.

   PS: droppa gärna in här med ett inlägg lite nu och då så jag får se att du lever 🙂

   1. Jag lovar att kommentera lite här då och då så att du ser att jag lever och sakna kommer ikapp din portfölj;) 10 år låter som en bra plan.

    Grattis till bilen förresten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *