Sålt hela innehavet i Fingerprint och köpt bil!

Hej!

Saker och ting blir ju inte alltid som man har tänkt sig. I mitt fall är det faktiskt så att det oftast inte blir som jag har tänkt mig. Så vad har hänt egentligen?

Jo!….För det första så bestämde jag mig till slut idag att jag ska köpa en ny bil. Å när jag har bestämt mig för saker så går det vanligtvis väääldigt snabbt så för att göra en kortare historia ännu kortare så har följande hänt….

 • Jag har sålt alla Fingerprint aktier eftersom jag behövde skaka lös 160 000 kr i cash snabbt som ögat. Fingerprint har vart min enda spekulativa aktie och även om min plan var att behålla den så var det ändå den jag valde att sälja av bland alla mina företag. Nu äger jag 0 fingerprint aktier….
 • Fingeprint affären kostade mig totalt ungefär 60 000 kr på minuskontot sedan min första affär hösten 2015. En riktig skitinvestering alltså.
 • Jag har sålt mitt innehav i Melker Shörling också med ett par 1000 lappar i vinst eftersom att jag inte vill äga den längre när inte han sitter vid rodret
 • Jag har tagit ett billån på banken på cirka 270 000kr
 • Mitt sparkapital på Avanza har sjunkit med 180 000 kr i ett nafs
 • Jag har blivit en Merzedes E 220 rikare så länge jag inte somnar på vägen ner till södra Sverige i morgon

 

Min investeringsresa fortsätter och mina utdelningar påverkas inte sådär jättemycket av mina försäljningar. 2017 kommer att bjuda på över 40 000 kr i utdelningar trots dessa förändringar i portföljen.

En annan fundering som jag överväger är att sälja mina fonder och lägga in dessa pengar som en krigskassa på sparkonto Collector, men det är egentligen något jag funderat på i över 1 år. Vi får se hur det blir med det.

Totalt pris för bilen med takbox, vinterdäck och annan utrustning blev 425 000 kr varav jag cashar 160 000kr, resten vanligt billån med 2% ränta.

Summa sumarum:

 • Har jag ångest för att jag sålt Fingerprint med förlust? Mjooo…men jag får glädjas åt att andra nu får ta del av uppgången som kommer som ett brev på posten i och med min försäljning.
 • Har jag några second thoughts på mitt bilval? Nada, noll. Jag har kollat på bilar över 6 månader och det stod till slut mellan denna och BMW 530. Jag tyckte denna var strået vassare helt enkelt och jag köper min absoluta drömbil nu.
 • Har jag någon ångest eftersom jag tar pengar från Avanza och således förlänger min plan om ekonomiskt oberoende? Absolut, men å andra sidan lever man bara en gång och min devis är att jag aldrig ångrar någonting jag gjort. Jag ångrar bara saker jag inte gjort.

Stora förändringar alltså i en liten mans liv 🙂

Ha det gött!

8 reaktion på “Sålt hela innehavet i Fingerprint och köpt bil!”

  1. Hej Anders!

   Jo 530 ÄR nog lite vassare men också en hel del dyrare. Det var det som definitivt avgjorde kampen mellan E modellen och den. Om BMW blir nästa bil så kommer det att bli en begagnad på 2-4 år även om även dom är rätt dyra. Vi får se…..jag får fundera på strategin nu framöver så att inte kostnaderna skenar. Ska jag äga denna som står på parkeringen nu 2 eller 5 år? Jag vet inte, får fundera på det.

   Jag har vart och tittat på den nya modellen BMW ett par gånger och den är otroligt fin

 1. Tråkigt med Fingerprint investeringen. Är aldrig kul när man inte kan sova lugnt om natten med det innehav man har i sin portfölj. Jag tycker du gör helt rätt i att sälja hela ditt innehav. Fingerprint är ett företag jag själv avstår att investera i. Hoppas du blir nöjd med nya bilen.

  Med vänlig hälsning Slimis

  1. Hej Slimis!

   Nae min resa i Fingerprint blev vare sig som jag trodde eller som jag hade hoppats, men det har ändå inte vart helt bortkastat. Jag är definitivt en erfarenhet rikare om man nu ska plocka med sig något gott.

   Jag tror absolut fortfarande på bolaget Fingerprint och jag är helt övertygad om att biometri kommer att slå mycket stort de närmaste åren. Pin koder och lösenord är snart ett minne blott, sanna mina ord :). Däremot var jag tvungen att välja vilken aktie jag ville sälja och när jag funderat på alla aspekter och på min investeringsstrategi i grunden så var valet ändå ganska enkelt tycker jag.

   Men som sagt är det mycket möjligt att jag kommer tillbaka in i aktien vid ett senare tillfälle. Nu får jag tillfälle att följa Fingerprint på ett annat sätt än tidigare, vid sidlinjen. Det kanske medföljer ett annat perspektiv, vem vet?

   Ha det bra Slimis!

  1. Hej Stefan!

   Haha, joooo….tyvärr har du ju rätt juh!
   Men jag får åka en djävligt skön bil 🙂

   Åsså slipper jag nervpressen i Fingerprint som var något utöver det vanliga. Jag tror absolut fortfarande på bolaget och det är inte omöjligt att jag köper in mig igen senare, men nu är det fokus på annat ett tag än att glo på Fingerprintkursen 6 timmar varje dygn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *