200 mil senare och ny bil

Hej!

De senaste dagarna har vart rätt intensiva, även i mina mått mätt. Som jag berättade i mitt senaste inlägg så har jag alltså köpt en ny bil, Mercedes-Benz – och den ser ut som på bilden längst ned i inlägget.

Jag har tittat på bilar i typ 6 månader och hade egentligen tänkt köpa ny bil i sommar. Men de senaste månaderna har googlandet på bilar på kvällstid i sängen ökat drastiskt och som sagt i tisdags så bestämde jag mig för att göra slag i saken. Jag hittade en bil utlagd på nätet som kändes rätt och resten är historia.

Tisdag – Bestämde mig, fixade banklån och ringde bilfirman

Onsdag – 16 timmar bilfärd ner till södra Sverige och inhandlande av bil

Torsdag-14 timmar bilresa tillbaka igen och kom hem 04.00 på natten

Fredag – Återhämtning, lätt ångest för att ha lagt så mycket pengar men ändå riktigt nöjd då jag fullkomligt älskar bilen

Lördag – Skidåkning både längd och i backe, perfekt läge att testa takboxen som jag också inhandlat i samband med bilköpet.

Bilen har en massa finesser så som apple car play, parkeringsassistent, säteskomfortpaket och en massa annat och jag har inte hunnit testa ännu. Det finns också en finess som heter mecedes me som innebär att man kopplar upp bilen till sin smartphone och sen kan man övervaka och hantera en massa därifrån, men det har jag inte kommit igång med ännu. From nästa vecka är tanken att jag ska komma igång med det, det ska bli kul att se vad det är….

Börsen då?

Jo jag har inte glömt mina kära investeringar men givetvis innebär bilaffären att jag tvingas förändra mina mål något. Hur mycket man än vill är det ju svårt att göra en plusaffär när man har köpt en ny bil :). Jag hoppas fortfarande att jag kommer att nå upp till 6 miljoner kring år 2025 men det känns som att det kommer att bli en svår uppgift. Men skam den som ger sig….

Jag är ju van att det alltid lyser rött i min portfölj eftersom att Fingerprint har backat senaste 13 månaderna ungefär. Men nu sedan jag sålt bort mitt största sänke i portföljen så lyser det faktiskt helt plötsligt gröna siffror däri igen vilket känns lite ovanligt.

blandsaften

Nu kommer jag att fokusera på att bygga upp min gubbportfölj så som jag hade tänkt det från början. Visst kommer jag att ha någon krydda i framtiden men jag har lärt mig läxan att inte ha oproportionerligt stor andel av ett innehav fast i en enda investering. Man lär sig via den hårda skolan…..

Jag måste ju få avsluta med några bilder på min nya bil då jag är så ruskigt nöjd. Är det någon som går i nybilstankar så tipsar jag skarpt om denna bil, en riktig pärla!

(Ej min bil nedan, samma modell dock)bil 5

 

Nedan följer några bilder på min bil från insidan….

 

bil 1

 

 

 

 

bil 2

 

bil 3

 

 

Ok, det var allt för idag!

Surfa lugnt och tänk på följande…

”Planera som att du ska leva för evigt men lev idag som om du skulle dö i morgon”

Funder på den!

 

2 reaktion på “200 mil senare och ny bil”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *