Fyllt på

Hej!

Senaste veckan har jag gjort en hel del påfyllningar som jag har berättat om i tidigare inlägg. Idag fyllde jag på i Realty Income (min nya härliga månadsutdelare) samt i H&M, Nobina, Investor, Fortum och Sampo. Bara fjuttpåfyllningar iofs men jag har fler aktier nu än vad jag hade i morse.

Det är inte ofta jag säljer aktier men jag plockade faktiskt hem lite vinst i förrgår i Atlas Copco då jag tyckte att den hade stigit väldigt mycket på senaste tiden. Jag sålde cirka 30%av mitt innehav, cirka 15 000 kr och för de köpte jag prefaktier istället. Atlas  är faktiskt den aktie som har gått allra bäst av alla mina innehav. Den leder avkastningsligan trots 7% back idag på en rapport som enligt marknaden inte höll måttet. Q1 hade tydligen lovat lite för mycket och det kanske trots allt inte var helt fel med en korrigering, Atlas kommer igen. Jag tankade friskt under 200 lappen….Skulle alla investeringar se ut så här vore det ju toppen juh….

nu 17e

Tyvärr gör de ju inte det 🙁 Så här ser till exempel H&M ut för mig….

Hennes idag

 

När man tittar på bilderna så ser det ut som att jag har många köptillfällen (vilket jag också har) men det är långt ifrån jämt fördelade köp. De flesta blåpluppar är när jag bara har köpt nån enstaka aktie medan det är 2-3 tillfällen som jag gjort ordentliga köp. I skrivande stund har jag ett GAV på h&M på över 278 kr och jag ligger i skrivande stund back över 30 000 kr. Därför var det skönt att se aktien ta ett ordentligt kliv uppåt idag och nu känns det äntligen som att företaget har lite medvind. Kursen har sjunkit under lång tid nu, tror man på bolaget är det bara att handla på…

Andra bolag som har gått riktigt starkt senaste tiden är ju  Tele 2 och Telia Company. Telia har iofs inte stigit så mycket men det har gått åt rätt håll ända sedan Februari och sakta men säkert har den hämtat igen. Jag har funderat lite på att kanske sälja av Telia C om de fortsätter stiga eftersom jag kanske inte behöver äga båda bolagen. Men samtidigt gillar jag Telia och särskilt då utdelningen så den kommer säkert att ligga kvar och skvalpa i portföljen, vi får se hur jag gör.

Sist men inte minst så längtar jag till i slutet av den här månaden för då får jag min första utdelning ifrån Realty Income. Runt 15 spänn borde det bli åsså ska ju källskatten dras så det blir väl en 12 kronor in på kontot haha…..många bäckar små….

Tjao!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *