Idag har jag funderat kring mitt innehav i Telia Company

Hej!

Mmmmm, det blev som det verkade i morse att de bolag jag äger som lämnade kvartalsrapporter idag åkte med Trump nedför rulltrappan. Mina tankar idag har mest florerat kring mitt innehav i Telia….

Telia C

Jag har ägt Telia i 2 år nu och det är en av mina sämsta investeringar, bara H&M har gått sämre i min nuvarande portfölj. Räknar man in utdelningarna så har jag i princip gått plus minus noll under perioden.

Ändå brukar jag säga att jag gillar Telia Company? Varför då kan man fråga sig? En av förklaringarna till det är att jag inte ser Telia som en raket i min portfölj utan som en stabil kassako som ska generera utdelning i vått och torrt.  Telia har bara sänkt utdelningen en gång sedan 2002 och så här har utdelningen sett ut sedan 2007.

Telia

 

Självklart har jag funderat allvarligt på om pengarna kan göra bättre nytta någon annanstans, senast idag faktiskt. Jag äger både Telia och Tele 2 och tillsammans så utgör de hela 11% av min portfölj, vilket egentligen är lite för stort sett till branschrisken. Tankarna idag har snurrat kring att sälja hela innehavet i Telia C samt plocka hem  vinst från Tele 2 (30%  av totala innehavet kanske) och riskjustera det kapitalet lite bättre. Följer jag de planerna skulle jag frigöra kapital på runt 70 000 som skulle passa bra in en annars rätt så mager krigskassa.

Men i sommar har har giganten Didner & Gerges och Carnegies köpt flera miljoner aktier i bolaget.  Dessutom tycker jag det ser ut som att grafen laddar för uppgång så jag kanske behåller ändå 🙂 Det var väl en bra teknisk analys va?

Telia C

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *