Strategin närmaste månaderna

Hej!

Jag har en rätt tydlig strategi nu närmaste månaderna faktiskt.

När det gäller sparande så kommer jag som jag sagt tidigare att köpa hälften fonder och hälften aktier för detta (tidigare bara aktier). Anledningen till detta stavas helt enkelt riskspridning.

Fonderna

Jag har också en liten plan i bakhuvudet om att bygga upp fondvärdet till 300 000 kr igen och därefter ta ett beslut om jag vill fortsätta spara i fonder, eller om jag vill satsa allt på aktier. I såna fall säljer jag av alla mina fonder och lägger de på sparkonto och använder som krigskassa. men de planerna ligger rätt långt fram i tiden så det är inget beslut jag behöver ta nu. Sparandet kommer att ske månadadsvis och fördelas jämt mellan mina 12 fonder. Förhoppningsvis är min fondportfölj uppe i 300 000 kr igen inom 1,5 år. (givetvis beroende av hur börsen går)

Aktierna

För första gången sedan jag började spara kommer jag nu att fokusera på att bygga upp ett par enskilda aktier under sommaren och hösten. Givetvis kommer jag inte att köpa på vilka nivåer som helst och jag kommer heller inte att vara blind för andra investeringar, men jag kommer att fokusera på följande aktier.

Nobina:

Tyvärr har en stor och kraftfull konkurrent kommit in i Sverige i form av Tyska Flixbuss som vill sno åt sig en del av kakan här i Sverige. Jag hoppas dock att marknaden är tillräckligt stor för båda aktörerna och jag tycker att Nobina aktien är absolut köpvärd på dessa nivåer, särskilt för den långsiktiga utdelningsinvesteraren.

Acadian Timber: 

Snappade upp bolaget från bloggkollegan Petrusko och köpbeslutet kom egentligen av att Acadian Timber säljer mycket virke till USA. Jag tycker mig ha snappat upp att USA bostadsmarknad ångar på och att nyproduktionen av trähus där har ökat rätt friskt de senaste åren. Jag har tagit en fjutt position för att kunna fylla på framöver, vill inte lasta in på all time high nivåer utan köper hellre i omgångar och försöker lära mig mer om bolaget under tiden.

Realty Income Corp

Bara att real Income är en dividend aristocat inger förtroende och jag gillar utdelningshistoriken. Kursen har pressats en del och dollarn har försvagats vilket gör att jag tycker att det kan vara ett tillfälle lika bra som något annat att börja handla på mig aktier. Som jag beskrivit tidigare så kommer jag att månadsspara i denna aktie utan någon som helst tanke i vad kursen står i. Liksom preffarna så fyller detta innehav framförallt en funktion i min portfölj, kassaflöde och riskfördelning. Om inget drastiskt händer så är detta absolut ett innehav jag kommer att äga, förmodligen för evigt.

2 reaktion på “Strategin närmaste månaderna”

  1. Även jag har Realty Income och Nobina, och kommer öka i båda två när likvider finns och lämpligt tillfälle infaller.
    Försöker även öka i mina fonder, är alltid bra att ha en stabilare backup i fonder om börsen svajar mycket.
    Tryggpension

    1. Hej tryggpension!

      Ja det är vad jag har kommit fram till hittills också efter mycket funderande, alltså att fonder känns tryggt vid sidan om aktier. Så det får vara kvar i portföljen än så länge i alla fall. Börsen känns lite osäker nu faktiskt även om jag är en obotlig optimist 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *