Bank eller gaming in i portföljen?

Hej!

Ytterligare en vecka har passerat och som vanligt har det vart lite stökigt och upp och ner. Några reflektioner och tankar som jag har haft under veckan.

USA och Nordkorea

Ja, alla har väl någorlunda koll på vad som händer mellan USA och Nordkorea så det behöver jag inte belysa här, känns bara som upprepning i såna fall..

Det som dock är lite kul i sammanhanget är att Kina och Ryssland visar världen att det är en politisk förskjutning på gång, inte så lite heller faktiskt. Tidigare har vi litat på att USA rycker in och fixar biffen när det har varit globalt obekvämt, men nu med Trump vid rodret har vindarna vänt.

Ryssland har verkligen tagit chansen vid flera tillfällen nu när USA har tappat den tidigare så tydliga ledarrollen. Vi har sett det i Syrien, Turkiet och nu senast kring bullret med Nordkorea. Nu är det Ryssland helt plötsligt som försöker agera världspolis genom att förhandla fred (ironiskt nog tillsammans med Kina) och jag tror att signalen uppfattas ännu tydligare i andra delar av världen. Framöver kanske vi får lita på att Kina och Ryssland håller i spakarna ordentligt så det inte börjar smälla överallt. (bevare oss väl 🙂

Börsen då? Någon ny Europeisk bankaktie kanske?

När det gäller börsen har jag i veckan mest funderat på att ta in någon Europeisk bankaktie utöver de svenska jag redan har. Anledningen till detta är ju såklart att flera länder har haft kriser och jag tänkte att man kanske fortfarande kunde bottenfiska bank någonstans. Men det visade sig att nästan alla bankaktier hade rekylerat upp ganska ordentligt.

Den bank jag fann av intresse denna gång var Deutsche bank men efter en närmare titt så valde jag ända att avvakta. Det finns en del jag inte gillar med banken tex deras enorma exponering mot derivat (400 000 miljarder kronor 2015) till exempel. För mycket spekulation för att det ska kännas bekvämt, jag vill helst inte hoppa på en ny Lehman Brothers.  Jag fortsätter dock att hålla ögonen på sektorn.

Eller en Gamingaktie?

Ett annat bolag jag kikat lite löst på är Starbreeze som har backat runt 20% i år. De distribuerar ju data och videospel men tillverkar numera också hårdvara och har tänkt bli globalt ledande i VR sfären (virtual reality). Jag är alldeles för dåligt insatt för att ens ha en åsikt huruvida det är en bra väg framåt för bolaget men principiellt så gillar jag när bolag håller sig så nära sin kärnverksamhet som möjligt. Risken när bolag frångår sin kärnverksamhet för mycket är att de tappar fokus på det som de är bra på. Dessutom är det lätt hänt att kostnaderna snabbt skenar.

Så även här avvaktar jag lite men likt bank så är jag även sugen på att plocka in gaming i portföljen då jag tror starkt på branschen framöver. Jag fortsätter scanna efter intressanta bolag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *