2 spännande (potentiellt nya) bolag och 2 tungviktare

Hej!

Jag fortsätter sondera terrängen och funderar på hur mina framtida insättningar och nyinvesteringar ska fördelas.

Jag har sedan tidigare bestämt mig för att bygga upp mina senaste innehav under sensommaren och hösten så det blir lite tryck i utdelningarna framöver från dessa. Jag pratar då om Acadian Timber, Nobina och Realty income.

2 Spännande bolag, kanske dax att öka risken (och potentialen) i portföljen?

Förutom dessa så har jag fortsatt titta på gaming aktier och för närvarande tycker jag fortfarande Starbreeze känns rätt attraktiv. Inte bara för att den har fallit nästan 50% senaste året utan jag tror att aktien har en rejäl potentiell uppsida nästkommande 1-2 åren. Nu är jag ingen spelkille men jag har tex: kikat lite på spelet ”the walking dead” som ska släppas under 2018 är det tänkt (vi får väl se?) och med VR glasögonen på sig så verkar det ju skitkul juh!

Nu tror inte jag gemene spelnörd kommer att sitta med VR glasögon i vardagsrummet nästa nästa år och lira walking dead, men framtiden inom VR känns ändå tillräckligt spännande för att hålla mig intresserad. Jag kanske kliver på framöver?

Ett annat bolag jag skarpt funderat på är Hexatronic group som tillverkar fiberkablar. Jag tycker marknader som England och USA känns otroligt spännande med tanke på hur dåligt utbyggt fibernät de har. Även mättade marknader som Sverige har ett par år till med bra tillväxt inom området verkar det som. Det är lätt att titta på aktiekursen senaste månaderna och tänka att man har missat tåget, men jag tycker bolaget är väldigt intressant. Inte omöjligt att jag hoppar på tåget här heller.

Satsa på Skanska eller fortsätta fylla på i NCC?

Sen har jag idag ägnat en stor del av kvällen till att försöka förstå varför alla helt plötsligt har blivit helt besatta av Skanska? Nu är det inte just Skanska det är nått fel på men jag har försökt förstå varför folk hellre satsar på dem än på tex NCC? Jag har försökt jämföra alla siffror jag hittat på Börsdata men jag fattar inte varför Skanska ska vara en bättre placering än NCC så jag antar att jag måste lita på min egen förmåga (Ja tack, jag inser risken i detta haha) och fortsätta satsa mina slantar i NCC. Trots ett relativt högt P/E tal så tycker jag orderstocken talar sitt tydliga språk. Hoppas bara NCC fixar personalbiten så inte byggena står utan arbetare (men det löser sig säkert 🙂

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *