Vad gör jag med Balder preffens cash?

Hej!

Vad är nytt?

Jo! Balder Preffen ska ju lösas in och någonstans ska ju pengarna ta vägen, så hur tänker då jag?

Det ska jag berätta, men först tänkte jag orda lite  hur jag tänker kring några av mina innehav.

Först Fortum: För nyss kom nämligen en nyhet att Fortum har skrivit på för en jätteaffär med E.ON om att lägga ett bud på aktierna i Uniper. Mer detaljer om affären kommer säkert att finnas i tidningarna och andra skrifter och medier i morgon. Klart är i alla fall att om allt går igenom så kommer det att vara en av de största affärerna vad gäller kraftförvärv som har genomförts i Europa de senaste  åren. Enligt vad jag lyckats snappa upp så möts affären av muntra miner. Får jag gissa så tror jag att kursen kommer att stiga en hel del i morgon, men jag har ju haft fel förr! ( det var iofs 1 gång, den gången som jag trodde att jag hade fel…….:)

Sen Sampo: En av anledningarna att jag investerade i just Sampo för typ 2 år sedan var att jag ville ha ett bolag i portföljen som skulle gynnas av stigande räntor. Nu vet inte jag riktigt om föreställningen att banker gynnas av högre räntor stämmer fullt ut men jag har i alla fall övertygats om att försäkringsbolag gör det. Sampo äger ju IF skadeförsäkring och är storägare i Nordea så min tes är att bolaget kommer att klara sig rätt bra i tider av räntehöjningar. Därav att jag hela tiden håller ett öga på aktiekursen och nu funderar jag på att fylla på igen. Heja Finland!

”Iofs surrades det om att räntorna skulle stiga redan 2009 och nu har det snart gått 9 år sedan dess så vem vet hur det blir med det i framtiden? Ingen!”

NCC: Som med H%M tänker jag. Ett bra bolag i grunden som har en orderstock som heter duga. Även om det går segt utomlands så kan inte jag minnas någon särskilt dålig nyhet som kommit ut om NCC de senaste 2 åren? Det trummar på liksom, sen är det upp och ner liksom i andra bolag, just nu ner. Jag råder ingen men kommer mest troligt att fylla på själv framöver.

H&M: Najs bajs, jag är inte orolig förrän de sänker utdelningen, då kommer jag att börja fundera på en exitstrategi. Fram till dess är jag glad köpare och lever i min lilla bubbla att de kommer öka marginalerna igen och minska lageruppbyggnaden. Jag tror tendensen kommer att visas redan nu på Torsdag, heja sverige!

Nytt bolag

Eftersom att jag inte har någon som helst talang i att hitta egna bolag så gluttar jag ju hela tiden hur andra Investerar. Varför uppfinna hjulet två gånger?

Återigen tyckte jag Petrusko hade hittat ett kul bolag, nämligen EPR Properties. Se vad han skrivit om det bolaget här.

Jag hittade bolaget eftersom jag sökte efter fler månadsutdelare i portföljen och sen vägrar jag av ren princip köpa Boston Pizza enbart för att alla andra gjort det. Ungefär samma anledning som jag vägrar byta ut NCC mot Skanska haha!

Nu har jag 2 månadsutdelare i portföljen nämligen Realty income och EPR Properties. På senare tid har jag alltmer lockats av tanken att få ett jämnare flöde av utdelningar då jag insett hur otroligt trist det är att sitta och vänta på nästa utdelning. Därav denna jakt på månadsutdelare. 3 stycken känns som ett lagom antal för mig just nu så ett till tycker jag skulle platsa bra i min portfölj. Vi får se vilket det blir…..

……till sist där jag började, vad gör jag med Balders preff inlösen då?

Hmm, jag har inte helt bestämt det. Mest troligt byter jag ut det mot någon annan preffaktie men det kan också hända att jag lägger pengarna i redan befintliga innehav, jag uppdaterar framöver om det!

Hej svejs!

 

 

 

 

3 reaktion på “Vad gör jag med Balder preffens cash?”

 1. Jag har 4 månadsutdelare, Realty Income, Northwest Healthcare (CAD), Boston Pizza (CAD) och STAG. STAG har jag haft längst och den har gått riktigt bra, sålde till och med av lite i somras för att kunna vikta upp de andra månadsutdelarna lite.
  TP

  1. Hej Anders, kul att höra av dig igen 🙂

   Transalta Renewables är ett bolag jag stött på tidigare, jag känner i alla fall igen namnet. Däremot vet jag inte särskilt mycket mer om bolaget än just det men jag kanske skulle kolla upp det, tack för tipset.
   Annars är det Omega Healthcare investors som ligger närmast till hands att plocka in just nu för mig som nästa månadsutdelande bolag. Men jag har inte bestämt och mottager mer än gärna tips 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *