H&M och Nobina i fokus idag

Hej!

Jahapp, då har kvartalsrapporterna i 2 av mina bolag landat idag. H&M och Nobina pratar jag om.

Nobina, som jag bestämt mig för att inte fylla på mer i….

Upp nästan 8% idag….

H&M som jag fortsätter köpa……

Ner över 5% idag….

Jo! så kan det gå.

Men över till rapporterna så ska jag ärligt erkänna att jag ännu inte hunnit uppdatera mig vad som fått Nobinas aktie att rusa idag. Jag antar att något ser ljusare ut framöver och ikväll ska jag försöka luska ut vad det är? Jag ska sätta mig och läsa efter jag skrivit det här inlägget.

H&M tycker jag verkar ha lämnat en helt ok rapport. Surpupporna verkar överrösta muntergökarna efter rapporten så nog finns det risk för fortsatt nedtrend i aktien, det gör det. Men jag har svårt att se att H&M inte ska resa sig ändå jag. Inte förrän de gör allvar av att sänka utdelningen kommer jag att bli riktigt bearish och till dess kommer jag fortsätta fylla på när jag har möjlighet.

Så över till Balder Preff cashen som snart landar på kontot, närmare bestämt kring 65 000 kr. 

Jag har funderat fram och tillbaka på hur jag ska placera om dessa och massor av olika alternativ har irrat runt i mitt huvud. Nu har jag landat i att jag mest troligt kommer att placera dessa som följer….

Hälften, cirka 32 000 kommer jag (kanske) att handla ett nytt innehav för, nämligen Hemfosa. 

Nu har iofs värderingen sprungit i väg lite de senaste månaderna så jag får hålla ett öga på det. Men annars gillar jag det jag läst om bolaget. Smart att söka sig utanför den glödheta Sverigemarknaden och på så sätt ”sprida” riskerna lite. Jag gillar också att man satsar på skattefinansierade fastigheter, alltså typ polisstationer, skolor, äldreboenden osv. Det ger stabila kassaflöden vilket är bra när bolaget förhoppningsvis kommer växa mycket framöver via förvärv.

Hemfosas preffaktie tycker jag är alldeles för dyr nu och utan att ha möjlighet att ta del av framtida vinster så tycker jag 4-5% direktavkastning är alldeles för lågt för att jag ska vara intresserad.

Mest kul är såklart att bolaget är ett av få svenska som delar ut kvartalsvis, alltså 4 ggr per år. Det motsvarar antal utdelningstillfällen som jag går miste om nu när Balder preffen löses in.  Utdelningsmånaderna är januari, april, juli och oktober.

Resterande halva, alltså de andra cirka 32 000 kronorna kommer jag mest troligt att köpa ALM Equity pref för.

Med inlösenkurs  på 120 kr (nuvarande kurs 110) och med det en direktavkastning på 7,6% så ser jag det som en förhoppningsvis bra investering framöver. Jag hoppas att efterfrågan på bostäder fortsätter vara het de närmaste åren och att inte räntorna skenar. ALM delar ut mars, juni, september och december.

Så summa sumarum blir alltså att jag byter ut Balder pref mot Hemfosa stamaktie och Alm Equity pref. Istället för utdelningar 4 ggr per år så får jag utdelning 8 ggr per år. Jag dubblar alltså utbildningstillfällena för samma pengar 🙂

Dock höjer jag risken en del men samtidigt kompenseras det med att bolagsrisken viktas ut då jag fördelar pengarna på 2 bolag så det kanske går jämt ut i slutändan.

Utdelningsmånderna framöver om jag gör som jag har tänkt blir alltså r januari, mars, april, juni, juli, september,oktober,december.

Kanske blir bra det här ändå 🙂

3 reaktion på “H&M och Nobina i fokus idag”

  1. Va f….
   jag har installerat en plugin på bloggen eftersom att jag sista tiden har fått handplocka bort typ minst 50 spam per dag. ibland, när jag har varit borta från bloggandet ett tag, har jag plockat bort mer än 1000 spam så därför var jag tvungen att göra något åt problemet.

   Bra att du sa till i alla fall så får jag hålla ett öga på det!

   1. Korta inlägg går tydligen bra. Ville bara skriva att mina Nobina också har gått bra och att även jag har köpt en liten post i ALM Pref. Hemfosa har jag sedan tidigare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *