Månadsuppdatering September

Tja!

Den 20 Mars i år skrev jag ett inlägg här på bloggen där jag förbannade mig själv eftersom att jag hade slösat så förbaskat mycket pengar. De bara gled mellan fingrarna på mig, det var bilar och Juicemaskiner och allt möjligt vilket ledde till att jag i princip gick back varje månad. Sedan den tiden har jag försökt att rycka tag i min ekonomiska situation och jag har faktiskt skött mig rätt bra tycker jag.

 

Sedan dess har jag haft ett kontinuerligt sparande i form av månadsinsättningar till fonderna, nyinsättningar plus att jag återinvesterat aktieutdelningen vilket har gett resultat. Man kan säga att jag håller lite hårdare i pengarna nu och är betydligt mer försiktig än vad jag varit tidigare.

Nu över till portföljen….

portfölj september 17

 

Det har vart en riktigt bra månad, jag tror faktiskt min bästa sedan jag började investera för drygt 2 år sedan. (nån fingerprintmånad var säkert bättre men det skiter jag i just nu) Även om H&M, som är mitt största innehav, fortfarande agerar sänke, så har i princip alla mina andra aktier gjort bra ifrån sig.

Kollar vi avkastningsligan sedan start för 2 år sedan så ser topp 3  ut så här för mig…..

Atlas Copco +70%

Investor +57%

Nordea +19%

På sursidan har vi……

H&M -29%

Telia -23%

NCC -18%

Jag har totalt gjort 31 st värdepapperstransaktioner under månaden varav alla har varit på köpsidan. så här ser mina aktieköp/påfyllningar ut….

Acadian Timber:– Ca 10 000 kr

EPR properties: – Ca: 7 000 kr

H&M: – Ca: 6 000 kr

Nobina; – Ca 4 900 kr

Realty Income Corp: Ca 3 200 kr

Swedbank: Ca 3 000

P&G: – Ca:3 300 kr

Nordea: – Ca: 3 100 kr

J&J: – Ca: 3 100 kr

Norfolk Southern: – Ca:3 000 kr

Telia: – Ca: 2 300 kr

Totalt har jag handlat aktier för cirka 47 000 kr. Anledningen att jag hade så mycket kontanter den här månaden var att sålde bilen och fick pengar över efter att lånet var betalt.

Sen har jag fyllt på en del i mina fonder, cirka 10-12 tusen har jag satt in där också.

 

Nya Innehav för månaden

Jag har bara ett nytt innehav för månaden och det är EPR properties, Jag har skrivit lite om inköpet tidigare den här månaden.

Jag har vart på jakt efter fler månadsutdelare till portföljen och jag tyckte att det här bolaget, som jag plockade upp efter att ha läst Petruskos blogg, lät som en kul investering och en typ av investering som kompletterar min portfölj på ett bra sätt. Kort sagt så äger de skolor och nöjesfastigheter. Jag planerar att fylla på kontinuerligt i bolaget och har intagit en försiktig första position. Jag siktar på att i framtiden har fler månadsutdelare och närmast funderar jag på att köpa in OHI till portföljen. Även Reiten Nortwest Healtcare har ploppat upp som en kandidat efter att bloggaren pengaregnet tipsat om den, thx mate 🙂

Kollar vi utvecklingen under September månad för mina svenska aktier så ser det ut som följer….

Svenska aktier 2017

 

Huruvida man kan vara säker på Avanzas olika siffror låter jag vara osagt men tendensen tror jag i alla fall att de lyckas fånga.

Bästa aktien att äga under månaden av mina svenska bolag har varit Nobina som har gått upp över 20% medan den sämsta aktien har vart NCC som har backat över 4%. NCC var förövrigt den enda svenska aktien som backade under September månad för mig.

Utvecklingen September månad för mina utländska innehav….

Utländska innehav september 2017

Amerikanarna fortsätter att imponera och Trumpen verkar fortsätta glädja investerarna på andra sidan Atlanten. Inte mig emot, bara han inte muckar för mycket med Nordkorea eller nån annan så att vi får ett oönskat krig vilket med största sannolikhet skulle leda till en mänsklig tragedi.

Bästa utländska innehavet att äga under September månad har vart Fortum som har stigit 13%. Alldeles säkert har detta att göra med deras senaste annonserade förvärv vilket jag också skrivit om tidigare. Sämst av mina utländska innehav har Procter and Gamble gått som har backat 1.7%. Marginellt nedåt alltså…

Utveckling September månad fonderna….

Fonder september 2017

 

Mitt fondkonto trummar på och det var bara någon månad sedan som jag plockade ut 100 000 spänn därifrån. För närvarande har jag 209 661 kronor på det kontot. Nu är målet att spara upp till 300 000 kr där igen och sedan är planen att plocka ut 100 000  igen och sätta till krigskassan, alltså sparkonto Collector. Dessa ska då i såna fall sättas i arbete på enskilda aktier. Anledningen till att jag muppar på så här har jag lite svårt att förklara men jag kanske ska försöka ge mig på det i ett senare inlägg, men inte just nu 🙂

Utdelningar September månad….

Utdelningar september 2017

 

När det gäller utdelningar för September månad så har några amerikanare tackat för hjälpen. På svenska sidan har det vart Castellum som har tackat för förtroendet och tillsammans har de lyckats skrapa ihop nästan 2000 spänn åt mig. Jag tackar så mycket. Dessa har såklart återinvesterats för högre utdelningar nästa år!

När det gäller utdelningar för året så har jag hittills lyckats skrapa ihop  totalt 39 635 kr hittills. Splittar man det fördelat på de nio månader som hittills gått så innebär det en månadsutdelning på cirka 4 300 kr. Inte alls illa…. Jag hade förövrigt som mål att försöka komma upp i 50 000 kr i utdelningar för året men jag tror det blir lite tufft. Jag jobbar på så hårt jag kan…

Sparande September månad

Fonderna – automatisk överföring 3000 kr från lön

Aktier – 15 100 kr från arv samt annat

Utdelningar – 1 906 kr

Totalt sparande September 20 000 kr!

Till sist, så här ser min aktieportfölj ut just nu….

aktier september 2017

 

På återseende!

 

 

 

 

 

 

 

 

4 reaktion på “Månadsuppdatering September”

 1. Även mina Atlas har gått bra. De är ett arv sedan tonåren, så jag har inget inköpsvärde på dem. Säljer dem inte då de ligger på VP depå på Avanza, blir ju 30% skatt vid försäljning då.

  1. jäklar…
   Fin fin utveckling under de åren kan jag tänka!

   Även jag hade det ”problemet” med mammas fonder att jag skulle betala 30%. Eftersom jag ville placera om pengarna så valde jag att ta smällen på en och samma gång. Nog fanns det säkert nått smart drag man kunde ha kört men jag sålde helt enkelt allt från swedbank och placerade om det efter eget tycke på Avanza istället. Rätt eller fel? jag vet inte…..nån gång ska man väl ändå i alla fall sälja 🙂

 2. Tjena!

  Intressant blogg.
  Jag har med börjat kolla efter fler månadsutdelare.
  Vore fint att ha 10-12 st?
  Jag Vill bara sticka in med att ohi (som är mitt senaste köp) inte delar ut månadsvis utan kvartalsvis.

  Tack för ordet!

  Mvh

  1. Hej Rickard!

   Tack för påpekandet. Jag har i min iver blandat ihop utdelningsbolagen och tackar för att du upptäckte detta 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *