Nästa utdelningsperiod….

Hej!

Jag har ju mest svenska aktier och mina klart bästa utdelningsmånader är därför mars april maj eftersom flest bolag delar ut då. Det vanliga är att jag får min utdelning då och sen under kanske ett par dagar, eller högst någon månad, så brukar jag ha investerat dessa i nya aktier igen. Inget konstigt med det, så gör jag resten av året också.

Men nästa år kanske jag gör annorlunda….

 

Jag har funderat på en ny strategi . mars, april och maj är ju roliga eftersom att det trillar in så mycket utdelningar då, däremot blir det riiiiktigt segt juni, juli augusti och september eftersom jag får så lite utdelningar under den perioden. Sen de som väl kommer är så fjuttiga att jag bränner av hela utdelningen på en handfull H&M aktier ungefär sen får man vacker sitta på händerna och vänta tills lön eller nästa utdelning kommer. Nae tänker jag, det duger inte…

Så….

Nya planen

Nästa mars april och maj tänker jag att allt nysparande, som vanligtvis brukar gå till värdepappersköp direkt, ska läggas på sparkonto istället. Dessutom för jag också all utdelning dit under samma period och låter dessa ligga på fasträntekonto fram till Juni och semestrarna någon gång. Sen när börsen tappar fart under sommaren så passar herr drömmare på att investera då istället, när dessutom aktierna brukar kunna köpas till en liten billigare peng, sicken plan Sickan 🙂

Hänger ni med?

Alltså…..

 • Utdelningsmånaderna mars. april maj sparar jag alla pengar, nysparande + utdelningar, på räntekonto.
 • Under sommarens mest trista månader på börsen (semesterperioden), när börsen dessutom ofta dippar, så kommer jag att sitta med ett helt gäng skjutglada soldater (cash) redo att erövra nytt land. Istället för att sitta helt tom i kassan och vänta på nästa fjuttudelning så som det har vart i år?

Jag tycker det låter som en rätt bra plan, vad tycker du?

 

4 reaktion på “Nästa utdelningsperiod….”

 1. Utdelningar är ju typ det bästa jag vet efter mina barn, sambo & pilsner så jag ser helst att dom dundrar in så ofta och så mycket som möjligt oavsett årstid….

  Svårt dock att inte få en övervikt mot just dom månaderna du nämner:)

  Ha det gött!

  Älskar att du kickat igång bloggandet igen!

  MvH Pengaregn

  1. Tja Penga!

   Jag ser att du har prioriteringarna i rätt ordning, kan själv skriva under på den 🙂

   Jo, det känns kul att hinna med lite bloggande igen nu, har lite bättre förutsättningar att sitta och skriva numera. Ett tag där var det så mycket annat som jag skulle fokusera på, ett nytt jobb tex!

   Vi får se hur länge skrivarlusten håller i sig den här gången. Du har ju haft ett långt uppehåll du med 🙂 Du vet hur det är!

   Men nu kör vi!

 2. Hej trygg!

  Jo precis, du har helt rätt. Jag försöker numera tänka lite på utdelningen när jag investerar vilket jag inte har gjort tidigare.

  När på året utdelningarna betalas ut kommer inte vara särskilt viktigt för mig vid större investeringsbeslut framöver eftersom ändå bolagets framtid får styra det. Däremot de här småpåfyllningarna tänker jag fördela med utdelningen som en faktor för beslut!

 3. Du borde satsa mer på aktier som delar ut på hösten också, alltså svenska aktier. Finns ju flera som delar ut två gånger om året numera, sedan finns preffarna också. Mina Atlas delar ju ut i November, så där trillar en rejäl slant in på kontot.
  Trygg pension

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *