Är vi så olika egentligen?

Hej!

Jag har läst de flesta ekonomibloggar de senaste 2 åren. Sen jag började investera på börsen så har jag dagligen läst massor av intressanta ekonomibloggare. I dagsläget följer jag cirka 50 talet sådana, det har ökat rejält senaste året, det märks att börsen gått bra.

Som jag nämnt tidigare så började det med rikatillsammans 

Jan Bolmesson var inspirationskällan till att jag överhuvudtaget började investera mitt arv. Han och bloggaren miljonärinnan30 var de 2 absolut första bloggare jag minns att jag  kom i kontakt med precis i början för drygt 2 år sedan.

Miljonärinnan30 gillade jag eftersom att jag starkt respekterade hans enorma viljekraft att nå sina mål. Jag kunde känna igen mig i mycket av det han skrev, inte just det som handlade om pengar och sparande utan istället förmågan att sätta upp mål och faktiskt följa dessa, det var inspirerande och motiverande för mig. Hans gnetande med ölburkar i källaren och löpa över till grannen för att sno varmvatten var dock ingenting som jag ville ta efter, men jag gillade ändå hans driv…..

Rikatillsammans Jan Bolmesson, han greppade jag 100%. Jag hade nyss ärvt pengar av morsan och hade ingen aning om hur man skulle hantera dessa volymer som jag idag sitter på, inte en susning alltså…..

Men så dök Janne Bolmesson upp i webbrowsern en dag och på den vägen är det. Första månaderna slukade jag varenda artikel han hade skrivit de senaste åren om hur man kan investera sina pengar.

Det jag verkligen gillade var hans resonemang kring risktagande och att det var bättre att kunna sova gott än att sitta som på nålar och hoppats att man prickat rätt. Jag gillade hans strategi helt enkelt. På senare tid har jag upptäckt att det finns många som dissar honom eftersom att han har en del (mindre perfekta kontakter) samt att han är involverad i ett projekt som heter Better Globe som många ogillar. Personligen har jag aldrig brytt mig om det, det får andra hålla på med. Jag har alltid tyckt att han är en bra inspiratör sen skiter jag i om andra inte gillar hans personliga investeringar, det tycker jag är deras problem. Han tvingar ju trots allt ingen att investera i hans projekt!

Efter att miljonärinnan30 och Rikatillsammans öppnat mina ögon för investeringar så följde snabbt en hel del intressanta bloggare upp på min dataskärm som inspirerat mig genom alla år. Några ord om dessa….

Daniel investerar:

Jag tror Daniel var en av de första bloggare jag upptäckte efter att jag först började snoka i den här terrängen. Han är den enda bloggaren jag följt i princip varje dag sedan jag började med investeringar. Han skriver alltid intressanta artiklar och jag gillar hans blogglista i högerspalten 🙂

Frivid42

Eller fantastiska farbror fri (hoppas jag minns rätt nu) är en annan sån där inspirationskälla jag haft sedan start. Mycket smart, jäkligt härlig livsåskådning och dessutom ett levande exempel på att det går nå sina drömmar. En sann inspirationskälla.

Chansar mest

Haha, svårt att inte gilla människan. Blir lika glad varje gång jag ser att han lagt ut ett nytt inlägg. Mångmiljonär, frispråkig, politiskt intresserad och kontroversiell, lite idontgiveafuck känla över hela hans blogg (vilket jag gillar). Kommer följa honom så länge han fortsätter blogga. Gillar särskilt när han av misstag publicerar inlägg som han själv vet att att han inte borde ha skrivit (med tanke på PK sverige haha!) mera sånt!

Spara för livet

Tyvärr nedlagd blogg nu, dessutom hann vi tyvärr aldrig träffas. Kändes som vi var rätt lika som personligheter och vi följdes åt i våra investeringar ända tills för typ ett år sedan, sen försvann han från bloggsfären, tyvärr. Hoppas han kommer tillbaka!

Sen finns det såklart en massa kanonmänniskor som tex pengaregnet….

….som liksom jag ärvt sina pengar och på så sätt snabbt ”tvingats” ta beslut om hur dessa ska investeras.

eller max om utdelning 

…som uppdaterar sin blogg alldeles för sällan. Jag frågade honom faktiskt alldeles nyligen i kommentarfältet om han inte kunde uppdatera lite oftare. Han svarade dock att tiden inte räckte till (tydligen har han inte lika många timmar om dygnet som jag har), hursomhelst är det alltid lika intressant.

Sen har vi ju ett helt gäng med superinspiratörer som Gottodix ….

…..som lär hela investerar sverige hur man ska göra vare sig de vill eller inte, det är bara att lyssna. En investeringarnas dr phil…..

Eller allas vår Z2036 som definitivt inte svamlar i nattmössan. Han säger inte bara vad han tycker……han säger även sånt som andra borde tycka (vilket inte hör till vanligheten). Jag ifrågasätter i alla fall inte trovärdigheten i några av hans inlägg…..står det där så är det så. En mini wikipedia helt enkelt!

Jag har medvetet lämnat en hel del superbloggare eftersom att det skulle ta hela natten om jag satt här och listade upp alla, det är så fruktansvärt många nuförtiden. Dock har jag kvar en som jag vill nämna…..

….nämligen Onkel Toms stuga

Jag ska ärligt erkänna att jag inte följer hans blogg dagligen. Detta beror dock på att jag oftast söker investeringstips, strategier eller liknande när jag tar mig tid att glo på bloggar. Tom skriver mer om livet i allmänhet (vilket såklart också är superintressant) men som passar mig bäst typ fredagar med bärsen i handen, inte en måndag när jag söker nya investeringar. Dock sitter jag just nu ikväll och kollar på hans Youtubeklipp när han presenterar sig med namn och grejer vilket fick mig att tänka…….hmmm kanske ska skriva ett par rader…..resultatet blev det här blogginlägget.

Nu har jag iofs hivat en 7-8 norrlands och det är sent på kvällen men jag kan inte låta bli att tänka på hur coolt det skulle vara om alla vi (eller flera av oss) aktiebloggare kunde träffas för en riktig helkväll någon gång. (kanske med en öl…..eller 14?) Skulle vara så sjukt roligt att se hur ni alla ser ut och snacka lite kring livet i allmänhet.

Nåja, vi får se om det händer en dag…..skulle vara nånting att berätta för barnbarnen i alla fall!

Trevlig freda…..Nu ZZZZZZZzzzzzzZZZZZZ

6 reaktion på “Är vi så olika egentligen?”

 1. Hej,

  Tänkte att jag skulle lämna något spår efter mig då jag är inne och fortsatt följer din blogg.

  Just nu äger jag inte en enda aktie så därför la jag ner bloggen tillfälligt. Jag fortsätter att spara men kan inte gå in på börsen förens om ca 1 år så då kanske jag väcker bloggen igen.

  1. Tja spara 🙂

   Kul att höra av dig igen! Du få gärna höra av dig då och då så jag ser att du lever!

   Hoppas du kör igång bloggandet igen på allvar sen igen. Under tiden knegar ja på här. Nu har jag kommit igång igen efter en del haltande fram och tillbaka!

   Ha det gött och ta hand om familjen tills vi hörs nästa gång!

 2. *rodnar* Nämnas med sådana fina skribenter. Jag är glad att ni som läser det jag skriver finns. Jag uppskattar verkligen möjligheten att få kommentarer och mothugg om jag säger eller gör något mindre smart.

  1. Tja Daniel!

   Det är inte så ofta du säger något som inte är smart, dina inlägg är ju alltid välgenomtänkta till skillnad från vissa andra (mig tillexempel haha)
   Jag skriver mer när jag känner för det och det jag känner för att skriva.

   Jag hoppas att du fortsätter i åtminstoner 8 år till (så länge tänker jag köra i alla fall) så man fortsätter få bra tips och tankar!

   Nu jobbar vi vidare 🙂

  1. Tje Penga!

   Du förtjänar det absolut, du gör ett bra jobb!

   Håll igång bloggen nu men bränn inte ut dig, finns annat i livet också!

   vi åker vidare 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *