Jag kanske vill öka risken i portföljen

Hej!

Nu är balder cashen landar på kontot i morgon så ska dessa fördelas. Min tanke var att köpa Alm preff och Hemfosa stamaktie, men jag tror jag ändrar mig….

Anledningen?

Jag vill öka risken/potentialen samtidigt som jag vill söka lite mer tillväxt. Min portfölj består av rätt gråa och dassiga bolag (missförstå mig rätt, jag älskar dom) men nu känner jag att den ändå börjar vara lite väl gubbaktig.

Jag är ju ändå rätt ung och satsar på en långsiktig portfölj som ska skapa värde över tid och jag vill gärna kombinera relativt hög utdelning (mogna bolag) med tillväxtbolag (ofta lite lägre utdelning). Dessutom vet jag inte om jag vill ha mycket mer fastigheter i portföljen, finns ju annat kul också.

Hade jag nu köpt Alm Pref och Hemfosa hade jag ytterliga förstärkt grådasset (vilket inte behöver vara fel) men jag vill spica upp det hela och tycker mig ha hittat 2 bolag som jag tror passar in i min strategi och portfölj, det är 2 spelbolag som  jag funderat fram och tillbaka kring, nu kanske jag slår till på dem i morgon. Jag pratar om…..

NetEnt och Starbreeze.

Jag kanske satsar på dessa då jag väldigt länge har velat ha spel och gaming in i portföljen. Nu när båda bolagen har rekylerat en del i kurs NetEnt (-8% i år) och Starbreeze (-37% i år).

NetEnt är ju utan tvekan det stabilare av de 2 bolagen då de har cirka 3 ggr högre omsättning samt stabil vinsttillväxt senaste åren. Dessutom har de utdelning och handlas idag med direktavkastning kring 3.5%. Så den passar bra in i min utdelningsportfölj på lång sikt.

Starbreeze däremot fladdrar rejält och nyckeltalen pekar både hit och dit, så det får nog betraktas mer som en chansaktie och bör behandlas därefter. I dagsläget har de heller ingen utdelning utan  är ett rent tillväxtbolag.  Jag har läst en hel del om bolaget under sommaren och har absolut mina tveksamheter, men jag tycker ändå att bolaget är tillräckligt spännande för att jag kanske ska ta en lite post samt att jag tror att värderingen kommer stiga framöver.

Jag tänker att det kan vara en bra riskspridning att satsa på båda dessa då jag gärna vill ha exponering mot branschen. Att Starbreeze inte delar ut något (ännu) är såklart en nagel i ögat på mig då jag ser mig själv som utdelningsinvesterare. Samtidigt tänkte jag mig en position i storleksordningen kring 1%  av portföljen i ett första skede så jag svettas inte ihjäl om utvecklingen inte går i den riktning jag hoppas.

Exakt hur jag väljer fördelning av Balder cashen vet jag inte förrän i morgon så jag meddelar då hur mina slutgiltiga tankar slagit ut…..

Hemfosa stamaktie, Alm equity, NetEnt eller stabreeze, nått av det, eller alla blir det. Följ den spännande upplösningen här på bloggen mot6miljoner.se.

Vilken Cliffhanger

8 reaktion på “Jag kanske vill öka risken i portföljen”

 1. Jag hade NetEnt i portföljen i våras men sålde dem då jag just då kände att de inte platsade in, men nu börjar jag omvärdera dem igen. Kommer troligen ta in dem igen så småningom, och denna gång får de stanna om inget omvälvande händer.
  Har Hemfosa och ALM sedan tidigare.
  TP

   1. Jag köpte dem på chans efter att ha läst om dem hos några bloggare, sen insåg jag att jag egentligen inte visste så mycket om bolaget, så jag sålde dem för säkerhets skull.
    Men nu vet jag mer om dem.

    1. Hej!

     Aha jag förstår, kan vara klokt att fundera ett tag och följa bolaget en liten tid innan man slår på köpknappen så känner man sig lite tryggare i sin investering. Men ibland blir man ju bara så jäkla sugen :). Det känner jag igen!

 2. Starbreeze….suck…för min del har dom bara varit en stor besvikelse. Äger dom i både min och barnens portföljer och där har dom bara agerat sänke. Tycker inte jag ser någon ljusning i närtid heller så om jag skulle valt ett av dom bolagen hade jag kört på Netent….

  Har du kikat något på Paradox eller THQ Nordic om du vill ha in ett svenskt spelföretag. Tycker båda dom ser trevligare ut än Starfiis…

  Bara mina fem cent såklart???

  Måste gubbigt vara dåligt då?? Min portfölj går i tofflor och röker pipa men jag tycker det är rätt mysigt?

  MvH Pengaregn

  1. Tja!
   Vad har du för gav i Starbreeze?

   Hmmm, närtid kan det gå hur som helst i Starbreeze men jag bedömer sannolikheten för en kursdubbling närmaste 2 åren som rätt stor faktiskt. Beror ju framförallt på hur det går för 2-3 stora spelsläpp närmaste åren, men som sagt en liten chansning. I närtid, ingen aning, men på sikt anar jag framgång.

   När det gäller NetEnt tog jag faktiskt en lite position idag på 117 aktier, kommer fylla på mer där den 12 när balder preffarna landar.
   Skrev för övrigt fel i inlägget att de skulle komma idag, men de kommer alltså 12/10.

   Paradox var jag nära att investera i när de noterades men jag bedömde att kursen ändå var lite för hög. Sedan dess har jag inte följt bolaget så jag har typ ingen koll där. THQ Nordic? Vilket är deras flaggskepps spel? Har de något sånt som man kanske känner igen?

   Absolut inget fel på gubbportfölj, dåligt ord egentligen. Det jag egentligen menade var att jag borde ha mer exponering mot marknader som växer kraftigt nu och inte bara mot väldigt mogna marknader. Lite modääääärnare portfölj kanske man kan säga 🙂

   1. Tjenare!

    Mitt GAV i Starbreeze ligger på 20,65 men mitt innehav är numera i princip obefintligt. Har dom mest kvar som en påminnelse om att inte hoppa in i vad som helst;)

    THQ’s flaggskepp skulle nog kunna vara Darksiders…eller kanske MX vs ATV. Blir ju lite värm i hjärtat när det är en värmlänning som är VD för bolaget också:)

    Ha det fint!

    MvH Pengaregn

    1. Tja!

     Hmmmm trist med så mycket nedgång som 50%. Du tror inte på spelsläppen under 2018? I såna fall passar det väl på att köpa nu när det är så lågt värderat? A du tror du inte på bolaget framöver? Jag vajar fram och tillbaka men jag tror inte att jag kommer att köpa Starbreeze, mest för att de inte har utdelning.

     Känner inte igen något av spelen 🙁

     Värmlänning ja……tror det är Paradox som representerar Norrland va? Umeå om jag minns rätt….?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *