Det blev 3 nya innehav i portföljen

Hej!

Idag har äntligen Balder cashen landat i depån. Jag har satt alltihop i arbete på en gång. Följande har handlats…

Den uppmärksamme ser att jag också har sålt lite i Akelius Pref. Akelius har stigit ordentligt i kurs de senaste månaderna och jag valde att sälja en liten del av mitt innehav (närmare bestämt för cirka 7000 kr) och istället omfördela resurserna och för pengarna köpte jag lite mer Alm Equity istället. Jag gjorde detta för att jag ville ha mina preffar lite mer jämt fördelade så att jag får ett jämnare utdelningsflöde sett till helåret. Hemfosa och NetEnt blev de andra 2 aktierna tillslut efter en hel del grubblande fram och tillbaka. Jag valde att sprida köpen ungefär lika över alla 3 bolagen.

Jag funderade på att investera i Starbreeze eftersom att jag ser det mycket troligt att de kan bli en kurs dubblare inom närmaste 2 åren. Jag valde dock att avstå då min strategi gentemot utdelningar får stå fast för den här gången. Nedan kan ni se varför…..

Om utdelningar igen…

Balder pref gav mig nästan 4000 kr i utdelningar per år. Med de nya köpen så har jag höjt utdelningen till 4 491 kr per år istället, alltså cirka 400 spänn extra i utdelning per år för samma pengar. Sett endast till utdelningar alltså en bra investering. Dock kan det vara så att jag höjt risken en del men fördelat på 3 bolag och olika branscher så tycker jag ändå att det känns bra.

Nu har jag 23 stycken bolag i min aktieportfölj och de delar i snitt tillsammans ut cirka 72 ggr per år, cirka 678 kr per utdelningstillfälle. Så förutom vanlig lön 12 ggr per år så kan jag lägga till 72 utdelningstillfällen så nu kan man säga att jag får lön ungefär 8 ggr i månaden. Det är rejält häftigt det här med utdelningar alltså 🙂

För närvarande får jag 884 kr i utdelning varje vecka eller 126 kr per dag. Allt återinvesteras för förhoppningsvis ännu större utdelningar nästa år. Vägen mot ekonomisk frihet fortsätter…..

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *